Vyplatí se mi nová zvuková karta?

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
nameless1
Nováček
Nováček

Re: Vyplatí se mi nová zvuková karta?

Příspěvek od nameless1 »

myom píše:hardwarove regulovat nejde zadna zvukovka, protoze to je blbost. pokud neco funguje dobre, tak to funguje jako DA prevodnik, ne jako zesilovac/predzesilovac, aby sel regulovat. funkci regulace ma zesilovac, nic jeho. pokud ma nejaky DA predovnik regulaci, tak softwarovou, tj. pres OS... to je dan za lepsi zvukovku, ty maji za ukol fungovat, ne poskytovat SW ficury... jak jsme si psali, tak v\chodisko je regulace pres multimedialni klavesnici.
Není pravda, třeba zvukovky (jestli tomu tak říkat) od TC Electronic (Impact Twin apod.) hardwarovou regulaci mají a patřičně se tím chlubí :) Taky mají třeba výborně pořešený jitter a nejedou jen marketingově na nejvyšší SNR a podobně...
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

nameless1: to uz je trochu jiny segment :D . ty uz funguji prave jako predzesilovac.

TomV: jo, mlel jsem tam blbosti s tim prebuzenim a utlumem, holt uz bych se mel naucit, ze psat na forum po sedmicce finske a trech pivech neni dobre :)
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

myom: tak hlavně že ti chutnalo. :) :-D
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Streethawk »

Takze zakaldatel Threadu ma repro M-Audio BX5a, rozhodne sa Ti oplati investovat do novej zvukovky, ak Ti mozem poradit, ja by som siahol po jednej s tychto:
http://shop.poslouchej.net/katalog/djo_ ... tools.html
http://shop.poslouchej.net/katalog/djo_ ... 10-lt.html

alebo potom nieco podobne od Creative:
http://shop.poslouchej.net/katalog/djo_ ... 4-pci.html
a este jedna vcelku zaujimava externa varianta za rozumne peniaze:
http://shop.poslouchej.net/katalog/djo_ ... b-2-0.html

Myslim, ze kupou jednej s tych kariet budes urcite spokojny, osobne by som s tychto styroch volil jednu s M-Audio, su sice trosku drahsie, ale stoja za ten hriech, aj tak si myslim, ze ked si mal peniaze na take repro, s kartou nebudes mat problem, alebo? :roll:

PS: Tie repro som testoval doma asi pred rokom, vyborny zvuk mimochodom...
ASUS P5B Deluxe, C2D E6300@3,01Ghz (Scythe Ninja rev.B), 2x2GB DDR2 1000Mhz(PATRIOT), ASUS EAH4850/HTDI 512MB DDR3, SB Audigy4 + M-Audio speakers, WD Caviar SATA3 1TB + WD Caviar SATA2 250GB, DVDRW Samsung SH-S203B, DVD-ROM ASUS, FDD Sony, LCD ASUS VW246H (16:9, 24", 1080p), Zdroj: Seasonic S12, 500W
Spalovac_mrtvol
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Spalovac_mrtvol »

Streethawk: Díky. Je to těžké rozhodování když půlka lidí mi tu tvrdí že rozdíl bude neznatelný a druhá půlka že bude obrovský :)

Vyhrabal sem někde v krabici zvukovku do pci slotu, která je starší než sám čas, ale zkusim jí připojit a porovnat rozdíly, umí jen 16bit, nevím teda jakej je rozdíl proti 24 u toho integr. realteku, ale tak to je jedno, záleží jak se to bude líbit uchu.
Dvorix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dvorix »

Doporučuju se podívat třeba po Nuforce uDac, velice chválený kousek za ty peníze.
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

Spalovac_mrtvol píše:Streethawk: Díky. Je to těžké rozhodování když půlka lidí mi tu tvrdí že rozdíl bude neznatelný a druhá půlka že bude obrovský :)

Vyhrabal sem někde v krabici zvukovku do pci slotu, která je starší než sám čas, ale zkusim jí připojit a porovnat rozdíly, umí jen 16bit, nevím teda jakej je rozdíl proti 24 u toho integr. realteku, ale tak to je jedno, záleží jak se to bude líbit uchu.
ehm to xceš čím porovnať myslím že nazývať toto zvukovkou je veľmi odvážne
je to v podstate to čo na doskách ale na samostatnom PCB, osobne si dokonca myslím že iba trochu lepšia integr bude lepšia
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
Spalovac_mrtvol
Začátečník
Začátečník

Dvorix píše:Doporučuju se podívat třeba po Nuforce uDac, velice chválený kousek za ty peníze.
To je zrovna nějaká externí a navíc ji koukám ani nikde u nás nemají na skladě podle zbozi.cz, já bych chtěl spíš nějakou interní do PCI slotu
Dvorix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dvorix »

řídil jsem se podle doporučované Emu. uDac lze sehnat jedině ze zahraničí, stejně jako Zero (jeho deriváty čínských "hifistů").

Za sebe určitě Asus Xonar ST (pro PCI), má výborný zvukový čip a lze u ní měnit OP ampy (změna charakteru zvuku). Mám tušení, že D2 to umožňuje taky (ale nemá tak dobrý sluchátkový zesilovač).
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

Ty M-Audia nejsou zadnej zazrak, ale to je jedno. Nevim, proc jste mu tu nekdo radil Xonary za tisicovku nebo X-Fi. To je proste shit a zvracenost pripojovat k takovym vecem bedny, ktere maji vstup na TRS a XLR symetriku. Ale to uz tu snad bylo na tech 6ti stranach rozmluveno, nevim, cele jsem to necetl.

Co se tyce XLR, tak na to zapomen, nema to smysl. Ze zvukovky ti stejne pujde TRS, teda velkej jack. Jestli chces vazne mit ty bedny vyuzity, tak o zvukovce, ktera by takovej vystup nemela (teda symetricky), vubec neuvazuj.

Muzu ti doporucit overenou E-MU 1212m, nebo levnejsi E-MU 0404, ta ma o neco horsi prevodniky. U vetsiny, ne-li u vsech techhle internich PCI polo-profi zvukovek budes mit ale problem a to, ze nebudes mit regulaci hlasitosti jinou, nez softwarovou a nebudes mit vystup na sluchatka. To uz se tu probiralo. Vetsina lidi to resi koupenim bud mixazniho pultu (ale to ti je v pripade, ze nedelas muziku, celkem k nicemu) a nebo koupenim pasivniho regulatoru hlasitosti. K vyreseni regulace hlasitosti a vystupu na sluchatka slouzi ruzne krabicky, treba SM Pro Audio mPatch 2

Kazdopadne je na uvazeni, jestli do toho investovat tolik tisic k takovym bednam. Mozna, kdybys casem uvazoval je vymenit za lepsi, tak se to vyplati urcite. Takze ted by sis na listecek "koupit" napsal zvukovku, symetricke TRS kabely (neni nutne mit symetricke, staci nesymetricke, ale kdyz je nekde dobra cena symetrickych, tak je to lepsi) a pripadne ten regulator hlasitosti se zesikem na sluchatka, pokud by te to bez toho stvalo.

Mel bys taky vedet, ze tyhle zvukovky ala E-MU a spol. nejsou delane na hry a na filmy vetsinou take ne. Jsou delane na hudbu, zvuk. U te E-MU vetsinou neni problem u vetsiny her, jen u vzacnych vyjimek.

Je taky otazka, jestli skutecne ten rozdil oproti te integrovane poznas. Ja bych rekl, ze jo, ale nebude to zase tak dramaticke jako rozdil mezi Ferrari a Trabantem, kterej je zcela zjevnej. Integrovane zvukovky co se sazi do desek posledni cca. 2-3 roky uz zneji docela dobre, tolik to nesumi a spis poznas, kdyz pripojis lepsi bedny, nez kdyz koupis novou zvukovku. Kdybys mel bedny za tricet tisic, tak zmenu zvukovky urcite poznas. U techhle, navic pravdepodobne s mizernou akustikou, asi radosti skakat nebudes. Kvuli realne relativne malemu zlepseni do toho investovat tolik tisic nema asi moc cenu, zejmena v pripade, ze bys planoval s tema bednama fungovat na vecne casy. Vymlouvat to nechci, urcite je tisickrat lepsi mit solidni zdroj signalu, jenze pouze na poslech empetrojek a obcas flacu mi to ekonomicky vyhodne urcite neprijde. Pokud ale mas penize, tak hura do toho. A zejmena pokud bys uvazoval i o kvalitnim sluchatkovem poslechu, je to reseni, ktere jsem popsal, dost dobre a je to velky rozdil oproti Xonarum, X-Fi a jim podobnym. Nicmene, jak jsem psal, tak tim, ze se vrhnes do audiofilnich komponentu, pocitej s horsi podporou zejmena u her, na to ty veci proste staveny nejsou, na to je staveny Xonar atd. a takove veci jsou delane pro pripojeni k 5.1 silenostem ala Genius nebo Logitech. Pripojit Logitech na treba E-MU je stejna kravina, jako pripojit nearfield monitory na Xonar. Nemichat tyhle veci dohromady, urcite ne.
Dvorix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dvorix »

kde to mám podepsat...? :wink:
Spalovac_mrtvol
Začátečník
Začátečník

Zase tolik do toho vrážet nechci, třeba ta "levná" zvukovka za 4000 už určitě nepřipadá v úvahu pro mě ještě s krabičkou za 100 eur :)

Měl sem představu že bych akorát koupit nějakou tu zvukovou kartu do dvou tisíc. Pokud ale v téhle cenové relaci neseženu nic co by udělalo rozdíl tak budu fungovat na té integrované zvukovce. Repra určitě měnit v blízké době neplánuju. Sluchátka mám nějaké audiotech ad700 s normálním malým jackem, tam bych asi taky tu změnu zvukovky do dvou tisíc nepoznal předpokládám...?.
Dvorix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dvorix »

AD-700 jsou dostatečný (pokud to není fake) a určitě by jsi poznal rozdíl. A v tý chvíli přichází na řadu DAC i se sluchátkovým zesilovačem (kterej lze použít jako předzesilovač k bednám).
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

Hmm, no, jestli ti ta integrovana vylozene nesumi a je to nejaka na nejake desce mladsi, nez tri roky, tak neco DO dvou litru smysl spis nema. U tech polo-profi budes muset delat kompromisy (regulace zvuku, hry, drivery) a veci jako Xonar sice treba budou mit lepsi vystupni signal, ale zase je zvracenost do toho pripojovat neco, co se pripojuje TRS kabely, fuj.

Treba - sumi ti ty repra, kdyz je das na uplne maximum? Nemely by sumet ani kdyz jsou pripojeny k te zvukovce (samozrejme do nich nesmi jit zadny prehravani), a ani kdyz nejsou pripojeny vubec k nicemu. Pokud sumi i pri druhe moznosti, je to o dost horsi zjisteni a nema moc cenu si s nima planovat spolecnou budoucnost (uz treba proto, ze by toto lepsi zvukovka nikdy neodstranila, ale to je jen hypoteticka moznost). Sice sum neni zase tak zasadni parametr kvality zvuku, ale me by sral a kvalitni bedny nemaj sumet samy od sebe.

A ty sluchatka - ty mas Audio Technica AD700? A strceny do integrovany zvukovky? No, to teda musi bejt neco, ackoliv pochybuju, ze kdyby to ty AT byly, ze by mely malej jack, leda tak pres redukci. Mas tyhle? - http://sluchatka.heureka.cz/audio-technica-ath-ad700/

Jestli jo, tak je opravdu prasarna to nemit zapojeny do poradnyho sluchatkovyho zesilovace. Ze nemas zapojeny ani ty bedny do neceho, do ceho bejt zapojeny maji byt, tak uz to je prasarna a celkem nechapu, proc sis je kupoval. Kvalitni poslech neni investice za par tisic, je to investice za par desitek tisic a jestli to clovek nemysli vazne, tak resit nejaky kompromisy a snazit se koupit ten nejlevnejsi srot je hloupost.
Jeste s tou zvukovkou DO dvou litru - zalezi to na vic vecech ale v globalu si myslim, ze pokud si to koupis, ze si nesednes na zadek a nereknes "jo, tak to byly skvele utraceny dva tisice". Na 99% to tak nebude a tim padem je asi lepsi se na to vykaslat, pokud ovsem proste nechces zainvestovat trochu vic, ale jedine s tim, ze budes planovat do budoucna dalsi lepsi veci.

Fakt je ale pro me hroziva predstava tech veci co mas (navic jestli fakt mas AT sluchatka) zapojenych tak, jak to mas. Jde z toho mraz po zadech, jak je to spatne. Jeste hrozivejsi jsou tu nektery rady, ktery te dostanou akorat z louze pod okap.

Dvorix: Do sluchatkovyho zesilovace NEPRIPOJOVAT bedny ani nahodou. Je to aktivni prvek a jako takovej nema v ceste mezi zvukovkou a aktivnima bednama co delat. Proto ma napriklad ten mPatch 2 co jsem daval link zvlast aktivni sluchatkovy zesilovac a zvlast pasivni regulator hlasitosti beden. Tak to ma byt.
Dvorix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dvorix »

Myslel jsem použít ho jako předzesilovač ke koncovýmu zesilovači, což asi tady nepřipadá v úvahu :oops:
Spalovac_mrtvol
Začátečník
Začátečník

Sluchátka jsem kupoval odsud http://www.headphones.cz/inshop/domaci/ ... -ad700.htm a opravdu jsou připojené malým jackem (je to tam i v parametrech)
Ty sluchátka sem si bral hlavně proto, že jsem chtěl nějaké lepší a mohl je používat kromě PC i s mobilem a podobně. V tom obchodě i mimo jiné píšou, že žádný sluchátkový zesilovač nepotřebujou. (V tom se nevyznám, ale hrajou dostatečně nahlas i když sou připojené přímo do zvukovky. Respektive mám to dělané takhle:

Z bedýnek jdou dva kabely které mají velké jacky a jsou spojeny do malého 3.5 jacku, ten je připojený do rozdvojky 3.5 kabelu která je připojena do zvukové karty. Do druhého konce rozdvojky je připojen prodlužovací 3.5 kabel do kterého si připojuju sluchátka. (Mám to tak abych pořád nemusel lozit pod stůl a přehazovat reproduktory/sluchátka)

K tomu testu: Dal sem volume v pc na maximum, vzadu bedýnky také vytočil na maximum a šustilo to dost, ne hodně, ale šlo to bez problémů slyšet. Pak sem zkusil z bedýnky odpojit kabel a dát jí na maximum bez něj a i když sem měl ucho úplně u ní, tak kdyby nesvítila kontrolka, nepoznám že je zapnutá.

Zeptám se tedy trochu jinak. Pokud vezeme stav jak to mám teď. Je tady něco (zvukovky, zesilovače, kabely...) co můžu do dvou tisíc korun udělat, abych v této situaci něco znatelně zlepšil?

Ještě dodatek: Ta integrovaná zvuková karta je ALC889A
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

Aspon ze ty bedny samy o sobe nesumi, takze s lepsi zvukovkou by ses mohl zbavit toho sumu, co ted vysila (dle ocekavani) integrovana. Co dalsiho by mohlo byt slysitelne lepsi to tezko rict. Mohlo by jit o detaily, lepsi podani a jak moc bys to postrehnul zalezi na citlivosti tveho sluchu a take na akustice, tam se chyb nezbavis zadnou lepsi zvukovkou.

Co se tyce toho zapojeni, bylo mi jasny, ze to mas presne tak, jak pises. Je to hnus no. To ze krmis sluchatka i bedny jednim vystupem pres rozdvojku urcite v pohode neni a myslim, ze s lepsim sluchatkovym zesikem muzou hrat urcite vic nahlas a treba i lepe, s lepsi zvukovkou. U tech beden to zase moc jiste rict nejde, tam je tech faktoru vic a obecne plati, ze sluchatka za 3 tisice jsou kvalitativne asi na takove urovni, jako bedny za 10 tisic, takze jsou na tom dobre. Je to dost logicky i co se tyce nakladu na vyrobu. Ty tvoje konkretni jsem neslysel, ale AT jsou obecne super. Ze se nekde pise, ze nepotrebujou sluchatkovej zesilovac je hloupost, jinak by to totiz vubec nehralo. Skoro vsechno ma sluchatkovej zesilovac uz v sobe, ale je otazka, jak silnej. Empetrojky, iPod apod. ho nemaji dostatecne silnej na to, aby to hralo SKUTECNE nahlas. Na poradnym zesilovaci si to muzes dat az tak moc, ze se to da asi i odpalit, alespon ja to na nejvic nedavam, protoze mi to stejne trha usi, ale zase na ty hlasitosti co mi dovoli integrovane shity mi to nestaci.

Kazdopadne kupovat zvukovku, ktera nebude mit vylozene zesik na sluchatka je blbost. Kupovat zvukovku a k tomu i ten zesik je pro tebe drahe. Kabely ti v soucasnym vybaveni nic nevyresej.
Me na podobny zvraceny setupy, kdy user nepotrebuje profi zvukovku a chce to mit hlavne funkcni tak, jak to jde, zaujala zvukovka Xonar Xense, kterou ale teprve shanime na test, takze nevim, jak v realu hraje a bohuzel je to asi tak, ze se prodava jedine se sluchatkama Sennheiser, jako reklamni tahak a to samozrejme zvysi cenu kompletu. Jinou podobnou, ktera by byla vylozene projektovana k tomu, aby byla vhodna pro soucasne zapojena sluchatka a bedny (i surround) a zaroven nemusela mit ten externi box, jsem od Xonaru nevidel.

Lepsi zapojeni by asi bylo s tim soucasnym co mas alespon ty sluchatka tahnout prednim panelem (jestli ho mas na case, dneska se tomu snad rika nejak Intel HD audio front panel nebo tak, vystup na to ma skoro kazda spotrebni zvukovka), ne pres tu rozdvojku. Spis to je ale jen spravnejsi, ja se nevyznam v te elektronice jak to ma delane integrovana zvukovka na desce a ani se nevyznam v tech cipech. Pisou ale u te tve neco o tom, ze prave kdyz si to vyvedes prednim panelem interne v PC, ze ti to da dva nezavisle stereo kanaly a ty nemuzou byt myslene na nic jineho, nez na sluchatka. Kdyby mely vlastni zesilovac, tak by to bylo dobre, ale nevim jestli to tak je. Lepsi by to ale bylo vest takhle, jestli tu moznost mas. Jinak je to hrozive zapojeny, ale jestli te to vylozene nesere, tak se to pravdepodobne neodpali a muzes s tim fungovat. A nebo bych pockal kolik bude stat ten Xonar Xense, jestli se bude dat koupit bez tech sluchatek a jakej bude. Ja na to myslim, ale nezarucuju, ze se to v dohledne dobe na PCT objevi (uz i proto, ze lidi vic tahnou grafiky, notebooky, atd., zvuk zase tak moc ne). Je to ale papirove dobra moznost pro takove jako jsi ty s tim, ze nebude problem s hrama atd.
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

to zapojeni je teda masakr :-D . jenom se tady ale pise to, co bylo na predchozich stranach minimalne 3x napsane.
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

Opakovani matka moudrosti ;) Nektery veci je dobry opakovat porad, ale taky se to musi rikat spravne. Ja si procital zbezne skoro vsechny prispevky tady a chtel jsem reagovat i na nektery jiny veci, ale pak jsem si rekl, ze nebudu vytahovat diskuzi z unora a kdyz jsem videl, ze puvodni tazatel v tom stale nema i pres sest stran jasno, tak jsem se vratil zpet k tomu, co puvodne chtel. Taky se dalo rict "precti si, co tu bylo napsany", ale to spis v pripade, ze bych se ztotoznil se vsemi nazory, ktere tu padly, a to se tak uplne rict neda.
Spalovac_mrtvol
Začátečník
Začátečník

No uvidím, ještě zkusím něco ohledně těch zvukovek počít v recenzích, jestli na něco nenarazím.

Jinak já ty sluchátka a reprobedny nemám zaplé najednou, vždycky mám buď zaplé repro a sluchátka odpojené, nebo zaplé sluchátka a repro vypnuté vypínači.

Přední vstup na sluchátka sice v pc mám, ale z nějakého důvodu nefunguje (kabely mám zapojené správně, lezl sem do case a kontroloval to podle manuálu)

edit: Tak sem ten přední vstup rozjel, problém byl že pc neuměl detekovat připojenej konektor vepředu, tak sem to musel nastavit ručně.. takže sem teda dal pryč rozdvojku a repra připojil přímo do zvukovky a sluchátka budu tedy připojovat zepředu. Ten přední vstup je zdá se nějak upravený přímo pro sluchátka protože hrajou o dost víc nahlas než když je připojím zezadu
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“