Problém s vytížením PC

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
TrackThor
Nováček
Nováček

Problém s vytížením PC

Příspěvek od TrackThor »

zdravim,
vyskytl se mi problém, kterej jsme nebyl schopnej vyřešit a chtěl jsem se zeptat lidí, kteří tomu rozumí podstatněji líp než já. Přikládám tu screen http://img245.imageshack.us/i/54761450.jpg/ takže svchost.exe mi vytíží celej komp, zkoušel jsem jak restart, obnovení systémů, projel jsem to přes viry (měl sem tam jeden troják), vypnul jsem automatické aktualizace i správné umístění svchosta, jestli se nejedná o vir, ale vůbec nvm co s tim, protože to furt dupe na plný pecky.
jestli někdo ví jak by se to dalo vyřešit aniž bych přišel o data, nemám zrovna po ruce místa na zálohování. 100% vytížení mi naskočí ale až když zapnu PC do sítě, jinak to není tolik, nvm kolik to maká normálně, ale zdaj se mi ty hodnoty stejně vysoký, jinak mám visty, notebook HP pavilion, ale problém bude asi v něčem jiným, protože se mi to stalo asi tak před 6-7 hodinama, byl bych vděčný za každou radu :)
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Problém s vytížením PC

Příspěvek od Stano K. »

S čím si kontroloval že s nejedná o vir?

svchost.exe využíva viaceré procesy napr tebou spomenutí win update, win defender, niektoré antivírusové programy.

A môžeš skúsiť niečo odtiaľto: http://www.google.sk/search?hl=sk&safe= ... =&gs_rfai=
TrackThor
Nováček
Nováček

Příspěvek od TrackThor »

hm rootkit a něco i v operačním systému asi to formatuju no
Snupik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Snupik »

ja bych nejprv pres msconfig zkusil zakazat zapinani par nepotrebnych programu pri startu PC... a podle toho az odvozoval co to robi(popr to smazal)
urban.novak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od urban.novak »

V Task manager si podle PIDu můžete najít, jaké systémové služby běží v tom procesu svchost.exe, pak ty služby můžete zkusit postupně zastavit a tak identifikovat konkrétní službu vytěžuje CPU. Pak už stačí vygooglit v jaké situaci může ta služba vytěžovat CPU a případně jak to vyřešit.
Ondrus84
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondrus84 »

hele zkus si stáhnout MBM,SpyBot nebo něco takového a proje´d to nejprve než budeš formátovat. jinak ale jak tu píší kluci zkusil bych zakázat určité procesy. V ovládacích panelech/systém a zabezpečení/nástroje pro správu/ konfigurace systému...můžeš tam zakázat i služby a programy po spuštění které ti to můžou zatěžovat. Tím bych začal.Formát je to poslední když už člověk neví, jiank přeji hodně zdaru
AMD Phenom X955 Black Edition 3200MHz(3600MHz)-Arctic Cooling Freezer 7 PRO64, Kingston Hyper-X 1333MHz 4GB DDR3 ,Gigabyte GA-790XT-USB3, ATI Radeon HD5850 725/4000(850/4800MHz), WD 500GB SATA 2, SEAGATE 200GB IDE,SEASONIC 650 HT, COOLER MASTER HAF-932 CASE, NZXT Sentry LX-Fan director.....Samsung SyncMaster 24"
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“