Zdravím,
Už několik dní řeším problém, jak nainstalovat Windows 7 64bit na RAID 0 připojený do onboard řadiče desky GA-MA790XT-UD4P. Při instalaci systému s 64bit preinstall ovladači pro Windows 7 nebo Vistu diskové pole nevidím, takže nemohu instalovat. Jen s 32bit ovladači pro Vistu pole vidím, ale po prvním restartu se při snaze spustit systém restartuje počítač stále dokola, takže instalace nejde dokončit.
Zkoušel jsem už ovladače ze stánek Gigabyte, AMD i originál CD k desce, dokonce různé verze biosu a konfigurace diskového pole, ale stále bezvýsledně. Bez Raidu v IDE kompatibilním režimu řadiče jde systém instalovat bez problémů. Nemáte prosím někdo tušení, kde by mohl být problém?
Jak nainstalovat W7 64bit na onboard raid GA-MA790XT-UD4P?
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- thorgal
- Začátečník

Jak nainstalovat W7 64bit na onboard raid GA-MA790XT-UD4P?
GAME: ASRock Z77 Extreme4-M, Core i5 3570K + EK-Supremacy, 4x8GB Patriot G2 DDR3 + EK-RAM Dominator X4 CSQ + XSPC Memory Side Plate, EVGA GTX 680 SuperClocked + EK-FC680 GTX CSQ, Asus Xonar XD, Kingston HyperX 3K SSD 240GB, Mo-ra 3 + EK-DCP 4.0 + Cawedog Expa Cyclon1, Corsair GS800, 28" Samsung U28D590D, WCPC Case
HTPC: ASUS E45M1-I DELUXE, 2x4GB Kingston HyperX DDR3, Kingston SSD V 64GB + 2x3TB WDC RED, Samsung SH-B083L, PicoPSU-80, Casemod EuroCase MC 8107
iZ3D a TriDef Stereoskopie, Grub4DOS RamDrive, Seznam užitečných programů, RepRap Prusa-Mendel, Case WCPC
HTPC: ASUS E45M1-I DELUXE, 2x4GB Kingston HyperX DDR3, Kingston SSD V 64GB + 2x3TB WDC RED, Samsung SH-B083L, PicoPSU-80, Casemod EuroCase MC 8107
iZ3D a TriDef Stereoskopie, Grub4DOS RamDrive, Seznam užitečných programů, RepRap Prusa-Mendel, Case WCPC
- thorgal
- Začátečník

Re: Jak nainstalovat W7 64bit na onboard raid GA-MA790XT-UD4P?
Po asi týdnu laborování, mlácení do stolu a pomalu i modlení se mi podařilo dostat aspoň o krok dál. Když jsem při instalaci Windows dal nejdřív nainstalovat 64bit driver pro Windows 7 a pak 32bit driver pro Windows Vista, tak jsem konečně viděl diskové pole a instalace proběhla úspěšně až do konce. Sice stále nevím v čem je problém a přijde mi to trochu nestandardní, instalovat jeden driver přes druhý, ale když to splní účel, proč ne. Zvláštní, že v opačném pořadí to taky nefunguje.
Jenže pak mě čekal další šok. Dva disky, které mají v průměru každý rychlost čtení okolo 100MB/s teď v raidu 0 spadly dohromady na 87MB/s! A nespravilo se to ani když znovu přeinstaluju raid driver. Dva ATA disky v raid 0 na ICH6R mi před pěti lety fungovaly rychleji.
Prosím, je tu někdo kdo má zkušenosti s touhle deskou nebo alespoň Raid 0 na SB750, aby mi řekl, jak mu to běhá a které ovladače používá?
Jenže pak mě čekal další šok. Dva disky, které mají v průměru každý rychlost čtení okolo 100MB/s teď v raidu 0 spadly dohromady na 87MB/s! A nespravilo se to ani když znovu přeinstaluju raid driver. Dva ATA disky v raid 0 na ICH6R mi před pěti lety fungovaly rychleji.
Prosím, je tu někdo kdo má zkušenosti s touhle deskou nebo alespoň Raid 0 na SB750, aby mi řekl, jak mu to běhá a které ovladače používá?
GAME: ASRock Z77 Extreme4-M, Core i5 3570K + EK-Supremacy, 4x8GB Patriot G2 DDR3 + EK-RAM Dominator X4 CSQ + XSPC Memory Side Plate, EVGA GTX 680 SuperClocked + EK-FC680 GTX CSQ, Asus Xonar XD, Kingston HyperX 3K SSD 240GB, Mo-ra 3 + EK-DCP 4.0 + Cawedog Expa Cyclon1, Corsair GS800, 28" Samsung U28D590D, WCPC Case