indilinx je podľa teba špatný radič?
intel V má celkový výkon pomaly na úrovni tej 80GB(asi o 10% menej) verzie
to čo popisuješ ty sa týka radiča JMICRON
Agility má rovnaký indilinx ako ten corsiar
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Urcite nema intel X25-V cache? Podle recenze ma stejne jako X25-M 32MB. Nepletes si to s radou V od Kingstonu?GulDucat píše:Intel V nebrat, nema cache, to vede u SSD k velmi pomalemu zapisu, obvykle pomalejsimu nez u klasickeho HDD...
Z uvedene nabidky vychazi nejlepe OCZ Agility, a pak Intel-M serie.

cache namajú už iba prvé verzie SSD napr. práve stým JmicronomGulDucat píše:Intel-V ma s M vykon srovnatelny leda pri cteni, zapis je naopak katastrofalne horsi, to jsem ostatne psal, ze jde o zapis.
Pokud ma nejaky Corsair stejny radic jako OCZ Agility, pak leda nejaka vyssi a drazsi serie, ale ty levne, o kterych tu mluvime maji vysledky mizerne, jak jsem take uz psal, cteni malych bloku pod 100 iops.

Trochu gulasdexterav píše:čo sa týka Intelu V má dokonca viac cache ako X25 80GB ten má len 16MB a V má 32MB

tak jeste jeden dotaz teda, pokud si poridim ten X25-V s tim ze teda bude rychlejsi beh win oproti normalnimu HDD, nebyl by beh systemu u nejakyho rychlejsiho disku jeste rychlejsi? nechci vyhodit 130euro za disk, kdyz pak zjistim ze jsem si koupil nejakej pomalejsi a jeste porad by bylo kam upgradovat a za dva mesice bych premejslel o koupi jinyho/rychlejsihoZivan píše:Pokud ti 40GB staci, tak jdi v klidu do X25-V. Instalace OS a programu bude o trochu pomalejsi, ale samotne fungovani OS, spousteni programu atd. bude rychle a nic te nebude brzdit.

X sa robí aj 32GB a ceny sú podobné ako pri OCZ agility pri všetkých velkostiachGulDucat píše:O drahe corsair X tu nemluvime, 64 GB verze stoji o 40 euro vice nez Agility, takze neni co resit.
Navic i Corsair s indilix radicem ma 3x nizsi IOPS pri nahodnem cteni 4kB bloku nez Agility.
Naopak, Intel M serie ma velmi vysoky zapis, nejvetsi na trhu, serie V ma nizky, a nizsim poctem kanalu to neni, protoze to by ovlivnilo i rychlost cteni, tezko by to bylo 170 read 35 write.

GulDucat píše:Naopak, Intel M serie ma velmi vysoky zapis, nejvetsi na trhu
Určitě?dexterav píše:intel X25M má zápis až okolo 250MB/s

Chce to spravne porozumet tem udajum. Vyrobci uvadeji maximalni sekvencni rychlosti. To znamena, ze kdyz z toho disku budes jen cist nebo na nej zapisovat jeden velky soubor (a nic jineho po tom disku nebude nic chtit), tak dosahnes tech rychlosti. Ale kdyz na nej das system, sluzby budou zaroven zapisovat do nekolika logu, prohlizec bude pri brouzdani ukladat kupu ikon na strance nebo je nacitat z disku...atd., tak rychlost poradne klesne. U prvnich SSD byly pozorovatelne zaseky systemu, u novych uz je to OK.negru.inger píše:tak jeste jeden dotaz teda, pokud si poridim ten X25-V s tim ze teda bude rychlejsi beh win oproti normalnimu HDD, nebyl by beh systemu u nejakyho rychlejsiho disku jeste rychlejsi? nechci vyhodit 130euro za disk, kdyz pak zjistim ze jsem si koupil nejakej pomalejsi a jeste porad by bylo kam upgradovat a za dva mesice bych premejslel o koupi jinyho/rychlejsiho

to je sice hezky, ale tady je rec o x25-V ne MSobo píše:GulDucat píše:Naopak, Intel M serie ma velmi vysoky zapis, nejvetsi na trhuUrčitě?dexterav píše:intel X25M má zápis až okolo 250MB/s

ok, dam na tebe teda, a koupim toho intelaZivan píše:Chce to spravne porozumet tem udajum. Vyrobci uvadeji maximalni sekvencni rychlosti. To znamena, ze kdyz z toho disku budes jen cist nebo na nej zapisovat jeden velky soubor (a nic jineho po tom disku nebude nic chtit), tak dosahnes tech rychlosti. Ale kdyz na nej das system, sluzby budou zaroven zapisovat do nekolika logu, prohlizec bude pri brouzdani ukladat kupu ikon na strance nebo je nacitat z disku...atd., tak rychlost poradne klesne. U prvnich SSD byly pozorovatelne zaseky systemu, u novych uz je to OK.negru.inger píše:tak jeste jeden dotaz teda, pokud si poridim ten X25-V s tim ze teda bude rychlejsi beh win oproti normalnimu HDD, nebyl by beh systemu u nejakyho rychlejsiho disku jeste rychlejsi? nechci vyhodit 130euro za disk, kdyz pak zjistim ze jsem si koupil nejakej pomalejsi a jeste porad by bylo kam upgradovat a za dva mesice bych premejslel o koupi jinyho/rychlejsiho
X25-V ma pomaly sekvencni zapis, ale nahodny patri mezi SSD k nejlepsim. Navic ma porad tech 8GB navic. Ja bych ho vzal, instalujes jen jednou a pak uz jen spoustis

X25-V je přesně polovina X25-M, to že tu nejchytřejší člověk na světě blábolí něco o chybějící cache v klidu ignoruj. rychlostí mi subjektivně přijde perfektní, zpomalení při instalaci systému nebo programů jsem si v podstatě nevšiml...negru.inger píše:to je sice hezky, ale tady je rec o x25-V ne M

ok, mrknu jak na tom je cenove Mko, kdyby pripadne bylo do dvou set, tak bych jeste 14 dni vydrzel a pak bych objednal to Mkozombux píše:X25-V je přesně polovina X25-M, to že tu nejchytřejší člověk na světě blábolí něco o chybějící cache v klidu ignoruj. rychlostí mi subjektivně přijde perfektní, zpomalení při instalaci systému nebo programů jsem si v podstatě nevšiml...negru.inger píše:to je sice hezky, ale tady je rec o x25-V ne M