Poraďte s výběrem netbooku

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

Krwell
Nováček
Nováček

Poraďte s výběrem netbooku

Příspěvek od Krwell »

Ahoj, chci si koupit netbook na cesty a do školy, notebook doma mám ale přijdem mi zbytečný ho tahat každou chvilku někam, takže :

Jaký je váš rozpočet?
do těch 11 tisíc maximálně

Jakou velikost notebooku preferujete?
chtěl bych 10", větší je podle mě už jako notebook kterej mám 16 " a menší je pro mě zase moc malej, takže těch 10" je ideální, možná 11"

Co budete na notebooku nejčastěji dělat?
internet, office, filmy (takže asi nějakou NVIDIA ION, ale moc se v tom nevyznám) + nějaká ta starší hra (koukal sem na W3 a ty požadujou jenom 600mhz procesor), hra ale neni nutností

Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole?
doma mám notebook i normální počítač, takže netbook chci nosit často s sebou

Jak dlouhou výdrž na baterie požadujete?
kolem těch 6 hodin by byl ideál

Jaký operační systém (Windows Vista, XP, Linux, FreeDOS, bez OS)?
asi Windows 7, ale ty jsou stejně už na většine netboocích

Jak velký má být pevný disk?
nejradši bych chtěl 250 nebo 320 GB

Tak tohle by bylo asi všechno, co bych v netbooku chtěl,
Koukal jsem na Toshibu NB305, ASUS N10JB a ne LENOVO IdeaPad S10-3t. U Toshiby se mi líbí výdrž baterie, u Asusu se mi líbí grafika ale zase má jenom 160 GB HDD a Lenovo se mi líbí kvůli dotykovému displaji, což sice neni podmínka, ale je to taková pěkná hračka, ale zase má slabou grafiku.
Takže raďte a doporučujte další. Děkuju :)
Maor
Začátečník
Začátečník

Re: Poraďte s výběrem netbooku

Příspěvek od Maor »

Otázkou je jestli chceš sledovat videa v hd kvalitě, protože to ti stejně nezobrazí display 10".
A na dvd kvalitu ti bude stačit ta grafika gma 950. To co jsi prohlížel má celkem nadstandartní výbavu a já bych z těch 3 pral to s dvbt tunerem a dotykovou obrazovkou, tablet je tablet. Doporučil bych GIGABYTE T1028X -dobře se drží za baterku- a okamžitě přeinstalovat os (w7starter je větší vir než vista). je mezi 12-13 tisíci s daní, ale http://www.aukro.cz/item992123729_10_1_ ... 320gb.html je levnější.

jinak by ti mohlo stačit nějaký eee 1000H...1005 atd
pokud jsi kutil doporučuji si na aukru koupit levné eee a dokoupit si 500/320Gb hdd pro notebooky a ještě nějakou tu baterku na 12hodin ale dej si pozor na ty kompaktní, to tam dáš a netbook je nakřivo, musí to bejt ta dlouhá, ta čouhá jen do šířky 8) klidně prodam eee 1000H

ps.: pokud tam budeš mít xp home stáhni jsi uxtheme patcher a vzhled luna element a nastav si verzi compact - zmenší ti to tlačítka a máš víc místa na obrazovce. dále na netbooku používej google chrome - má využitý místo na obrazovce na 100%, pokud nejsi zvyklej na F11 mod
Krwell
Nováček
Nováček

Příspěvek od Krwell »

já moc kutil nejsem, takže bych radši něco rovnou hotovýho a novýho :) na ten sem taky koukal, ale chtěl bych 250 gb no :(
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

Tohle má výkon, výdrž a je za pěkné peníze:

http://www.alza.cz/acer-aspire-1410-233g25n-d149323.htm
Krwell
Nováček
Nováček

Příspěvek od Krwell »

jo, ten sice pěknej je, ale já chci 10", větší je už pro mě moc, to můžu rovnou nosit notebook, ale děkuju za tip
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Taky to není netbook, ale subnotebook.

Ale díky tomu to má taky nějaký výkon...

Nechceš, tvoje rozhodnutí, tvoje škoda.
Krwell
Nováček
Nováček

Příspěvek od Krwell »

a jakej je rozdíl mezi netbookem a subnotebookem ? jak řikám moje znalosti končej u normálního notebooku
Krwell
Nováček
Nováček

Příspěvek od Krwell »

eště mě docela zaujal tenhle : http://www.alza.cz/hp-mini-5102-d153217.htm ale vypadá jako krabice :D
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

To není to nejhorší.

Nemá výkon ani výpočetní ani grafický.

Fakt neuneseš 11,6" subnotebook?
Krwell
Nováček
Nováček

Příspěvek od Krwell »

no nevim, to už bych pak mohl jít do ASUS EEE PC 1201HA černý, no když tak nad tim uvažuju, tak bych možná ty 2 palce už překousnul no :)
Krwell
Nováček
Nováček

Příspěvek od Krwell »

dobrá, takže i tu 12" bych možná překousl, co radíte ? kolem těch 12 tisíc + platí to co je v prvnim příspěvku
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Už to tam máš - opakovat to nebudu.
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

Ten Acer 1410 s dvoujadrovym Celeronem SU2300 jsem mel o vikendu v ruce. Vykon byl proti jednojadrovemu Atomu urcite lepsi a jedine veci, co mi vadily byl leskly displej (mam radeji matny) a zvlastni povrch touchpadu (trochu mi na nem drhnul prst).

Edit:
Oprava, samozrejme SU2300 a ne SU3200 :)
Naposledy upravil(a) Zivan dne stř 14. dub 2010, 11:10, celkem upraveno 1 x.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Krwell
Nováček
Nováček

Příspěvek od Krwell »

myslíš s Celeronem SU2300 viď :) četl jsem z Acer používá někdy ne až tak kvalitní materiály na zpracování, co je na tom pravdy?
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

Tipnul bych to spis na stare informace, v recenzich zpracovani novejsich Aceru vetsinou hodnoti jako slusne ve sve tride. Obcas na foru nekdo pise o problemu se sevisem, ale to najdes u kazde znacky. Urcite bude servis lepsi nez polsky pro Paviliony :)
Naposledy upravil(a) Zivan dne stř 14. dub 2010, 11:39, celkem upraveno 1 x.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Krwell
Nováček
Nováček

Příspěvek od Krwell »

dneska odpoledne musim něco vyřídit po Praze, tak skočim do Alzy a kouknu na to, hodně jich tam vystavujou, tak si to aspoň vyzkoušim :)
Krwell
Nováček
Nováček

Příspěvek od Krwell »

a co tenhle : Acer Aspire 1810TZ
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

Myslim, ze je uplne stejny jako 1410, jen ma o fous lepsi procesor, HDD a RAM a podle toho taky vyssi cenu. Za 11 tisic maximalne jsem ho nikde nevidel :)
Krwell
Nováček
Nováček

Příspěvek od Krwell »

ta cena je dost vysoká no, no uvidim no dnešní návštěvě Alzy a Mironetu
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

Rozdil v cene je cca 2200Kc, pokud bys chtel jen vetsi disk k 1410, tak za necelych 1700 si koupis 500GB WD, das ho do notebooku a dokoupis na ten puvodni 250GB za 300Kc externi box. Budes na cca stejne cene s vetsim diskem a jeste budes mit jeden prenosny :)
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“