Ahoj
mam problem zo spolupracou ATA a SATA disku. na ATA mam system (win7) a je rozdeleny na 2particie, sata je 1,5TB ulozny. Akonahle zacnem pracovat s velkym objemom dat, napr kopirovanie medzi diskami, rozpakovanie, instalacia system sa spomali na maximalnu moznu mieru. Zistil som ze ATA disk ide akokeby v rezime "pomalsie to uz nejde".. tvari sa ako maximalne vytazeny aj ked sa nan kopiruje rychlostou 3mb/s a sata sa tvari v pohodke...
akonahle odpojim sata ide vsetko super.. mozete mi poradit v com bude problem ake nastavenia pozriet, ako by to malo byt nastavene?
moze byt problem v spolupraci ata/sata??
Pomala spolupraca ATA a SATA disku
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- dragoo
- Nováček

-
- Max Casper
- Začátečník

Re: Pomala spolupraca ATA a SATA disku
To by neměl být problém, sám jsem jeden takový systém používal a běželo to bez problémů. U tebe to vypadá, jako by se disk přepínal do pio modu. Zkusil bych použití jiného konektoru na desce a přeinstaloval bych ovladače čipové sady.
U disků bych také zkontroloval S.M.A.R.T. U jednoho z disků jsem měl kdysi problémy s vadnými sektory a také mi dost zpomaloval systém.
U disků bych také zkontroloval S.M.A.R.T. U jednoho z disků jsem měl kdysi problémy s vadnými sektory a také mi dost zpomaloval systém.
CPU: AMD Ryzen 7 5800X MB: GIGABYTE B550 AORUS PRO AX RAM: Crucial 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Ballistix Red HDD: Samsung 970 PRO 512GB & Crucial m4 128GB & Crucial MX500 1TB SSD VGA: MSI GeForce GTX 1660 Ti GAMING X 6G DVD: Samsung SH-S203B PSU: Corsair RM650x (2018) Case: Bigtower Chieftec BA-01B-B-SL LCD: 2x 27" Iiyama XB2783HSU-B1DP OS: Win 10 64b
- dragoo
- Nováček

-
Re: Pomala spolupraca ATA a SATA disku
no konektor pre ATA mam iba jeden :-/ ovladace su nove, lebo som povodne myslel ze je problem v win takze je to nova instalacia.
tiez typujem problem na to prepinanie ale neviem kde mam najst nastavenie takych veci na disku...kde to hladat vo WIN7?
tiez typujem problem na to prepinanie ale neviem kde mam najst nastavenie takych veci na disku...kde to hladat vo WIN7?