Taktování procesorů Intel
- Spo.On
- Začátečník
-
Re: Taktování procesorů Intel
Kde?? v tom tom článku je akorát zmínka o tom že QX9650 má odemčený násobič a to nemá nic společného s tím že druhý Q9650 nejde taktovat....
tohle dělá když ramky nezvládnou vysokou frekvenci nebo časování... a v tvém případě jsi jim nejspíš nenastavil děličku viz. Lokomotiva.... zkus nic neměnit jen přidat napětí na Ramkách a zvednout FSB na 310MHz
....vzhledem k tomu že o OC víš kulové ti doporučuji přečíst si nejdříve nějaké články abys pochopil o co jde..... např: http://pctuning.tyden.cz/navody/upravy- ... core_2_duo
tohle dělá když ramky nezvládnou vysokou frekvenci nebo časování... a v tvém případě jsi jim nejspíš nenastavil děličku viz. Lokomotiva.... zkus nic neměnit jen přidat napětí na Ramkách a zvednout FSB na 310MHz
....vzhledem k tomu že o OC víš kulové ti doporučuji přečíst si nejdříve nějaké články abys pochopil o co jde..... např: http://pctuning.tyden.cz/navody/upravy- ... core_2_duo
- Lokomotiva
- Začátečník
Ne ne ne. Takhle už to od tebe neberu.Stube píše:Tak jsem to nastavil a nic. ...Tady v tom článku se právě píše, že některé tyto CPU se nedají taktovat. Není to náhodou můj případ?
Co jsi nastavil a jak konkrétně?
A uvědom si, že čím míň nám toho povíš, tím déle bude trvat, než na to přijdem.
Nedělej z toho hádankářskou soutěž Kdo uhodne, co jsem zase v BIOSu špatně nastavil?
Proč by se nedaly taktovat? Že nejde zvýšit násobič nevadí - to přece není jediná možnost.
- Stube
- Nováček
-
Tak jsem to dal na FSB 400 MHz a pohlídal si paměti a běží to na 3,6MHz.
Tak ještě zkusit jestli to bude stabilní...
Každopádně děkuji za pomoc
Tak ještě zkusit jestli to bude stabilní...
Každopádně děkuji za pomoc
- Lokomotiva
- Začátečník
Zázrak...
- Stube
- Nováček
-
Ještě jedna věc, pokud by jsem to chtěl vyhnat víc, muselo by se měnit i napětí nebo tak něco? Popřípadě, jak moc by jsem musel pořešit chlazení? Stačí jenom vrtule?
- FetesBrod
- Začátečník
Potřebuju poradit, jestli si pomůžu s výkonem....momentálně mám CPU E2160, 3023Mhz násobič na 8, FSB 1512Mhz a zajímá mě, když si koupim E7600 3,06 GHz, zda-li tam bude nějaký nárust, nebo jen v jednotkách procent
- Stano K.
- Středně pokročilý
Obecne tam nárast bude ale veľmi malí, podla má sa takáto investícia neoplatí. Ak upgrade z PDC tak jedine C2Q.
- Lokomotiva
- Začátečník
Napřed si pořádně otestuj stabilitu.Stube píše:Ještě jedna věc, pokud by jsem to chtěl vyhnat víc, muselo by se měnit i napětí nebo tak něco? Popřípadě, jak moc by jsem musel pořešit chlazení? Stačí jenom vrtule?
Aspoň 1 hodinu OCCT. Pokud máš 32-bitový operační systém, tak aspoň 5 hodin.
Jakou teplotu ti OCCT ukázal? Podle toho poznáš, jestli to stačí, nebo ne.
- Lokomotiva
- Začátečník
Na stejné frekvenci bude výkon cca stejný.FetesBrod píše:Potřebuju poradit, jestli si pomůžu s výkonem....momentálně mám CPU E2160, 3023Mhz násobič na 8, FSB 1512Mhz a zajímá mě, když si koupim E7600 3,06 GHz, zda-li tam bude nějaký nárust, nebo jen v jednotkách procent
Pokud nemáš na 4-jádro a nebo ho nepotřebuješ, kup E6500 a přetaktuj ho na 3,6 až 3,8 GHz.
Tam nárůst po přetaktování bude, ten procesor podporuje i virtualizaci a není drahý.
Tak asi tak.
- FetesBrod
- Začátečník
jde o to, že mám nabídku na E7600 za 1500,-
- Lokomotiva
- Začátečník
Když je levnější než E6300, tak ho kup.
Přetaktovat ho budeš muset, abys na tom byl výkonově líp, ale to asi nebude problém, ne?
Jen si ověř revizi, některé E7xxx virtualizaci nepodporují.
Ale třeba ji nepotřebuješ.
Přetaktovat ho budeš muset, abys na tom byl výkonově líp, ale to asi nebude problém, ne?
Jen si ověř revizi, některé E7xxx virtualizaci nepodporují.
Ale třeba ji nepotřebuješ.
- FetesBrod
- Začátečník
proč E6300 ? jedná se o http://www.cpu-world.com/sspec/SL/SLGTD.html
- Lokomotiva
- Začátečník
Překlep, promiň.
Psala jsem ti o E6500 - jako doporučení a chtěla jsem říct, že když je ten E7600 levnější, měl bys ho koupit.
Virtualizaci umí a je v poslední revizi, není proč váhat.
Jestli nechceš, dej na mě odkaz a já si ho koupím sama...
Psala jsem ti o E6500 - jako doporučení a chtěla jsem říct, že když je ten E7600 levnější, měl bys ho koupit.
Virtualizaci umí a je v poslední revizi, není proč váhat.
Jestli nechceš, dej na mě odkaz a já si ho koupím sama...
- Spo.On
- Začátečník
-
jen pro vysvětlení: se stejným názvem existuje ještě jeden CPU, ale to je starý Core 2 duo E6300.... kdežto tohle je novější Pentium dual-core E6300....
- FetesBrod
- Začátečník
V sobotu večer ti povim, kdyžtak ti dám kontakt jinak vám díky...
- Lokomotiva
- Začátečník
Radši si ho kup sám, když už máš tu možnost.
- Sheep-Master
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
zdravím, neska sem po dlouhé době zkoušel ORTHOS, test stability, ale po hodině to padlo, před rokem na Win XP stabilní celej den!
Může to být tim že tam mám 64bit Windows 7??? Jinak mě nic nenapadá co by to mohlo způsobovat. Ubral jsem asi o 50MHz ale po dvou hodinách to zase padlo
CPU: C2D E6600, 2 roky jedu na 3150, ale dnes se to ukázalo jako nestabilní.
MB: Gigabyte P35 DS3
Může to být tim že tam mám 64bit Windows 7??? Jinak mě nic nenapadá co by to mohlo způsobovat. Ubral jsem asi o 50MHz ale po dvou hodinách to zase padlo
CPU: C2D E6600, 2 roky jedu na 3150, ale dnes se to ukázalo jako nestabilní.
MB: Gigabyte P35 DS3
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN
Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
- Lokomotiva
- Začátečník
A vyčistil jsi během toho roku chladiče od prachu?
- Sheep-Master
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
zrovna neska sem to čistil, dával novou pastu, teploty nepřelezou 60 stupňů při zátěži.
nakonec je to stabilní na 3GHz, kam se ale podělo těch 150MHz?
nakonec je to stabilní na 3GHz, kam se ale podělo těch 150MHz?
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN
- tielka
- Středně pokročilý
bych neřekl že to je OS pokud to bylo v minulosti stabilní tak si myslím že by chtělo si pohrát s napětím.