Ještě by mě zajímalo, kam se vám podařilo dojít s FSB. Mně to solidně drželo na FSB 220
2,5-3-3-7 2,6V, resp. MemTest cca 3,5h bez chyby, Sandra Burn stress 3 hod. bez problémů
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

No ja bych radsi bral za spravny ten probe a flasnul bych bios, to je jedna vec, druha vec je, ze jsem zvedavy jak ti pojede procak na 11*200 v Prime95 (myslim s tim vcore 1,65). Pokud to ustoji aspon 6 hodin, jses stastnej chlap. Ja musim rvat do Bartika 1,775 aby byl v Prime95 stabilni .... Ale je fakt, ze mam shitozni zdroj, kolisave napeti, takze kdyz monitoruju board, tak vidim, ze vcore kolisa mezi 1,65 a 1,775. Motherboard monitor pritom hlasi prumerne vcore 1,75D-A-L-E píše:Barton rulezZz - ted mi jede na 12,5*177 --> 2213MHz -->(znamena zvysenej takt o 380MHz!!!) neco pres 3000+ - bez zmeny napeti (1,65V) na desce Asus A7N8X a po hodine a pul zateze (Stability Test) mel teplotu 51°C - a (to se podrzte) s boxovanym vetrakem... (pravda mam v compu asi 3 pridavny)
jako... takovejhle procak sem fakt necekal - uz se jenom tesim az si koupim pameti aspon 400MHz a pustim to na 11*200 - popripadne vejs ale z toho mam uz celkem strach...
Myslite si ze kdyz teplota na procaku bude do 60°C a napeti bude do 1,75V (vejs fakt jit nechci) - tak se ten procesor muze taktovanim znicit?
P.S.: Mam takovej problem s merenim teploty - Bios ukazuje napr 45°C a software ve winech (Asus Probe) jen 37°C - mate s tim nekdo zkusenosti - deje se nekomu to samy? - jako spravnou beru tedy tu teplotu v BIOSu (deska ASUS A7N8X)

Skus nastavit 11*180... preco ides hned na 200??kooi píše:Vid moja zostava v podpise. Ja som na rozdiel od vacsiny z Vas mal smolu.
Mam superlock na bartone, pretaktovavat moc nejde... mozno o par MHz ale to sa moc nevyplati. V kazdom pripade mi nejde 200x11 (skusal som ist do 1,8V), najvacsi uspech bol, ked sa mi podarilo nabootovat s diskety. (HD vobec nebol dostupny). Ta doska ma moznost menit delicku FSB:AGP:PCI .. to som samozrejme prislusne menil. Skusal som asi vsetky (bohate) moznosti, co ta Abit doska dokaze, flashol som bios, updatol vsetky drivre a nic. Zhorsenie nastavenia casovania pameti nemalo vplyv. Dalej doska ponuka zvysenie vykonu pomocou zapnutia "fast adress decode" ale pri tom je komp velmi nestabilny a stale pada. Zlepsenie casovania RAM nez default tak isto sposobuje nestabilitu. Takze ho prevadzkujem na defaulte ..166x11 (1,65V) a teplota na procaku od 52 do 62. Vykonovo je asi na urovni zostavy s KT400, DDR333 a procakom 2200+.
Este skusim prerobit procak na mobilny a potom sa mi snad podari sa dostat pomocou CPUMSR na 10x200.

No ja som skusal trochu zvysovat frekv ale na vykone sa to moc neprejavilo. Mojim cielom je fsb=200 a nasobic 11 alebo 10 (ak sa podari ta finta s L5 mostikom), pretoze je to nasledujuca synchronna frekvencia (delicka 6:2:1), ktoru mi podporuje doska aj RAM (ale bohuzial nie procesor...zatial). Skoro kazdy kto tu ma podobnu zostavu sa na FSB=200 nejak dostal. Jednoducho mam pocit, ze cela zostava je vyrazne brzdena procesorom. Serie ma este aj to, ze v defaulte (166x11;cl2,5) je vykonovo pomalsia nez ekvivalentna zostava pre fsb=166 a horsim procesorom, ktora by vysla o dost lacnejsie. Vysvetlujem, si to tak, ze doska aj pamete boli optimalizovane prave pre fsb=200.rumbo píše: Skus nastavit 11*180... preco ides hned na 200??

Ještě by to mohl dělat slabý zdroj.S něčím podobným jsem se setkalkachliik píše:Poraďte prosím. Koupil jsem si AMD 2500+ Barton, ASUS A7V8X, Kingston 512MB PC370 CL2, LCD monitor a vždy když pracuji na pc tak mi zničeho nic vypne monitor a vyskočí okno VIDEO MODE NOT SUPPORTED. Protože už jsem byl zoufalej tak jsem vypnul PlexToolsy a snížil FSB ze 166MHz na 133. A už je všechno fpohodě. Nesetkal jste se s tím už někdy někdo?
Grafiku jsem měnil a nic. Počítač ale normálně běží, jen chcípne to LCD.
Bios jsem apgrejdoval, grafiku měnil.

Jj, chlapi, zdroj to být může, taky jsem na to jednou narazil a myslel jsem že to může být až ta poslední věc ....uuuuu píše:Ještě by to mohl dělat slabý zdroj.S něčím podobným jsem se setkalkachliik píše:Poraďte prosím. Koupil jsem si AMD 2500+ Barton, ASUS A7V8X, Kingston 512MB PC370 CL2, LCD monitor a vždy když pracuji na pc tak mi zničeho nic vypne monitor a vyskočí okno VIDEO MODE NOT SUPPORTED. Protože už jsem byl zoufalej tak jsem vypnul PlexToolsy a snížil FSB ze 166MHz na 133. A už je všechno fpohodě. Nesetkal jste se s tím už někdy někdo?
Grafiku jsem měnil a nic. Počítač ale normálně běží, jen chcípne to LCD.
Bios jsem apgrejdoval, grafiku měnil.