Crysis - technická stránka hry

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Crysis - technická stránka hry

Příspěvek od HEAD »

Pomalej procesor.2.7Ghz je hodne malo a navic jen A64x2...
Phenom 2 na 3.6Ghz a taky nemam vga porad 100% vytizenou.Nejhorsi je to v levelu assault, kde je velke mnoztvi AI a cpu nestiha(tam pada vytizenost vga az na 70%).
Weightlifter
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Weightlifter »

Assault je v pohodě, na HD4850X2 jsem měl vytížení na 100% a CPU 3,6GHz
BTW jakto že někdy hraješ s 3,6GHz a někdy s 3,7GHz?

Ještě jakto že máš tak strašně rozmazané ty textury těch listů a trávy atd?
Naposledy upravil(a) Weightlifter dne čtv 15. dub 2010, 14:43, celkem upraveno 1 x.
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Still.Lord »

HEADe, ten Reli2 je fakt super :) Ale docela mi tam vadí rozmazání v dáli.. (DoF?) :oops:
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Weightlifter píše:Assault je v pohodě, na HD4850X2 jsem měl vytížení na 100% a CPU 3,6GHz
BTW jakto že někdy hraješ s 3,6GHz a někdy s 3,7GHz?

Ještě jakto že máš tak strašně rozmazané ty textury těch listů a trávy atd?
Tak ja jedu s grafikou na 1010Mhz a to je hodne vzdaleny od 4850x2 a je to i dost nad 5870/4870x2...
To nevim co myslis ja jedu porad na 3.6Ghz.Abych byl presnej pro crysis sem to dal na 3670Mhz abych mel trosku vic fps :)
Proc sou ty obrazky tak divny?Asi proto, ze je to zmenseny do Jpg :wink: .Puvodni obrazky maj 7MB a byla by blbost je sem davat nezmenseny.
Ve hre v pohybu to vypada cca 5x lip.
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

To rozmazání v dáli je optimální, kdyžtak de vypnout (r_DepthOfField 0) ale to pak není pěkný, protože Crysis v dálce prostě není pěknej, nemá dobrý detaily a v dálce to vypadá strašně hrozně kostrbatě, myslim že by ani AA nepomoh na vyeliminování těhlech dálkovejch Defektů, DOF tohle krásně vyřeší tim že to +/- přiblíží realitě že v dálce stejně v reálu moc nevidíš....
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX

PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP
Weightlifter
Začátečník
Začátečník

HEAD podícej se jak to vypadá u mě, nic není rozmazané, krásně ostré. O nasvícení se tu nebavím, ale podívej se jak ostré to mám já a jak ty
http://img405.imageshack.us/img405/5793/crysis5.png
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Dotaz: A nevykládejte si to jinak,než jak se zeptám,nic za tím nehledám.Vy,co tu házíte ty screeny,tak to i hrajete,nebo je to jen "honitba" za nejlepším vzezřením Crysis bez ohledu na framerate?Jinak tenhle "tuning" sleduju a některý screeny jsou fakt spektakulární.Ptám se,protože to na mě dělá dojem,jakobyste opravdu nedělali nic jinýho,než jen testovali různý módy a nastavení ini souborů...Ale jinak pěkný :o
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Weightlifter píše:HEAD podícej se jak to vypadá u mě, nic není rozmazané, krásně ostré. O nasvícení se tu nebavím, ale podívej se jak ostré to mám já a jak ty
http://img405.imageshack.us/img405/5793/crysis5.png
Nebude to tím, že HEAD kouká do dálky, zatímco ty čučís z metru do palmového listu a navíc máš screen s downsamplingem? Nechápu, proč tu někdo prezentuje kvalitu hry, ve které absolutně nemůže hrát ... :evil:
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Swat píše:Dotaz: A nevykládejte si to jinak,než jak se zeptám,nic za tím nehledám.Vy,co tu házíte ty screeny,tak to i hrajete,nebo je to jen "honitba" za nejlepším vzezřením Crysis bez ohledu na framerate?Jinak tenhle "tuning" sleduju a některý screeny jsou fakt spektakulární.Ptám se,protože to na mě dělá dojem,jakobyste opravdu nedělali nic jinýho,než jen testovali různý módy a nastavení ini souborů...Ale jinak pěkný :o
Ja to hraju a dneska sem to dohral.Vsak ja sem hazel screenshoty z prubehu hry.Ten reli2 je spicka, ale silene narocny na HW.Ted sem rozjel warheads s CCC 3.0.Jinej mod sem na to nenasel...
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Jinak ten beta fuliage mod funguje i s warheads+ccc 3.0
ObrázekObrázekObrázek
Vrele doporucuju tuhle kombinaci.A rovnou bych se chtel zeptat co je lepsi:realistic shadows a nebo ultra sharp shadows v tom ccc 3.0????
Weightlifter
Začátečník
Začátečník

Nj warhead vypadá o něco lépe než Crysis, má větší textury a lepší světlo
_DAVE_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od _DAVE_ »

Swat - Pravda je, že Wieght nedělá nic jiného.. :)
HTPC: i5-12400f, 32GB RAM, RTX4060ti, (3GHz/18,5GHz) - 16GB, case Grandia, 3DTV-LG 47"/ 3D Acer Projektor.
RPCS3 + Nintendo GC +Wii + WiiU + Switch emulator.

Ukázky her v plně stereoskopickém 3D, je potřeba - 3DTV, 3D projektor, VRset:: https://www.youtube.com/@stereoscopicga ... 9/featured
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

_DAVE_ píše:Swat - Pravda je, že Wieght nedělá nic jiného.. :)
:lol: :lol: :lol: Ale jo,jinak dobrý screeny.

Já nedávno (v rámci testu 275ky) dokončil Crysis s CCC módem ve verzi 2.21 a bylo to fakt peklo,s původní hrou se to skoro nedalo srovnávat-fakt pokoukání.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Weightlifter
Začátečník
Začátečník

Nainstaloval jsem si znova ten real lifesis mod, ale nějak se to celé změnilo a vypadá to jinak, nemám tam ani ten DOF, nevíte jak se tam zapíná? Tak to vypadá teď, prostě z toho nemůžu dostat tu kvalitu co předtím
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

Já ti od začátku řikal, že to máš jiný než ten real life sis je, a máš to i teĎ jiný, máš asi pořádnej bordel v CFG, protože Real Life Sis vypadá docela jinak, a mimochodem doporučuju ti spíš ten reli 2 a DOF se zapíná klasicky r_DepthOfField 0, nebyl si to ty kterej mi to pověděl?...
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX

PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP
Weightlifter
Začátečník
Začátečník

Ne už jsem na to přišel čím to bylo já to nerozpakoval a proto to vypadalo takhle, RELI 2 jsem zkoušel ale nic moc se mi to nezdá
Weightlifter
Začátečník
Začátečník

EDIT tak musím se omluvit RELI 2 vypadá skvěle, hlavně při východu slunce je to nádhera
ObrázekObrázekObrázek
Jenom je škoda dvou věcí ta první je, že je tam slabší LOD prostě musím přijít blíže k texturám a až potom doskočí a ta druhá, že nefunguje AA na tu vegetaci. Když je totiž poledne a svítí tam pořádně to slunko tak je prostě vidět na těch stromech takové tečky prostě že ty listy nejsou úplně vyhlazené, proto taky s tím downsamplingem to vypadá tak o 2 třídy lépe, ale i tak super
Logue
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Logue »

Zaujimalo by ma o kolko tieto mody znizuju FPS a tiez by som chcel vidiet nejake priame porovnanie s povodnym Crysis bez modov - tie iste sceny. Poznate nejake linky ?

Mne sa zda, ze to s modami vypada o 1-2 % lepsie a zvysok nadsenia je idealizovane-skreslene vnimanie pozorovatela. Ale rad by som videl kde je pravda :?
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

oproti nemodnutymu je to silenej rozdil, staci se mrknout na zem. jinak se muzes dostat klidne i pod polovinu fps... :)
Weightlifter
Začátečník
Začátečník

Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“