Arctic Fan 12 Pro

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
Nef
Začátečník
Začátečník

Arctic Fan 12 Pro

Příspěvek od Nef »

Máte někdo tenhle větrák? http://www.alza.cz/arctic-fan-12-pro-d126980.htm
Potřeboval bych vědět, jestli má 3-pin napájení a jak je řešený to teplotní čidlo... bohužel jsem ani na stránkách výrobce nic nenašel.
Díky

//edit Wilik - presun z ostHW
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Arctic Fan 12 Pro

Příspěvek od Jeltík »

No, vzhledem k tomu, že to není PWM, tak by měl mít 3-PIN. Teplotní čidlo, jak vidno na obrázku, by mělo být řešeno kablíkem s teplotním čidlem, který si zavedeš-nalepíš kde chceš.
BTW, když si ho objednáš na netu a nebude se ti líbit, tak jim ho prostě vrať... Ale osobně AC nedoporučuju, za půl roku poznáš proč...
Nef
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nef »

Tak ve výrobcích větráků se moc nevyznám, natož s výdrží jejich výrobků :)
Takže kterej by byl lepší? Nemyslím konkrétní větrák, ale tvůrce :wink:
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Airen, Nexus, Noctua. seřazeno dle ceny
Nef
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nef »

ok, omrknu, dík za tip :)
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Jestli se ti jedná o termoregulaci, je ti skoro k ničemu, protože u většiny výrobců se dostaneš na max. rpm už při nějakých 45-50°C, což je hodně málo. Lepší je ruční regulace třeba pomocí čelního panelu Zalman/primecooler.
Nef
Začátečník
Začátečník

TC

Příspěvek od Nef »

Jde mi o termoregulaci podle teploty vzduchu uvnitř starý skříně, po výměně desky jede zadní větráček jak šílenej a nejde shodit ani BIOSem ani SpeedFanem, jinej soft jsem nezkoušel.
To že mají TC takový rozsah vím, ale v tomhle použití mi to nevadí, při zavřený skříni a s větráním jen přes zdroj měla přímo deska po hod hraní cca 45°C a CPU dokonce jen 42°C (v klidu je jen na 34° a 30°), takže když čidlo šikovně umístím mělo by to bejt v pohodě :)
Pokud to nebude stačit koupím redukci 12V -> 10V a shodím otáčky takhle :)

Nexus/Noctua combo s panelem nechám na stavbu svýho PC :wink:
kokon3
Nováček
Nováček

Příspěvek od kokon3 »

Jakým způsobem se vlastně zavádějí teplotní čidla? Mám regulátor otáček Zalman ZM-MFC3 http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1 ,
který má v balení 4 kablíky s koncovými čidly (které jsou schované v průledné bužírce) a chci na něj napojit CPU s Noctua NH-U12P SE2 (2 větráky s 3-pin) a grafiku Radeon 5850 Toxic (tam ještě nevím co je za větrák). Poradil by někdo jak je to vlastně se sledováním teploty? Některé věci prý mají v sobě zabudované čidla (např. deska - mám Gigabyte GA-X58A-UD5 http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... M0982HJWIT a nejsem si jistý zda čidlo pro CPU má).
Win 7 Ult 64-bit, Intel Core i7 930 @ 2.8 GHz + Noctua NH-U12P SE2, Gigabyte GA-X58A-UD5 (rev.1.0), Sapphire Radeon HD5850 Toxic 1GB, 6 GB RAM DDR 3 OCZ 1600Mhz, Enermax 82 Mod 625W, 1TB WD Caviar Black 7200ot/s SATA III 6GB/s 64MB cache, 1TB WD Caviar Green 5400 ot/s SATA II 3GB/s 64MB cache, regulace Zalman ZM-MFC3, Case Cooler Master CM 690 II Advanced, Samsung Syncmaster F2380M 23" 8ms cPVA
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“