Apache a PHP nefunguje htaccess a php.ini

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Apache a PHP nefunguje htaccess a php.ini

Příspěvek od arxeiss »

Zdravím
Hráli jsme se spolužákama ve škole s webovkama a snažil se mi vysvětlil htaccess, tak to napsal u sebe, fungovalo, a když jsem to udělal u sebe tak už to nejede...
Zde je htaccess

Kód: Vybrat vše

ErrorDocument 404 /Kurz/mod_rewrite/error.php?id=404
ErrorDocument 403 /Kurz/mod_rewrite/error.php?id=403

RewriteEngine On
RewriteBase /Kurz/mod_rewrite/
RewriteCond %{REQUEST_URI} !\.([a-z]+)$
RewriteCond %{REQUEST_URI} !/$
RewriteRule ^([^.]*)$ index.php
RewriteRule ^(.*[^/])$ $1/ [R=301,L]
Pokud zadám do url localhost/Kurz/mod_rewrite/clanky tak mě to hodí na index.php pokud localhost/Kurz/mod_rewrite/clanky/ tak to hodí error404
Přitom jemu to jede vše OK, vůbec nevím kde může být chyba. A není to jediné, už jsem si zkoušel několikrát dělat různé věci a nejelo to taky... Jěště jsem si zkusil zkopírovat ten soubor z Apache to rozšiření ale nic se nedělo.

Druhý problém co nastal bylo když jsme potřebovali rozjet E-Shop kámošův u mě na NTB a nejelo to kvůli chybám které mi vypisoval, jako že Ereg je deprecated apod... tak jdu do php.ini a tam nastavím u display_errors off a stejně chyby se vypisovaly, tak jsem všude kde bylo něco s chybama dal off a stejně je to vypisovalo, až v momentě kdy jsem dal na index error_reporting(0); tak se přestaly zobrazovat.

Máte nějaké návrhy jak toto opravit?
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Apache a PHP nefunguje htaccess a php.ini

Příspěvek od arxeiss »

Nikdo neví :o

// OndraSter - nejsme v bazaru, abychom UPovali :wink:
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
bubanek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od bubanek »

Tak nám vysvětli co všechny ty RewriteCond a RewriteRule znamenají.
Nebo aspoň co si myslíš, že by měly dělat. Protože mě to moc nedává smysl...
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Tak teda nevím, mu to fungovalo tak že když byl v té složce tak když připsal do <cesta>/clanky/ tak to přesměrovalo na index.php a tam jsme přes $_SERVER['REQUEST_URI'] zjistili co všechno tam je a dále s tím pracovali. Pak to ošetřil tak že pokud tam někdo zadá pouze <cesta>/clanky tak to poslední lomítko se tam opět dosadí. No a pak mu to vyhazovalo <cesta>/index.php/clanky/ tak tam dopsal ty Condy a už mu to nedělalo. Funguje to tak i u něho na serveru a na XAMPPu co má, ale mi ani kámošovi co má starší XAMPP tak to taky nejede.

A s tím php.ini nikdo neví?
2Ondra: Tak jo, ale když se nikdo neozýval...
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

ted me nemej za blba, ale nahrej si aktualni xampp
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Já nemám XAMPP ale vše jsem dělal po jednom podle návodů zde i jinde, a taky s pomocí OndryStera a mám vše aktuální.
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“