Nový český PDF časopis o hrách GAMER - připomínky, kritika

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Black_Arrow_CZE
Nováček
Nováček

Nový český PDF časopis o hrách GAMER - připomínky, kritika

Příspěvek od Black_Arrow_CZE »

Vážení, oznamujeme vám, že od dnešního dne je k dispozici nový český, ryze herní PDF časopis GAMER.

Stahovat můžete tady: http://www.pc-rescue.cz/project-gamer/01-gamer2010.pdf

Časopis tvořily z větší části pouze dva, velmi schopní lidé.

Těšíme se na vaše názory, hodnocení.

GAMER 01/2010
Naposledy upravil(a) Thellwin dne stř 14. dub 2010, 10:35, celkem upraveno 1 x.
Důvod: upraven název
My PC: Phenom II X4 955, 4gb DDR3 1600 Ram, Gigabyte AMD 785G, ATI 5770 1GB DDR5 ASUS, 2.5 TB HDD, 22"LCD, Sound Blaster Audigy II platinum EX...

Hrát se na tom dá ;)
HackTomi
Nováček
Nováček

Re: ! Nový, český PDF časopis o hrách GAMER !

Příspěvek od HackTomi »

Ahoj nejsem žádný rejpal, ani ten typ, všude jsem byl, všechno znám xD Jen jsem pravidelný navštěvovatel PCTuning fóra a chtěl jsem napsat pár svých postřehů k vašemu časopisu. Časopis jsem zatím nepročetl celý, takže zatím se nebudu vyjadřovat k obsahu, ale spíše ke grafické stránce a rozložení. Což mě z jedné strany srazilo na zem a z druhé to nebylo až tak hrozné. A ještě jsem chtěl podoknout, že je tohle všehno je jen můj názor a nikomu ho nevnucuju .)

- Hned ta první stránka to si děláte srandu ne? Nadpis GAMER bezvadně vymyšlené písmo i ten proužek pod tím plus nějaký ten popisek číslo1, recenze a pod.. fakt super_!
- Ale co ten přechod ze šedé do černé plus to bíle vytažení nebo obrys.
- Ještě samozřejmě názvy těch her to je úplně to samé.
Prostě naprosto to odradí ten časopis vůbec číst.
Jak jsem to uviděl jsem si říkal “to dělal nějaký 14letý smrad“ to bude fakt děs.

- Naštěstí u druhé stránky to nebylo až tak hrozné :) Tam mě velice potěšilo záhlaví a zápatí. Úvodník plus adresa a číslo stránky plus adresa.¨
- Tam mi přišlo nelogické proč máte adresu webu v záhlaví i v zápatí.
- Pak přišla 3 stránka a zase taková podpásovka, ty obrázky musí být nějak uspořádány, naprostá chyba je že se překrývají tímto způsobem..
- Nedej bože že je máte od někud převzaté a nemáte tam udané odkud, bez souhlasu a ještě tam necháte zdroj viz obrázek z AvP “EUROGAMER“.
- Pak na 4,5,7 stránce nemůžete tam mít takové mezery. Vezměte si nějaký časopis a podívejte se. Měli jste tam něco citovat, dát tam nějaký vtip, reklamu, nebo třeba popis co je na obrázku.
- Pak k tomu úvodu u recenzí u některých máte fakt pěkný obrázek a pak zase naprosto nevyhovující, jako třeba u AvP kde má naprosto špatnou kvalitu.
- U bioshocku a metra mi zase příde že jsou obrázky roztáhnuté a nemají původní poměr, což taky nedodá na kráse.
- Pak třeba zase ty názvy těch her v recenzích u takového metra to naprosto splývá.

No prostě už se mi ani dál nechce psát budete na tom muset ještě hodně zapracovat mám strach to vůbec číst jak to bude po obsahové stránce. Jestli jste takové kvanda textu napsali vůbec sami....

Ještě jedna perla… Máte tam udanou adresu http://www.casopisgamer.cz ale vůbec neexistuje .)
CPU-AMD Phenom II X3 720 2600Mhz@3500Mhz 1,344V, MB-Gigabyte-GAMA790X-UD3P, RAM-2x2GB A-DATA DDR II 800MHz 5-5-5-15, GK-NVIDIAGeForce GTX 275 896MB
matysbrno
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od matysbrno »

Je to úplně v pohodě. Je to zadarmo a tím pádem je to supr. Jsem rád, že jsou uvedeni Vaši sponzoři a nehrajete si na nezávislé, tak jak jako většina IT webů. U dvou her bylo v hodnocení - STEAM, ale nebylo uvedeno proč(alespoň jsem to nikde nenašel)?.
Ladis1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ladis1 »

Celkové ztvárnění se mi celkem líbí. Jen mi tam chyběl někdy nový odstavec, když se skáče od hrušek k jabkám :) . Nečetl jsem to celé, ale ty recenze, které jsem četl nebyly zbytečně dlouhé a byly docela výstižné.
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Na prve cislo urcite fajn ;-)
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

jen par pripominek, necetl jsem, proletel jsem.

1. nepouzivejte zkratky, tohle se nedela. a uz vubec nezkracujte data (1458-60 ne).
2. celkem casto nestastne rozvrzeni slov v bloku, zkuste to rucne editovat.
3. nizka kvalita obrazku
4. nestastne umistene obrazky
5. pouzivejte vice pridavnych jmen

tohle jsou ale jen drobnosti, tech se casem vyvarujete.

\\brr a podtrzene slova a podtrzena tucna slova, tohle se taky rozhodne nedela. to ze to dela blesk je jedna vec, ale vy si prectete neco o typografii, pokud to myslite vazne.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
Dvorix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dvorix »

Náhodou jsem na to narazil, tak tedy pár poznámek (hry už nehraju, takže z typografického a sazebního hlediska):

- pozor na konec řádku, kdy nesmí končit a, předložkou apod. všechno tohle se dá dočíst v nějakém typo manuálu.
- fotografie by měli být na něco zarovnané, povětšinou na odstavce nebo jiný, ale na první pohled viditelný prvek
- klasicky tzv. řeky: díky zarovnání sloupců na obě strany vám vznikají slepá místa v sazbě - musí se tudíž řešit rozpal mezi slovy a písmeny, aby textový sloupec vypadal kompaktně (pomáhá přimhouřit oči nebo si to zmenšit)
- náborová stránka je naprosto strašná, ten font je fakt prasárna
- celkově sazba tak nějak "na pankáče"
- jinak ale musím pochválit občas příjemně odlehčený přístup, není to překýčený (většinou) jako většina gamerských tiskovin
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“