Chtěl by jsem DDR3 paměti alespoň na frekvenci 1600 Mhz.. Nevím zda je můžu vůbec k tomuto procesoru připojit.. Také se bojím napetí, zjistil jsem, že CPU má 1,35 V a nevím jakou RAm k tomu vybrat.. prosím pomožte
Nová DDR3 ...
- pepinoroyale
- Nováček

-
Nová DDR3 ...
Ahojte.. sháním nové paměti k PC sestavě... Sestava je Amd Athlon 4400+ 2X, GTX 260 Black Edition...
Chtěl by jsem DDR3 paměti alespoň na frekvenci 1600 Mhz.. Nevím zda je můžu vůbec k tomuto procesoru připojit.. Také se bojím napetí, zjistil jsem, že CPU má 1,35 V a nevím jakou RAm k tomu vybrat.. prosím pomožte
))
- rezon30
- Začátečník

Re: Nová DDR3 ...
Ehm, máš vůbec desku pro ddr3? Vzhledem k procesoru bych si dovolil pochybovat.
CPU: Intel Core 2 Duo E7300 + Thermalright SI-128 SE | MB: Gigabyte GA-EP35-DS3 (rev.2.1) | RAM: A-Data Vitesta EE 6GB 800MHz | HDD: Crucial M4 128GB + Samsung SpinPoint F1 640GB + Samsung SpinPoint F3 1TB | GPU: Sapphire ATI Radeon HD 4850 + AC Accelero s1 rev.2 | PSU: Enermax MODU82+ 425W | CASE: TT Armor Jr. + 4x Nexus D12SL-12 BW | LCD: Acer 2216 Wsd 22 1680x1050 | KB+Mouse: Logitech -Ultra-X Premium keyboard + A4tech XL-750BF | Sound: Creative Inspire 5.1 5100 / Creative Fatal1ty Gaming Headset
- Michael24
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
DDR3 nemůžeš osadit kvůli desce, která podporuje pouze DDR2, ale ani kvůli CPU, který má integrovaný řadič jen pro DDR2. Bohužel jsi nenapsal kolik máš paměti teď, takže ti nemůžem ani poradit, co dál. Ale nejspíš bych dokoupil paměti DDR2 (i použité, třeba zde na foru) na 4GB, přetaktoval CPU a byl vysmátej 
btw. co má společného napětí CPU s RAM
? Já při testování jedu s CPU kolikrát na 1.55V a pohoda 
btw. co má společného napětí CPU s RAM
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
- alisan
- Začátečník

-
Tak jestli ten "problém" s napětím CPU a RAM nevzešel z informací kolem Ci7, kde opravdu je doproučené používat RAM s nižším napětím kvůli integrovanému paměťovému řadiči, tedy pokud si to sám dobře pamatuji.
Leč tak jako tak to v případě zde řešené desky není relevantní, prostě napětí CPU s napětím RAM nesouvisí.
Leč tak jako tak to v případě zde řešené desky není relevantní, prostě napětí CPU s napětím RAM nesouvisí.
- kokon3
- Nováček

-
Mám trochu podobný problém. Nepatřím mezi experty a proto jsem požádal o radu přímo technika z Alfa Computers v Ostravě.
Moje otázka:
"chtěl bych se zeptat na kompatibiltu základní desky Gigabyte GA-X58A-UD5 (rev.1.0)
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... M0982HJWIT
s operačními pamětmi. V popisu je uvedeno 2200 / 1333 / 1066 / 800 MHz (stejně pak na stránkách výrobce). V seznamu konkrétních podporovaných modulů (také na stránkách výrobce) jsou ale zahrnuty i paměti pracující na frekvencích 1600 a 1800 MHz.
Mám v úmyslu zakoupit Kingston HyperX XMP 6GB (kit 3x 2GB) 1600MHz
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 21Y51SQRRA "
Odpověd technika:
"nejlépe je u těchto sestav používat paměti s frekvencí 1333 MHz. Je to z důvodu, že nebudete muset měnit nastavení voltáže. Navíc tyto paměti mají nízkou voltáž, takže nedochází ke změně nastavení voltáže na procesoru. Jestliže použijete paměti s vyšší frekvencí a nižším nastavením latence, budete muset zvýšit voltáž. To vede i ke zvýšení voltáže na procesoru. Nastavení voltáže na vyšší než 1,65V může mít vliv na poškození procesoru.
Uvedenou paměť Kingston Hyper X XMP je možné použít, ale její nastavení na 1,65V již je na pokraji použitelné voltáže pro procesor. Spíše bych tedy použil tyto paměti:
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 21Y51SQPWT
Při výběru pamětí je tedy důležité sledovat, jakou hodnotu voltáže je potřeba nastavit, aby paměti fungovaly správně na uvedených hodnotách."
-----------------------------------------------------------------
To se trochu přáčí s tím co napsal alisan:
"Leč tak jako tak to v případě zde řešené desky není relevantní, prostě napětí CPU s napětím RAM nesouvisí."
Teď tedy nechápu co mohu ke kombinaci deska Gigabyte GA-X58A-UD5 (rev.1.0) + procesor Intel Core i7-930 dodat za paměti. Jen dodám, že procesor pracuje na voltáži 0.800V-1.375 V
viz http://ark.intel.com/Compare.aspx?ids=4 ... 7147,41447,
poradí někdo, kde najít odpověď? určitě se to tu někde už řešilo.
Moje otázka:
"chtěl bych se zeptat na kompatibiltu základní desky Gigabyte GA-X58A-UD5 (rev.1.0)
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... M0982HJWIT
s operačními pamětmi. V popisu je uvedeno 2200 / 1333 / 1066 / 800 MHz (stejně pak na stránkách výrobce). V seznamu konkrétních podporovaných modulů (také na stránkách výrobce) jsou ale zahrnuty i paměti pracující na frekvencích 1600 a 1800 MHz.
Mám v úmyslu zakoupit Kingston HyperX XMP 6GB (kit 3x 2GB) 1600MHz
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 21Y51SQRRA "
Odpověd technika:
"nejlépe je u těchto sestav používat paměti s frekvencí 1333 MHz. Je to z důvodu, že nebudete muset měnit nastavení voltáže. Navíc tyto paměti mají nízkou voltáž, takže nedochází ke změně nastavení voltáže na procesoru. Jestliže použijete paměti s vyšší frekvencí a nižším nastavením latence, budete muset zvýšit voltáž. To vede i ke zvýšení voltáže na procesoru. Nastavení voltáže na vyšší než 1,65V může mít vliv na poškození procesoru.
Uvedenou paměť Kingston Hyper X XMP je možné použít, ale její nastavení na 1,65V již je na pokraji použitelné voltáže pro procesor. Spíše bych tedy použil tyto paměti:
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 21Y51SQPWT
Při výběru pamětí je tedy důležité sledovat, jakou hodnotu voltáže je potřeba nastavit, aby paměti fungovaly správně na uvedených hodnotách."
-----------------------------------------------------------------
To se trochu přáčí s tím co napsal alisan:
"Leč tak jako tak to v případě zde řešené desky není relevantní, prostě napětí CPU s napětím RAM nesouvisí."
Teď tedy nechápu co mohu ke kombinaci deska Gigabyte GA-X58A-UD5 (rev.1.0) + procesor Intel Core i7-930 dodat za paměti. Jen dodám, že procesor pracuje na voltáži 0.800V-1.375 V
viz http://ark.intel.com/Compare.aspx?ids=4 ... 7147,41447,
poradí někdo, kde najít odpověď? určitě se to tu někde už řešilo.
Win 7 Ult 64-bit, Intel Core i7 930 @ 2.8 GHz + Noctua NH-U12P SE2, Gigabyte GA-X58A-UD5 (rev.1.0), Sapphire Radeon HD5850 Toxic 1GB, 6 GB RAM DDR 3 OCZ 1600Mhz, Enermax 82 Mod 625W, 1TB WD Caviar Black 7200ot/s SATA III 6GB/s 64MB cache, 1TB WD Caviar Green 5400 ot/s SATA II 3GB/s 64MB cache, regulace Zalman ZM-MFC3, Case Cooler Master CM 690 II Advanced, Samsung Syncmaster F2380M 23" 8ms cPVA
- alisan
- Začátečník

-
Já ale tou poslední větou odpovídal na souvislost napětí CPU a napětí RAM u desky pro CPU AMD. Nevím o tom, že by tam s tím byl nějaký problém. Vlákno začalo dotazem na AMD platformu, u které si nejsem vědom souvislosti (problémů) mezi napětím RAM a CPU.
U desek pro Ci7 (a nejspíš i Ci5) platí, že je jednodušší a nakonec i lešvnější, jít cestou nízkonapěťových modulů (ideálně 1,5V) a s nižší frekvencí, než obráceně. U Intel platformy s vyšší frekvencí RAM výkon nijak rozumně nestoupá. Navíc u většiny desek si to PC nastaví na nižší frekvenci a dostat se na například těch 1600MHz lze jen ručním zásahem do nastavení BIOSu.
U Intelu rozhodně není doporučeno překročit napětí RAM přes 1,65V. Tady skutečně hrozí problémy. Může být poškozen integrovaný řadič pamětí.
Už si rozumíme?
U desek pro Ci7 (a nejspíš i Ci5) platí, že je jednodušší a nakonec i lešvnější, jít cestou nízkonapěťových modulů (ideálně 1,5V) a s nižší frekvencí, než obráceně. U Intel platformy s vyšší frekvencí RAM výkon nijak rozumně nestoupá. Navíc u většiny desek si to PC nastaví na nižší frekvenci a dostat se na například těch 1600MHz lze jen ručním zásahem do nastavení BIOSu.
U Intelu rozhodně není doporučeno překročit napětí RAM přes 1,65V. Tady skutečně hrozí problémy. Může být poškozen integrovaný řadič pamětí.
Už si rozumíme?
- kokon3
- Nováček

-
Rozumíme. Díky
Můžu se ještě zeptat jak máš nastavenou tvou RAMku? Vidím, že máš taky i7. Vidím taky, že tvoje RAMka je 1600MHz - máš tam nastavení na 1,65V
Mimochodem je to tento modul?
http://www.alfacomp.cz/php/index.php?ei ... chSubmit=1
Můžu se ještě zeptat jak máš nastavenou tvou RAMku? Vidím, že máš taky i7. Vidím taky, že tvoje RAMka je 1600MHz - máš tam nastavení na 1,65V
Mimochodem je to tento modul?
http://www.alfacomp.cz/php/index.php?ei ... chSubmit=1
Win 7 Ult 64-bit, Intel Core i7 930 @ 2.8 GHz + Noctua NH-U12P SE2, Gigabyte GA-X58A-UD5 (rev.1.0), Sapphire Radeon HD5850 Toxic 1GB, 6 GB RAM DDR 3 OCZ 1600Mhz, Enermax 82 Mod 625W, 1TB WD Caviar Black 7200ot/s SATA III 6GB/s 64MB cache, 1TB WD Caviar Green 5400 ot/s SATA II 3GB/s 64MB cache, regulace Zalman ZM-MFC3, Case Cooler Master CM 690 II Advanced, Samsung Syncmaster F2380M 23" 8ms cPVA
- Michael24
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Prostě vybárej moduly s maximální voltáží na 1.65V
A pojedou tam všechny paměti s tou voltáží až do frekvence 2200MHz
Samozžejmě si pak příslušné hodnoty pamětí musíš nastavit v BIOSu ručně, automaticky nastavuje 1.5V a 1333MHz 
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
- alisan
- Začátečník

-
Michael byl rychlejší
... je to jak píše. Jak už jsem psal, u téhle platformy se větší frekvence RAM nikterak zajímavě neprojeví. Nemá tedy smysl do RAM zbytečně investovat. Ušetřené Kč dej do něčeho jiného. Za MHz se nehoň.