Je nebezpečné mít nechlazené paměti na HD4870?

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
slipknotman
Začátečník
Začátečník

Je nebezpečné mít nechlazené paměti na HD4870?

Příspěvek od slipknotman »

Na svou powercolor HD4870 jsem nainstaloval Accelero s1. Problém je v tom že pasivy na pamětích nechtěli držet. Koupil jsem tedy teplovodivé lepidlo, jenže pasivy na paměti stejně po hodině hraní just cause 2 odpadli. Nalepil jsem je tedy ještě jednou a použil víc lepidla a nechal je déle zasichat, zatím drží, ale problém je v tom, že na jednom modulu není pasiv protože mi už nezbylo lepidlo. Mám tedy dotaz zda může karta odejít. Paměti docela hodně topí, v zátěži na nich nemůžu udržet prst. Jinak v obrazu jsem si nějakých artefaktů nevšiml.
Máte zájem o seriózní test vašeho IQ?
http://cz.iq-test.eu/#562085i
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Je nebezpečné mít nechlazené paměti na HD4870?

Příspěvek od myom »

pokud vim, tak nektere verze 4870 je maji dokonce nechlazene, takze bych se toho nebal.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
Rufu
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rufu »

O paměti nejde.Karta ti odejde pokud nebude chlazen takovej ten 1 malej šváb.Bohužel si už nevzpomínám jak se to jmenuje.Mám na 4870ce accero S2 už pomalu 2 roky.
slipknotman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od slipknotman »

Všechno je jinak chlazený. Zejména napájecí mosfety. Na těch už byl referenčně samostatně přidělaný pasiv.

Ještě bych dodal, že má karta samozřejmě GDDR5 moduly jako všechny ostatní 4870tky.
Máte zájem o seriózní test vašeho IQ?
http://cz.iq-test.eu/#562085i
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

vadit to nebude ty pameti se moc nehrejou. Jinak ja mam dobrou zkusenost s teplovodivou oboustranou paskou od AKASY. Stoji cca 100,- s DPH a nalepsi s ni po nastrihani pasivy na 3 karty bez problemů. A nikdy se mi nestalo ze by to nedrzelo ani sem nemusel odmastovat, po pul roku zapaceni sem mel jeste dycky problem to sundat :)
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“