GTX260 prosím o radu
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- kohut9
- Nováček

-
GTX260 prosím o radu
Zdravím,
mám problem zřejmě s grafickou kartou. Při hraní her se mi počítač natvrdo vypne a znova zapne. Dělalo to ve hrách Crysis, Mirrors Edge, Call of Duty ( všechny novější serie), Battlefield Bad Company 2..... Ve hře sem tam blikaly zelené čtverečky. Grafiku jsem šel reklamovat, do 3 týdnu mi poslali novou. Problém se opakuje jen již ve hře Crysis a Call of duty Modern Warfare. Grafiku jsem otestoval ve FurMarku, počítač se vypne cca při 78°C. Zkoušel jsem přes RivaTuner měnit otáčky grafiky na 80%. Teploty vzrůstají pomalejí ale tentokrát se to vypíná již při 73°C. Zkoušel jsem i přeinstalovat ovladače (starší, novější). Nempomohlo. Reinstall Windows, poté install ovladaču. Nepomohlo. Prosím moc o radu, už mi to leze krkem.
Sestava: MSI P55-CD53
Intel Core i7-860 (2.8GHz)
DDR3 4GB kit 2x2GB 1600MHz
GeForce 260GTX 896MB
HDD Samsung 1TB 7200rpm S-ATA
Zdroje ATX 500W Modecom
OS Windows 7 Home Premium 32-bit
mám problem zřejmě s grafickou kartou. Při hraní her se mi počítač natvrdo vypne a znova zapne. Dělalo to ve hrách Crysis, Mirrors Edge, Call of Duty ( všechny novější serie), Battlefield Bad Company 2..... Ve hře sem tam blikaly zelené čtverečky. Grafiku jsem šel reklamovat, do 3 týdnu mi poslali novou. Problém se opakuje jen již ve hře Crysis a Call of duty Modern Warfare. Grafiku jsem otestoval ve FurMarku, počítač se vypne cca při 78°C. Zkoušel jsem přes RivaTuner měnit otáčky grafiky na 80%. Teploty vzrůstají pomalejí ale tentokrát se to vypíná již při 73°C. Zkoušel jsem i přeinstalovat ovladače (starší, novější). Nempomohlo. Reinstall Windows, poté install ovladaču. Nepomohlo. Prosím moc o radu, už mi to leze krkem.
Sestava: MSI P55-CD53
Intel Core i7-860 (2.8GHz)
DDR3 4GB kit 2x2GB 1600MHz
GeForce 260GTX 896MB
HDD Samsung 1TB 7200rpm S-ATA
Zdroje ATX 500W Modecom
OS Windows 7 Home Premium 32-bit
- Tomiiik
- Nováček

-
Re: GTX260 prosím o radu
78 stupňů je v pohodě. Po dvou hodinách hraní Anno se moje teploty pohybují něco kolem 100 stupňů.
. Mám dvě ve SLI. Podle mě se ti ve skříni přehřívá úplně něco jiného. Když přidáš na otáčkách ventilátoru u grafiky, tak se Ti sníží její teplota, ale ten horký vzduch se Ti rozežene po skříni a zahřeje Ti něco jiného. Zkontroluj teploty i ostatních komponent. Když tak mi pošli PMku. Něco vymyslíme... 
- kohut9
- Nováček

-
Ještě bych chtěl říct, že bo dobu reklamace, mi zapůjčili ATI 5700, Call of Duty jsem hral asi 6 hodin bez jediného zádrhelu. Ale Crysis se vypínalo. Při náběhu Windows nebo Crysis mi v PC něco píská. Jakým programem můžu změřit teploty na všech komponentách?? 
- tielka
- Středně pokročilý

jak vypne ? hodí se to do modré smrti ? a co tam je za číslo?
- kohut9
- Nováček

-
vypne, cely počítač se vypne, jako bych ho vypl tlačítkem
a po chvilí naskočí..
- tielka
- Středně pokročilý

takže jakoby restart?nebo jenom zčerná monitor a pak naskočí obraz?
- kohut9
- Nováček

-
jj restart, ale při restartu ti PC běží furt, jenže to se totálně vypne asi na dobu 3 sekund, no není to restart:D. Čím to může byt?
- Máchal
- Začátečník

-
Bude to zdrojem. Hádám, že kvalitou bude na úrovni EC a ty tím napájíš takovou sestavu 
- tielka
- Středně pokročilý

muže to dělat baterka,ale i CPU,možná zdroj netaktoval jsi?
- Varimathras
- Začátečník

-
Tak pokud ti s novou kartou už nelítají po obrazovce zelený čtverečky, problém asi bude opravdu jinde než v kartě. Zkus vyzkoušet tvoji kartu u kámošů at máš jistotu.
- kohut9
- Nováček

-
Netaktoval. Karta bude zřejmě v pohodě. Protože i ati se mi vypinaly hry. zdroj mám modecom 500W? To je málo? Jaké by bylo doporučení? Dneska otestuju se známým všechny komponenty, jeden po druhým.. Jeěště bych se chtěl zeptat, jakým programem se dá sledovat teploty CPU,Memory,Základky.
- DayDreamer
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak to je jasny, ze je to zdojem, podle me by stacil treba takovej Enermax PRO82+ 525W, ale radsi at ti poradi jeste ostatni .. speedfan, realtemp
- Tronic
- Nováček

-
To ti robí od doby poskladania PC alebo povedzem ze isiel PC pol roka napríklad a potom praska vypynal sa? osobne kebyze som bez radný tak rozpjal vsetky kable vytiahnem ramky proste vsecko a este raz pozapájam, viem znie to primitivne ale uz som mal aj tuto skusenost ze nieco proste slabo chytá kontakt... A ked ti vypne komp a znova zapne hned sa hod do biosu a daj Hardware monitor tam budu teploty 
- kohut9
- Nováček

-
PC je nový, ani ne měsíc. Vyzkouším všechno!! 
- Varimathras
- Začátečník

-
Ono 500 W nemusí být málo, ale s kvalitním zdrojem. Té věci co tam máš bych zrovna 2x nevěřil. Jnak teploty se dají měřit třeba Everestem nebo Speedfan nebo Coretemp.
- Máchal
- Začátečník

-
Jak uvedl kolega Varimathras 500W nemusí být a asi ani nebude na tvoji sestavu málo, ale zdroj musí mít tvrdé 12V větve. Vzhledem k tomu, že podrobnou specifikací tvého zdroje se žádný prodejce na netu nechlubí a běžně je uveden jen jako součást papírových skříní, tak to žádný zázrak nebude. Pokud se podívám na uvedené komponenty tak se jedná o dost nevyváženou sestavu na hry(přehnaně silný a drahý procesor vzhledem ke grafice, grafika na dnešní hry ještě dostačující, ale žádná novinka a neadekvátní cena, a můj názor na zdroj už znáš). Pokud by sestavu napájel nějaký slušnější zdroj(min. 500W seasonic nebo fortron) jistě budeš spokojený i když to určitě stálo raketu. Teď k tématu. První co vyzkoušej je výměna za kvalitní zdroj ( min. 500W seasonic, fortron, enermax, corsair) jinak riskuješ, že ti ten zázrak odpálí ještě něco jiného než grafiku! Pak můžeš zkoušet výměnu ostatních komponent, ale myslím že to nebude třeba. Pokud pád systému způsobují jen hry(největší zátež a tedy i odběr proudu) tak to bude určitě zdroj.
- kohut9
- Nováček

-
Vyzkouším. Tedka jsem byl znova reklamovat a říkal že 3DMarku mu test proběhne normálně, řekl jsem mu že mi ve Furmarku to prostě vypne. Nakonec mi řekl že si to tu nechá ale stejně s tím nic neudělá. Až to příjde, vyzkouším to.. I sem mu říkal, jestli to není třeba zdrojem, řekl mi, že tam měli nějaký 600W zdroj a jelo. Tak jak je možné že prostě jim to jde a já to donesu domů a nejde....... 
- Máchal
- Začátečník

-
Jestli tomu dobře rozumím tak si reklamoval jen tu 260ku. A jim na jejich compu s nějakým 600W zdrojem šlape, ju? V tom případě je grafika OK. Tvůj zdroj ji jen prostě nestíhá napájet! To pískání způsobuje přetížení zdroje. Schválně se podívej na štítek toho zdroje kolik proudu mohou dávat 12V větve. Ta 260ka potřebuje podle specifikace zdroj 500W s 36A při součtu 12V větví a tolik ten tvůj rádoby zdroj nedá, na to vsadím boty! Tak že tam vem celej comp ať jim dokážeš že je na tu sestavu prostě slabej! Pak si ho nech vyměnit za nějaký silnější a tenhle ať si strčí do nějaké kancelářské sestavy(tam bude šlapat v pohodě pokud už není načnutej). A prosím tě nenech si tam narvat zase nějaký šunt! Pokud si nechceš zadělat zase na problémy vyhni se značkám LC-Power, Redstar, Evolve, Eurocase. Tím silnějším zdrojem myslím min. 500W radši 550W osvědčených značek viz. můj předchozí příspěvek. Asi budeš muset něco doplatit protože slušnej zdroj stojí od 1600,- vejš ale věř mi vyplatí se to. Dej vědět jak si dopadl.
- kohut9
- Nováček

-
No problem je v tom, že jsem jim tam nechal celý komp a on mi řekl, že v 3D marku se to nevypíná, jestli to náíhodou není kreklou verzi těch her. Tolika lidem ta hra šla, stejná verze a nic. Zkoušeli i grafiku na jiné sestavě a v poho. Tak jsem mu řekl že to asi bude něčím jiným. A on furt že zátěžové testy mu proběhly v poho. Až mi to vrátí, koupím si nový a vyzkouším. Takže Modecom 500W na prodej, nechce někdo?:D 
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Je to jednoznačně zdrojem a warezem. Možná ještě zkus zlepšit průtok vzduchu ve kříni - zdroj se pak nemusí vevnitř tolik zahřívat a ustojí to.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.