cital som o tejto karte ze nejak o 25 % nizsia spotreba ako bezne ale to asi len koli tomu
ze takty jadra su znizene na 675Mhz a RAM na 2000Mhz takze aj napajacie napetie je nizsie.
Co myslite bude sa dat taknut aspon na beznych 738Mhz vzhladom na to ze je znizene napajacie
napetie
Podle mne půjde přetaktovat, jak dobře bude asi záviset přímo na daném kousku, otázkou ovšem je proč nezvolit konkurenční např. HD5770 v OC edici (MSi Hawk) který mám také, když nabízí de facto vše na vyšší úrovni než GTS250, jediné co vidím u GTS250 jako plus je CUDA, PhysX a teoreticky diskutovatelná stabilita ovladačů, ale osobně s tímto nemám problém a 5770 se mi také podařilo celkem slušně (vůči zbytku sestavy) přetaktovat na 950/5000 a tím mít score v 3D Marku 06 17500 bodů a když k tomu přičtu teploty, možnosti OC, výkon a sporadické DirectX 11 tak není alespoň u mne co řešit když cena obou karet bude cca shodná, což bylo důvodem proč jsem vyměnil svou GTS250 OC (Gigabyte n250oc1gi-2.1-takty 765/2200/1912) právě za MSi Hawk HD5770 1GB.
Nicméně zpět k tématu- osobně si myslím že OC půjde, ale iluze bych si nedělal právě vzhledem k napájení... Kdo ví, s jistotou nelze dle mne napsat nic dokud člověk nezkusí či nepročte více nezávislých testů či osobních zkušeností s touto GPU od lidí na netu.
No uvedomujem si výhody 5770 ale takmer na každom fóre sa stretávam s problémami kariet HD57XX. Neviem či je chýba v chipe, ovládacoch alebo je navine samotný užívateľ. Tak či tak človeka to odrádza keďže nemám nejak času nazvis aby som nastavoval novú kartu. Asi ten HAWK je výnimkou keďže o nom nachádzam len pozitívne správy . Zároveň je to asi najdrahšia verzia 5770 a neviem či s mojím procesorom (Athlon X2 4850e 2.5GHz) a 17" monitorom by som jej vykon využil. Možno kúpim aj nový 20-22" monitor ale určite nie teraz, z toho dôvodu som vybral 250GTS Twin Frozr. Túto verziu som vybral koli tomu že verzia 250GTS Twin Froz OC momentálne nieje v ponuke.
Osobně se domnívám že výkon 5770 není nijak extrémní aby mu slušelo třeba Full HD apod. (i když s ním velké problémy nemá), sám mám 24" 1920x1200 monitor a hry na něm sice fungují bez problémů, ale dát např. vše na maximum + maximální vyhlazování si tedy rozhodně netroufnu. Spíše si myslím že vhodnost 5770 je tak do rozlišení 1680x1050 (resp.1600x1200) nad něj už to chce lepší železo tak nějak GTX285/GTX470 nebo 5850..
Nepíšeš sice v jakém rozlišení hraješ, ale myslím že 17" by odpovídalo tak rozlišení 1280x1024 apod., kde si myslím bude sice GTS250 dostatečnou, ale 5770 by zajistil plynulý chod her na maximum s přihlédnutím k tomu faktu že jej později můžeš bezproblémově využít i pod 20"/22" monitorem s rozlišením do 1920x1200 a nebudeš tak muset opět investovat do další GPU, ale je to samozřejmě Tvá věc.
PS: O problémech 5770 jsem také dost četl, BSOD/GSOD apod., nefunkčnost pod Windows 7 a přesto jsem riskl a 5770 hawk koupil a musím napsat že zatím naprosto bez problémů.
O GTS250 jsem také uvažoval, přeci jen, je o čtvrtinu levnější než 5770 a výkonem zas tolik neztrácí, ale bohužel jsem si žádnou nevybral, hlavně kvůli chladiči. Mezi green edicí jsem ale nevybíral, tam už je pro mě výkon nedostatečný. Shodou okolností jsem uvažoval o normálně taktované GTS250 Twin Frozr, ale někdo se v diskusi zmiňoval, že chladič není úplně tichý.
Řady 5770 jsem se také bál, ale nakonec jsem koupil Hawk a zatím vše šlape bez problémů. Kamarád si pořídil nejdříve VaporX verzi, ale po problémech se stabilitou ji vyměnil také za Hawk a prý je zatím bez problémů. Nejdražší Hawk určitě není, na CzC ho mají skoro o 500,- levnejší než VaporX. Mimochodem, na mé sestavě udělám ve 3DMarku 2006 - 9 740 bodů.
Co se OC týká, tak bych byl u green edic skeptický. Kdo ví, jak moc kvalitní čipy to jsou. Stejně moc nechápu, proč se teď na trh hrnou tyto pomalé verze už i tak nijak moc výkoných karet.
Podle mě to má co dočinění i s výprodejem resp. inovací za jakoukoli cenu, musí se doprodat staré čipy 65/55nm a pak nastoupí do všech segmentů čipy Fermi, osobně nevidím na starých jádrech G92/200 apod. nic ke koupi. Ne dnes, kdy konkurence nabízí za podobné ceny řešení s vyšším výkonem, nižší spotřebou, 40nm procesem a DirectX 11...
ak by aj ziadne problemy s kartou 5750/5770 neboli tak v podstate by som si uzil akurat tak tej nizkej spotreby ale DX11 ani nahodou kedze fungujem na XP