Bez cd nelze spustit

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
volejbalek1
Nováček
Nováček

Bez cd nelze spustit

Příspěvek od volejbalek1 »

Ahoj. Mám problém s kterým jsem se ještě nesetkal. V pc jsou XP Home. HDD je připojen na IDE a DVD přews SATA. Jakmile s pc odpojím DVD, nebo ji nahradím jinou, tak nelze spustit OS v žádném režimu. Jakmile ji připojím zpět, tak se bez problému rozběhne. Může mi někdo poradit, čím to je???
mazuji
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Bez cd nelze spustit

Příspěvek od mazuji »

vitahni baterku z zeklani deky po vitaženi cd restartujese zakladka :)
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

mazuji píše:vitahni baterku z zeklani deky po vitaženi cd restartujese zakladka :)
A neni snazsi v biosu hodit "reset do default"? :-D
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
volejbalek1
Nováček
Nováček

Problém není ovšem v boot desky, ale OS. Podle mě je někde v boot xp, že je připojená sata mechanika a jakmile tam není,nebo je tam ide mechanika, tak se před naběhnutím restartuje a nepomůže ani nouzový režim.
Vidím,že se tu asi žádný dobrý rádce nenajde. Ale i tak díky.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Na tohle jsem už někde narazil a pomohl update BIOSu základovky.
volejbalek1
Nováček
Nováček

Jenže pc spadne do restartu až při načítání systému. Takže ten problém není v desce. Podle mě je to v blbých xp home. Ale jiný OS tam dát nemůžu - pc je firemní.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Jenze tohle vazne spis vypada na problem s deskou nez s OS.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
mazuji
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mazuji »

Podle me je to s Os skus přeinstalovat :oops:
jan.svoboda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od jan.svoboda »

Mazuji: Ne, není to směšné. Je dobře, že se snažíš radit. Ale neraď za každou cenu pouze příspěvky typu "přeinstaluj to". Všechno reinstal systému opravdu nevyřeší. Zvláště, pokud se jedná o hardwarový problém. A další posty typu jako Tvůj poslední mažu jako OT.

//jan.svoboda - smazán zeditovaný post od Mazuji s aktuálním obsahem: " :-D "
Původní post před editací byl v tom smyslu, že je to (odpověď na uživatele Brázda.L.) směšné a opět rada, že je vhodná přeinstalace. Takže si tu nepíšu sám se sebou.
Zde na foru již nejsem aktivní, vyskytuji se na Google+ (http://gplus.to/JanSvoboda), kde aktivně píšu nejen o IT.
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“