Zamrzání počítače při přehrávání videa

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
teepack
Nováček
Nováček

Zamrzání počítače při přehrávání videa

Příspěvek od teepack »

Zdravim vas a prosim o pomoc při řešení následujícího problému:

Počítač začal zamrzávat při přehrávání videa. Stává se jak u avi a podobně, tak při pouštění videa na Youtube, ale pozor-pouze když dam obraz na celou plochu, jinak přehrává. Co se ale týče videí typu avi, počítač zamrzne hned po spuštění. To samý když u WMP vlezu do knihovny. Zamrzává i když použiju VLC, BS player atd. OS se přeinstaloval cca před měsícem, problémy začaly před pár dny. Dnes sem přeinstaloval kodeky, ovladač GK, ovladač monitoru, vše poslední update.. Nic nepomáhá.

windows XP
nVidia GeForce 7600
kodeky K-Lite

Skuste mi pomoct co nejdřív please, chci si pustit film, tak abych si nemusel pustit plyn 8)
teepack
Nováček
Nováček

Re: Zamrzání počítače při přehrávání videa

Příspěvek od teepack »

zapoměl sem dodat, zvuk je v pořádku, hudbu spustit lze
teepack
Nováček
Nováček

Příspěvek od teepack »

a ještě jeden důležitej fakt: komp se sekne řádsky, nereaguje na nic, restart natvrdo
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Zkus nejaky prehrávač co má kodeky v sobe, ale tohle vypadá spiš na konflikt s VGA drivery, zkus je reinstalovat.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

To píše, že udělal. VLC má kodeky v sobě a o driverech na GK píše taky
teapack píše:Dnes sem přeinstaloval kodeky, ovladač GK, ovladač monitoru, vše poslední update.. Nic nepomáhá.
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Trinom píše:To píše, že udělal. VLC má kodeky v sobě a o driverech na GK píše taky
teapack píše:Dnes sem přeinstaloval kodeky, ovladač GK, ovladač monitoru, vše poslední update.. Nic nepomáhá.
To ano, ale zkusil bych jiné drivery ne jen preinstalovat je. A jiny prehrávač jeste jelikož už tam nacpal kodekpack, ale jeslti predtim nebo po tom nevim. Každopadně odkdy to dělá?
teepack
Nováček
Nováček

Příspěvek od teepack »

Nevim přesně odkdy to dělá. Po reinstalaci OS sem nainstaloval klasický programy pro běžnejch chod kompu, který mam ozkoušený a fungovali vždycky. Všechno legál, poslední verze.

"zkusil bych jiné drivery ne jen preinstalovat je"
Jak to myslíš? Driver sem stáhnul poslední přímo z nVidia stránek, update 5. květen myslim. Driver monitoru (Acer 1916w) novější neni, kodeky sem měl plně funkční (ale byl to Codek Mega Pack bo tak něco, kterej do počátku problému fungoval v pohodě) ale odinstaloval je a nainastaloval K-Lite jaxem řek...

Jinak sem tam to běží, momentálně mě děda Simpson předříkává svoje moudra, ale pak to zas potřebuje dvacet restartů... Nerad bych aby pomoch zas jen reinstal OS... Nenapadá vás něco?

Dík za váš čas, palec nahoru
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Myslel jsme prostě jiny VGA drivery, hodil by se taky kompletní popis sestavy... Ty poslední treba nejsou pro tebe nej. GF7600 neni taky nová tak nepotrebujes uplne novy drivery.
Instalovat takovy svinstvo do PC jako jsou kodekpacky a pak se divit že Ti to blbne je taky dobry :-)
Měl by jsi instalovat jen to co potrebujes a ne tunu veci, kodeky ruznych verzi jsou pak v konfliktu.
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

A v prohlížeči událostí jsi nic nenašel? Možná ti odchází grafárna. Nepřehřívá se ti? Zkoušel jsi nějaký monitoring teplot grafické karty? Zkoušel jsi pustit nějaký zátěžový test?
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
teepack
Nováček
Nováček

Příspěvek od teepack »

Teď mi to zatim funguje (aniž bych zatim cokoliv měnil nebo reinstaloval) tak sem trochu zmatenej. Ke všemu například u Black Books (avi) se nepřehrává video, jen zvuk když u toho mam titulky (srt), bez titulků ok, zatimco Southpark (avi) je úplně v pohodě i s titulkama (srt)

Dzin: Jaký kodeky na přehrávání klasickejch přípon avi atd. + titulků srt sub bys mi tedy doporučil, pokud používám (a rád bych nadále používal) WMP? Popřípadě jak se tedy zbavim starejch kodeků? V tomhle sem se pravda nikdy moc nevyznal....

Sestava:
Intel Core 2 cpu 6300 1,86Ghz
1,00 GB RAM
nVidia GeForce 7600
windows XP

kocourleo: V IT obratech sem ztracenej jak káko v Bubenči tagže: prohlížeč událostí? monitoring teplot grafické karty? zátěžový test?
Osobně si jinak myslim že grafárna je v pořádku. Hry šlapou a nesekaj se a když mi video přehrává, tak je taky všechno v pořádku.

díky za váš čas
teepack
Nováček
Nováček

Příspěvek od teepack »

tak co klucí, nenapadá vás něco?
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Rekl bych ze je to ovladacema gr. karty, pokud jsi je updatoval.
Resp. kombinace kodeku, prehravace a ovladacu gr. karty.

Overit si to muzes, ze si nabootujes linux z flesky nebo live cd a zkusis.

Zacal bych s cistejma Winama, prehral zakladni matros a postupne tam ladoval kodeky.
teepack
Nováček
Nováček

Příspěvek od teepack »

Problém zatim divně přetrvává ve smyslu pár dní všechno šlape, pak deset restartů, pak zase šlape.... No dobrá, asi zvolim víceméně nejjednodušší postup a překopu OS.

Tudíž se zeptám:

1. můžete mi poradit kodeky na video/titulky a eventuelně poslat i adresu downloadu, když
chci nadále používat pouze Windows Media Player 11 (vyhovuje mi, max. používam VLC, když wmp něco nepřehrává) a mam vejš uvedenou sestavu?

2. když budu reinstalovat OS, mam nejdřív updatovat windows, pak grafickou a pak sázet kodeky nebo graf. nemam updatovat vůbec?

dík
xxsawer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xxsawer »

To teepack

Jestli chces aby ti vsechno slapalo tak jak ma neinstaluj kodeky a holt se smir s tim, ze video ve wmp prehravat nebudes. Pouzivej vlc, mplayer nebo mpchome cinema

K druhy otazce nevim co tim presne myslis updatovat grafickou? Updatuj win a nainstaluj posledni ovladace, tot vse
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

jj tak tak, nej. jsou přehravače co si kodeky nesou. a po nekolikráte tu rikam .avi neni kodek to je jen kontajner, jestli ti nejaky takovy soubor takto označen nejde, tak ho načti do GSspotu treba a uvidis jaky kodek ti chybi :-)
BroOskeW
Nováček
Nováček

Příspěvek od BroOskeW »

Zdravím mám ten samí problém preinstaloval jsem xp kvůli tomu a nic... nové ovladače též a taky nepomohlo kodeky... taky nic..
Různé přehrávače taky nic..
Také mi nejdou spustit žádné hry pokud nějakou spustím pc okamžitě zamrzne.
Prosím o radu děkuji moc.
stavikr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od stavikr »

Čau. Řeším podobný problém, kdy pc vytuhne při přehrávání videa (někdy i jen tak). Začlo to (asi) dělat z ničeho nic. Našel jsem kritické chyby kernel-power. Zkoušel jsem Win7, teď dělám XP SP2, zkoušel jsem ramky, přehrávače, ovladače gk...
Nějaké nové nápady?

PC: Asus K8N4E-deluxe
1GB ddr400 a-data + 1 GB corsair
AMD Athlon 64 3000+
320gb samsung sata2
6600GT
zdroj asi 300W
AMD Ryzen 7 5700X--Asus TUF Gaming B550 plus wifi II--Corsair RM750X--BeQuiet 500DX--Fera 5--Kingstone Fury Renegade 2x16GB 3600Mhz--MSI GTX 1060 6GB OC--Kingstone KC3000 2TB--Logitech MX 518--MS Sidewinder X6 CZ

CPU: AMD Phenom 2 X4 965 Black Edition AM3 MB: Asus M4A88T-V EVO/USB3 GK: MSI GTX 1060 OC 6GB RAM: DDR3 4*2048MB Kingston HyperX Blu 1600MHz CL9 HDD1: Sansung 1TB Sata2 32MB HDD2: WD 5000AAKS Sata2 16 MB DVD: ASUS DRW-2014L1T LCD: Samsung T220 REPRO: Logitech 2.1 X-230 ZDROJ: Forton 500W Blue storm II CHLADIC: Noctua NH-U12P MYS: Logitech MX 518 CASE: TT Armor Jr. BNS Klávesnice: MS Sidewinder X6 CZ
stavikr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od stavikr »

Tak jsem nainstaloval XP a vypadalo to dobře, ale pak to zatuhlo a v prohlížeči událostí:
Upozornění - ID události 51 :Na zařízení\device\harddisc0\D byla při operaci stránkování rozpoznána chyba. V D je uloženo to přehrávané video.
Tato událost nastala v 7:58 a pc se sekl v 7:57.
AMD Ryzen 7 5700X--Asus TUF Gaming B550 plus wifi II--Corsair RM750X--BeQuiet 500DX--Fera 5--Kingstone Fury Renegade 2x16GB 3600Mhz--MSI GTX 1060 6GB OC--Kingstone KC3000 2TB--Logitech MX 518--MS Sidewinder X6 CZ

CPU: AMD Phenom 2 X4 965 Black Edition AM3 MB: Asus M4A88T-V EVO/USB3 GK: MSI GTX 1060 OC 6GB RAM: DDR3 4*2048MB Kingston HyperX Blu 1600MHz CL9 HDD1: Sansung 1TB Sata2 32MB HDD2: WD 5000AAKS Sata2 16 MB DVD: ASUS DRW-2014L1T LCD: Samsung T220 REPRO: Logitech 2.1 X-230 ZDROJ: Forton 500W Blue storm II CHLADIC: Noctua NH-U12P MYS: Logitech MX 518 CASE: TT Armor Jr. BNS Klávesnice: MS Sidewinder X6 CZ
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

Otestuj disk na chyby příkazem
chkdsk c: /R
kde za c: dej písmenko toho disku, který chceš otestovat. Lepší bude otestovat všechny disky. U systémového se to provede až po restartu. A taky se koukni na SMART disků, třeba pomocí programu CrystalDiskInfo ( http://crystalmark.info/software/Crysta ... dex-e.html ).
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
stavikr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od stavikr »

Dělal jsem teď scandisk (active harddisk monitor 1.2) toho oddílu, který hlásil tu chybu (viz výše) a ok. Smart ukazuje zivotnost okolo 90%. Kdyžtak ještě zkusím i c:\. Dík.

EDITováno.

Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“