AMD Phenom II X4 nechce se rozbehnout az po restartu
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- sleep
- Nováček

-
AMD Phenom II X4 nechce se rozbehnout az po restartu
Zdravim, koupil jsem si novy AMD phenom II 945 a po nastartovani PC mi zacne pípat jak o zivot a nic nenacita zmeni se to az PC vypnu a znovu zapnu tak to najede do windows ale stejne to nic neresi jelikoz to po dalsim restartu dela to same.Tak bych byl rad kdyby jset mi poradili a rekli co mam kde prenastavit at to jede v pohode.¨Zakladni deska http://www.gigabyte.com.tw/Support/Moth ... #anchor_os Puvodni procesor AMD Athlon 64 X2 4400+. Prdem diky za rady.
- Lokomotiva
- Začátečník

Re: AMD Phenom II X4 nechce se rozbehnout az po restartu
Jakou máš verzi BIOSu?
Pro svůj procesor bys měl mít F6G.
Pro svůj procesor bys měl mít F6G.
- sleep
- Nováček

-
ano přesně ten mam, a dalsi poznatek ze pred chvili jsem to zkusil restartovat jestli se to nejak nezpamatovalo a uz to nechtelo najet vubec z cehoz soudim ze si zakladovka mysli ze se procesor prehral a uz ho nechce vubec spustit jenom to pipa nepomuze ani vypnou a zapnou.
- Lokomotiva
- Začátečník

Pokud se dostaneš do BIOSu, zkontroluj si nastavení přocesoru a pamětí.
Pokud ne, zase si otevři skříň - odpojenou od napájení pochopitelně a zkontroluj, co se ti při výměně procesoru podařilo vyvést.
Zkontroluj všechny konektory od zdroje do desky a komponent, a všechny karty a paměti ve slotech.
Upevnění chladiče procesoru.
Pokud ne, zase si otevři skříň - odpojenou od napájení pochopitelně a zkontroluj, co se ti při výměně procesoru podařilo vyvést.
Zkontroluj všechny konektory od zdroje do desky a komponent, a všechny karty a paměti ve slotech.
Upevnění chladiče procesoru.
- sleep
- Nováček

-
No prave ze vse je ok a stary Athlon mi funguje v poradku.V biosu se moc nevyznam ale kdyz je to ta nejnovejsi verze tak by to snad melo fungovat v poradku a uz predtim jsem se tam dival a co jde je nastavene na normal a nebo auto.
- Lokomotiva
- Začátečník

Pokud jsi si opravdu jistý, že máš všechno dobře namontované, pozapojované a domáčknuté (zajímavé - tím já osobně si jistá nejsem nikdy), odpoj PC od zdroje a vyndej na chvíli tu kulatou lithiovou baterku desky.
Nebo vymaž nastavení BIOSu jumperem.
No a pak to zkus zase zprovoznit.
Nebo vymaž nastavení BIOSu jumperem.
No a pak to zkus zase zprovoznit.
- sleep
- Nováček

-
nasel jsem v nastaveni v BIOSu u tohoto HPET 32 bit a jde tam nastavit i 64 nemuze to byt tim?
- Lokomotiva
- Začátečník

High Precision Event Timer asi nebude důvod.
Ty máš Vista nebo W7 64-bit? Jestli ano, tak to tak nastav.
Spíš frekvence procesoru (násobič a frekvence generovaná chipem desky) nebo jeho napětí a třeba nastavení pamětí.
Ale možná stačí zresetovat nastavení BIOSu - jak jsem ti napsala - pokud jsi to ještě neudělal, určitě to nevynechej jako možnost.
Ty máš Vista nebo W7 64-bit? Jestli ano, tak to tak nastav.
Spíš frekvence procesoru (násobič a frekvence generovaná chipem desky) nebo jeho napětí a třeba nastavení pamětí.
Ale možná stačí zresetovat nastavení BIOSu - jak jsem ti napsala - pokud jsi to ještě neudělal, určitě to nevynechej jako možnost.
- sleep
- Nováček

-
Ale kdyz to zresetuju tak to pak bude treba znovu nastavit jinak se mi to nerozjede je to tak?Ja se musim priznat ze v BIOSu se vubec nevyznam natoz abych tam mel neco znovu nastavit.
- sleep
- Nováček

-
Stejne nechapu v cem mi to zresetovani pomuze krom toho ze mi to v podstate vymaze PC.
- Lokomotiva
- Začátečník

Nikoliv zcela.
Prostě budeš mít BIOS v defaultních nastaveních.
Pokud potřebuješ nastavit třeba bootovací sekvenci nebo diskové pole RAID, tak pochopitelně do BIOSu hned po spuštění zase budeš muset.
Prostě budeš mít BIOS v defaultních nastaveních.
Pokud potřebuješ nastavit třeba bootovací sekvenci nebo diskové pole RAID, tak pochopitelně do BIOSu hned po spuštění zase budeš muset.
- sleep
- Nováček

-
A v pripade ze jsem na mem PC od novoti v BIOSu nic nenastavoval a nemenil tak zmeni se vubec po nastaveni na deafultni nastaveni neco?Protoze je to v podstate od novoti nastavene porad stejne tak se jen tak ptam jestli se neco tim resetem zmeni krom datumu a casu.
- Lokomotiva
- Začátečník

Pokud jsi používal defaultní nastavení, budou zase tak nastavená.
Systémový čas bude vynulovaný. Datum bude na začátku.
Systémový čas bude vynulovaný. Datum bude na začátku.
- sleep
- Nováček

-
OK tak diky zkusim to udelat a uvidim jestli to pomuze nebo ne.
- BPH
- Začátečník

-
Když jsem na tuto desku měnil A X2 za PII X3 , dokud jsem neresetoval bios nešlapal procesor korektně.Pomoct by to mohlo.
- sleep
- Nováček

-
Ano pomohlo to deska si totiz sama nezmenila napeti pro novy procesor a pouzivala stare nastaveni v dusledku cehoz nebylo dost stavy na spusteni.Dekuji vam moc za pomoc 
- Lokomotiva
- Začátečník

Mám radost, že už to chápeš...sleep píše:Stejne nechapu v cem mi to zresetovani pomuze krom toho ze mi to v podstate vymaze PC.