Problém s přenosem VHS do PC
- sekal
- Nováček
-
Problém s přenosem VHS do PC
Ahoj!
Moc prosím o vyčerpávající radu. Mám následující problém:
Při přenosu analogového videa z VHS kazety přes TV kartu do PC mi jde jen černobílý obraz.Se zvukem není problém.Je to propojené kabelem scart(videorecorder) - s-video vstup(tv karta).
Panasonic NV-FJ612EE(videorecorder)
KWORLD - DVB-T 210 SE(tv karta)
Může mi někdo poradit?Už nevím co s tím.
Díky moc.
Honza
Moc prosím o vyčerpávající radu. Mám následující problém:
Při přenosu analogového videa z VHS kazety přes TV kartu do PC mi jde jen černobílý obraz.Se zvukem není problém.Je to propojené kabelem scart(videorecorder) - s-video vstup(tv karta).
Panasonic NV-FJ612EE(videorecorder)
KWORLD - DVB-T 210 SE(tv karta)
Může mi někdo poradit?Už nevím co s tím.
Díky moc.
Honza
- gangland.cz
- Začátečník
-
Re: Problém s přenosem VHS do PC
kolika kolikový máš din?
Mě se tomu tak dělo když jsem měl čtyřkolikarnu v sedmikolikarně. Myslím že karta by měla sama poznat že je tam jinak kombinovany kolik...
Zkus to připojit dodávanýma dratama,možná že mají svou osobitou kombinaci
Mě se tomu tak dělo když jsem měl čtyřkolikarnu v sedmikolikarně. Myslím že karta by měla sama poznat že je tam jinak kombinovany kolik...
Zkus to připojit dodávanýma dratama,možná že mají svou osobitou kombinaci
Sestava: p4m 800t chipset via,CPU: celeron 2,6ghz l2 cache 128kb,
VGA:Nvidia FX5200 128mb 64bit 250/133mhz gpu/paměť,hdd western digital 120gb ide.Momentálně jdou pouze dva ventilatory zdroj+cpu velice tiché slyším pouze cvakání hardisku
VGA:Nvidia FX5200 128mb 64bit 250/133mhz gpu/paměť,hdd western digital 120gb ide.Momentálně jdou pouze dva ventilatory zdroj+cpu velice tiché slyším pouze cvakání hardisku
- sekal
- Nováček
-
Je to čtyřkolíkovej „samec“. Myslíš, že to bude tím kabelem? Že ten konektor(samec)musí mít stejnej počet pinů jak má s-video vstup („samice“) na tv kartě? Nemůže to bejt něčím jiným?
- sekal
- Nováček
-
Slyšel jsem,že na TV kartách jsou nějaké jumpery, které se musí přendat pro změnu TV normy. Ale já tam žádný jumpery nemám. Pleas poraďte někdo, už jsem z toho zoufalý.
- gangland.cz
- Začátečník
-
norma pal a ntsc.Pal=europe a Ntsc=usa.Trefil jsi notu po hlavě,nastavení palu či ntsc v programu od té blbosti.Jo s těma dratama to je možný.Např. si sami pro sebe popletli dráty abych potom někdo jako ty jim zavolal a koupil si u nich kabeláž za pár euro.Jinač jumper na kartě může být taková věc tři vylejzajici tyčku špendlíky a dva z nich jsou propojeny,tak to bejvalo u mě na low-end kartě.
Sestava: p4m 800t chipset via,CPU: celeron 2,6ghz l2 cache 128kb,
- flacek
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tohle je většinou problém kabelu.Zkus dohledat zapojeni scat - svideo a zkontorlovat to. Snad ti pomůže toto aspoň trošku. http://pinouts.ru/images/scart_adap.gif Mě se podařilo sehnat kabel až na potřetí.
- Zbycho
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Jestli to taháš ze scartu a ten není modrej (na tom VHS), tak zapomeň, že to video přes S-Video bude barevné. Klasický scart totiž podporuje pouze kompozitní video.
Edit:
Edit:
Info z: http://www.tvfreak.cz/forum/showthread. ... FD&page=12 a někde je tam zašitá i ta informace o scartu podporujícím S-Video a jeho rozlišení barvou.Alf: Pokud nemáš S-VHS video, na výstupu z redukce SCART<->S-video máš pouze jasovou složku signálu a tudíž to pojede černobíle (stejně tak i při propojrní z VHS na TV - pokud má S-video vstup).
iSilver: Hardware: CPU: C2Q 9300 2,5@3,3 GHz; MB: Gigabyte GA-EP35-DS4; RAM: 8GB A-Data Vitesta EE 800+; VGA: MSI R7 265 2GD5 OC (1x pečená - artefakty); Zdroj: Corsair HX620 620W; HDD: Suma 8 TB – system 256GB SSD, ostatní WD Caviar Black a v poslední době Seagate; Chlazení: CPU – Thermalright Ultra-120 eXtreme, GPU – Thermalright HR-03 GT; Case: Yesico OpenAir 8989S