Bezdrátový zvonek - stroboskop atp.

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
HentaiRush
Začátečník
Začátečník

Bezdrátový zvonek - stroboskop atp.

Příspěvek od HentaiRush »

Potřeboval bych poradit s takovým, lehce známým jevem.. já jsem téměř furt co jsem doma v pokoji s uzavřenýma sluchátkama a prostě nic neslyším.. ale když rodiče něco chtějí, tak prostě hold musejí vyšlapact schody do pokoje.. chci je toho ušetřit a zárovneň neslevovat z mého pohodlí - sluchátek..

Lze něják jednoduše udělat nějáký bezdrátový akusticko-optický hlásič? V podstatě na bázi domovního zvonku, že by někdo zmáčkl tlačítko a tady u mě by se rozblikala nějáká LED (logicky akustickej tón bych cez sluchátka neslyšel) + k tomu by třeba i něco zapípalo..

Napadlo mě, něják modifikovat normální bezdrátovej zvonek, že by na tom přímači byla nějáká nástavba s "něčím" ? Samozřejmě, nemuselo by to bejt něják elegantní zapojení - pokud možno nejlevněji..

Dík
Wannabe dickface... :]
Nism0
Začátečník
Začátečník

Re: Bezdrátový zvonek - stroboskop atp.

Příspěvek od Nism0 »

klasika. bezdrátovej zvonek s ledkou a odpojit reprák :). Nebo mmísto repráku namontovat nejakouj jinou ledku..
Bla bla bla, stejně to nikoho nezajímá :D
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

kuo u vietnamcu bezdratovej zvonek, a mirne si ho douprav....paralelne k repraku by to chtelo obyc diodu v serii s LEDkou a mozna nejakym odporem, chce to trochu odexperimentovat
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
HentaiRush
Začátečník
Začátečník

Jako, já to takhle aj chápu, jen jsem si říkal, jestli nebude výstup do repráku moc slabej.. :) Asi si budu muset koupit konečně multimetr.. :)
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

tim to nezmeris, neboj :lol: rozhodne ne nejakym obycejnym....

kdyby byl signal slaby, tak na vystup povesit tranzistor a muzes svitit az to aleluja

nebo nejjednoduseji, kup uz hotovy vyrobek s optickou indikaci a dopoj nejaky LEDky...
HentaiRush
Začátečník
Začátečník

Já tu mám jednu relativně dost výkonnou (cca 100lm) ledku.. Já totiž myslel, že k tomu bude potřeba přibastlit nějákej bastl, kterej by něco spínal na signál z toho zvonku.. njn, já se v tom nevyznám, nevím.. :)

Koupil jsem z aukra nějákej s dvěma tlačítkama a optickoakustickou signalizací.. uvidíme..
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

nebudu komentovat kvalitu podobnych vrobku z aukra, ale az to prijde, muzes odpojit repracek a misto origo LEDky napajet tu tvoji stolumenovou....bacha na polaritu
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“