Zdroj k utáhnutí mé sestavy
- Nihilium
- Začátečník

-
Zdroj k utáhnutí mé sestavy
Ahoj, jelikož mám teď zdroj kterého podezírám z nedostatečného napájení mé HD 5850 rozhodl jsem se kouknout po atraktivním kterej by měl rezervu, a zárověn byl kvalitní, nemohu lámat nějaké finanční částky.
Uvedu zde sestavu ze kterou bych počítal a zdroj už by byl na tohle připraven.
GK : HD 5850 standart
GPU : i5 -750 BOX
ZD : ASUS P7P55D (základní deska, MB, ATX, socket 1156, Intel P55, 2x PCIe x16, 2x PCIe x1, 3x PCI, 4x DDR3, 7x SATA, 1x eSATA, 1x Gb Lan, 1x FireWire, audio 7.1 )
Ram : 2 x 2 gb kit 1333 mhz (4 GB)
Budu rád za rady, díky.
ZD : ASUS P7P55D (základní deska, MB, ATX, socket 1156, Intel P55, 2x PCIe x16, 2x PCIe x1, 3x PCI, 4x DDR3, 7x SATA, 1x eSATA, 1x Gb Lan, 1x FireWire, audio 7.1 )
Budu rád za rady, díky.
- Lokomotiva
- Začátečník

- Nihilium
- Začátečník

-
Re: Zdroj k utáhnutí mé sestavy
Moc tomu nerozumím neboť má HD 5850 má minimální požadavky 500 w ?!
Teď mám Seasonic energy knight 500w OEM
Teď mám Seasonic energy knight 500w OEM
- Lokomotiva
- Začátečník

To je možné, že to někdo píše.
Jiná věc, že ta karta je skvělá a nic nežere - Bioshock je docela záhul a se 4-jádrem budeš stejně pod 300W.
Jedině když oboje přetaktuješ, tak se na 300 W dostaneš.
Jiná věc, že ta karta je skvělá a nic nežere - Bioshock je docela záhul a se 4-jádrem budeš stejně pod 300W.
Jedině když oboje přetaktuješ, tak se na 300 W dostaneš.
- Nihilium
- Začátečník

-
Teď právě řeším problém že PC se mi zapíná až na podruhé, respektive monitor zapípá až na druhé spuštění, hodím jim to do alfy ale podezírám zdroj.
- Lokomotiva
- Začátečník

Napřed si radši zkontroluj nastavení pamětí - časování, frekvenci a napětí - jestli je máš nastavené podle pokynů jejich výrobce.
A jestli jsou správně rozmístěné v paměťových slotech.
Jiná věc, že zdroj může být vadný - i to se stává.
A jestli jsou správně rozmístěné v paměťových slotech.
Jiná věc, že zdroj může být vadný - i to se stává.
- I.Putivlskyy
- Nováček

Nihilium píše:Ahoj, jelikož mám teď zdroj kterého podezírám z nedostatečného napájení mé HD 5850 rozhodl jsem se kouknout po atraktivním kterej by měl rezervu, a zárověn byl kvalitní, nemohu lámat nějaké finanční částky.
Budu rád za rady, díky.
Jak ti psali, sestava bude zrati okolo 300w bez pretaktu, osobne bych volil tento modularni zdroj -> CoolerMaster Real Power M520 520W, je to vyborna koupe, je tichy, vykonny navic je modularni, coz znamena ze ty kabely prebytecne co nepotrebujes na zdroji muzes jednoduse odebrat, nebo pripadne dle potreby pridat
...... Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.
- Nihilium
- Začátečník

-
Momentálně mám takovej, to bych si moc nepolepšil o těch 25 w ? Vím že atm budou i jiné finty ovšem za 2 k už bych si představoval tak 600 w a možná i kvalitní, odzkoušený a testovaný PCT, že je cajk.
- Lokomotiva
- Začátečník

Pokud máš OEM Seasonic 500W a já ti doporučuji 425W Enermax 82+, tak by sis polepšil celkem dost.
Ale když nechceš, tak si kup něco jiného.
Je to tvoje PC...
Je to tvoje PC...
- gangland.cz
- Začátečník

-
Na takovej počítač ti stěží bude stačit 300w,lepší je 360W.Těch 500W by mělo stačit.
http://extreme.outervision.com/PSUEngine
zdroj taktéž už může být v háji
http://extreme.outervision.com/PSUEngine
zdroj taktéž už může být v háji
Sestava: p4m 800t chipset via,CPU: celeron 2,6ghz l2 cache 128kb,
VGA:Nvidia FX5200 128mb 64bit 250/133mhz gpu/paměť,hdd western digital 120gb ide.Momentálně jdou pouze dva ventilatory zdroj+cpu velice tiché slyším pouze cvakání hardisku
VGA:Nvidia FX5200 128mb 64bit 250/133mhz gpu/paměť,hdd western digital 120gb ide.Momentálně jdou pouze dva ventilatory zdroj+cpu velice tiché slyším pouze cvakání hardisku
- Nihilium
- Začátečník

-
Lokomotiva píše:Pokud máš OEM Seasonic 500W a já ti doporučuji 425W Enermax 82+, tak by sis polepšil celkem dost.
Je to tvoje PC...
Ono učínost 80 % má i ten můj a má 500 w, tak nechápu na co budu mít 425 safra, vůbec to nechápu.
- Lokomotiva
- Začátečník

Budeš mít výkonnější zdroj, než máš teď.Nihilium píše: Ono učínost 80 % má i ten můj a má 500 w, tak nechápu na co budu mít 425 safra, vůbec to nechápu.
A taky kvalitnější.
Co je na tom k nepochopení?
Teď máš po 17A na +12V-1 i na +12V-2 (ne současně).
Já ti nabízím zdroj s 3x22A na +12V větvích (taky ne současně).
A úplně jinou kvalitu:
místo kondenzátorů OST (které zrovna kvalitou nevynikají), bys měl na vstupu kondenzátor Panasonic a na výstupech kondenzátory Nippon Chemi-Con (oba patří mezi 9 - víc jich opravdu není - světových výrobců kondenzátorů, kteří jsou známí špičkovou kvalitou), tichý ventilátor Globe Fan, minimální zvlnění napětí na jednotlivých napěťových větvích, protizkratové, protipřepěťové a další ochrany, které opravdu fungují atd.
Ale nic. No. Nechceš, nech být.
Nebo, jestli posuzuješ zdroj jen podle Wattů, kup si tenhle:
http://www.alza.cz/enermax-pro82-525w-a ... 150339.htm
Kvalita zase špičková a o 3A na každé ze 3 dvanáctivoltových větví víc.
Ne, že bys to potřeboval pro tvoji sestavu, ale pro ten pocit.
- Nihilium
- Začátečník

-
Neříkám že nechci, jen mi místy připadá že přímo chcete abych si koupil ten a ten, a navzdory tomu že jsem nic neřekl se tu ohrazuješ No nic, nechceš.
Díky za radu
Díky za radu
- Lokomotiva
- Začátečník

Tak to máš naprostou pravdu a tvůj pocit je správný.
Já totiž jiný, stejně kvalitní zdroj neznám.
Seasonic S12II sice nabízí velmi kvalitní a promyšlenou konstrukci a dokonce kondenzátory s pevným dielektrikem, ovšem bohužel s ne zcela vhodnou kapacitou, takže výsledkem je spíš průměrný zdroj, než špička.
Já totiž jiný, stejně kvalitní zdroj neznám.
Seasonic S12II sice nabízí velmi kvalitní a promyšlenou konstrukci a dokonce kondenzátory s pevným dielektrikem, ovšem bohužel s ne zcela vhodnou kapacitou, takže výsledkem je spíš průměrný zdroj, než špička.