Poskozeny bios

Vše kolem ovladačů k deskám či integrovaným komponentám, včetně BIOSů a jejich úprav.

Moderátor: Eddward

Jerry-Junglist
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Poskozeny bios

Příspěvek od Jerry-Junglist »

Dobry den, mam zakladni desku MSI X48c, kdyz vypnu pc "natvrdo" ze site, a znovu zapnu, tak se pocitac neustale restartuje hned na zacatku. Jedine co pomaha je kdyz restartuju bios.... problem je ten ze ramky mam v biosu nataktovane na 800Mhz a zaklad v biosu je 667 a kdyz je to takhle v zakladu operacni system ma rychlost sneka, nevim proc... spousti se to klidne i 20 minut a neustale mam vytizeny procesor na 100% (mam intel Xeon 3220 4x2.4gz). Ale kdyz chci v biosu zmenit nastaveni ramek, tak se pocitac vypne a znovu zapne.. s tim problemem ze se zacina zase a zase dokolecka restartovat.
Preflashoval sem bios na nejnovejsi verzi a koupil jsem novou baterku, a stejne to nepomohlo. Dekuji za pripadnou pomoc :)
Chroustostroj
Začátečník
Začátečník

Re: Poskozeny bios

Příspěvek od Chroustostroj »

Problém bude pravděpodobně v těch pamětech. Zkus opakovat tu chybu jen s jedním modulem a pak moduly prohoď. Můj typ je, že jeden modul bude na reklamaci. Pokud ani tohle nepomůže tak už snad jedině výměna desky, ale vsadil bych boty, že je to ramka.
X6 1100T@4.1GHz (CM 212+), C&Q-ON, default voltage, MSI K9A2 Platinum V2 (790FX+SB600), 4x2GB Adata DDR2 800+,Sapphire R9 290x, Nejrychlejší a nejžravější DDR2 stroj v ČR :), LCD: HP 2475W, Corsair HX-620, Win7 x64, NB: 13" MacBook Air 2012
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

1. ak to ide na defaulte, nieco tam treba len inak nastavit
2. ak sa v BIOSe nevyznas, najdi si niekoho, kto hej, nech sa na to pozrie
3. mas tam najnovsi BIOS?
4. skus testovat moduly po jednom/dvoch v Memteste

//edit Wilik - upraveno
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Chroustostroj
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Chroustostroj »

Ohledne tve rady, body 1 a 2 jsou asi tak zbytecne jako ma rada at si koupi amd. Bod 3. zodpovedel uz v dotazu a bod 4 jsem mu poradil uz ja.

//edit Wilik - upraveno
X6 1100T@4.1GHz (CM 212+), C&Q-ON, default voltage, MSI K9A2 Platinum V2 (790FX+SB600), 4x2GB Adata DDR2 800+,Sapphire R9 290x, Nejrychlejší a nejžravější DDR2 stroj v ČR :), LCD: HP 2475W, Corsair HX-620, Win7 x64, NB: 13" MacBook Air 2012
Spo.On
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Spo.On »

Měl sem podobný problém, byl vadný jeden modul. Zkus proházet ramky a pokud to nepomůže projeď je memtestem a uvidíš....
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

souhlas vadná ram.
Jerry-Junglist
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

whoa to by me ani nenapadlo, dekuju moc, du to hnedka testovat :)
Pitbulls
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pitbulls »

Možná to je diskem,já měl poškozený disk a pc se mi pouštělo hrozně dlouho,a když už se pustilo tak se sekala myš,OMG.
"Snaž se a dokážeš to!" Ing.Pitbulls
Moje pc zde
MB:Asus Maximu​s III Extreme ​- Intel P55,CPU:Intel Core i5​-670,RAM:Corsair DIMM 8192MB DDR III 1600MHz XMS3 DHX ,GPU:PowerColor HD5970 2GB GDDD5, PCI-E,Zdroj:Enermax MODU87+ 600W,Disk:WD Caviar Black - 2TB.
Spo.On
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Spo.On »

Ale prdy, dělá mu to jen když přetaktuje ram.
Jerry-Junglist
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Tak sem vyzkousel vytahovat po jedny ramce a kazda z nich zvlast funguje normalnio rychlosti. Tak mi pripada, muze blbnout dualni rezim??
Spo.On
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Spo.On »

Protáhni každou memtestem a uvidíš.... mě to dělalo to samý.... memtestem sem zjistil že je jedna v háji...
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

nastav RAM na jej hodnotu, ako to nastavujes a pusti Memtest... ale ak to chces mat poriadne, ten test musi trvat dlhsie ako niekolko minut.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Jerry-Junglist
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Tak, jedna ramka uspesne prosla testem, byl nekde na 130% a trvalo to prez hodku :), stejne problem s restartama trva dokud neresetuju bios. Tedka zkousim dalsi ramku :)
Jerry-Junglist
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Druha ramka odzkousena na 150% jela prez hodinu taky. Nyni mi jedou obe, system je neskutecne zasekanej, vsechny 4 jadra vytizeny na maximum :( zase jsem musel resetovat bios.
Spo.On
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Spo.On »

Hmm to je divný.... a když otestuješ oba moduli najedou??
Jerry-Junglist
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

uz to testuju dve hodiny, testing je na 12%, rychlost desetiny sneka. spis podle me bude problem v zakladni desce, asi je tam poskozenej dualni rezim pro napeti 1.25V nevim, prdnu to na reklamaci nejspis
Spo.On
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Spo.On »

No nevím, je to sice MSI.... možná bych ještě zkusil jiné paměti (třeba si od někoho půjčit)....
Jerry-Junglist
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

oki, pujcim a co s tim ze je to MSI? ... jen ciste pro info
ikdyz si myslim ze to bude problem desky mnooo, ty restarty a neustale cisteni biosu...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Nechci sýčkovat, ale odchází základovka => RMA.... :(
Jerry-Junglist
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele: