Má to smysl?

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
pbehal
Nováček
Nováček

Má to smysl?

Příspěvek od pbehal »

Dobrý den mám int. zvukovku nvidia MCP51 a koupil jsem sluchátka Sennheiser HD 555 a dále dokupuji zasilovač PIONEER A-109 http://www.audioexpert.cz/stereofonni-z ... neer-a-109
A teď o co mě jde: má smysl dokupovat zvukovou kartu a jestli ano tak jakou? Sluchátka používám převážně na hudbu a filmy sem tam si něco zahraju ale to pro mě není tak podstatný. Jinak do budoucna dokoupím i kvalitnější repro.
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Re: Má to smysl?

Příspěvek od Ajťák »

Pokud kupuješ zesilovač k počítači, tak doporučuji aby měl digitální vstup. analog špičkově kvalitní z kompa nedostaneš.

Samozřejmě je to otázka kompromisů. Analogově ten zvuk taky nebude vyloženě špatnej, ale chce to alepoň nějakou x-fi od creative.
Naposledy upravil(a) Ajťák dne stř 12. kvě 2010, 20:28, celkem upraveno 2 x.
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Podla náročnosti, ak si zvyknutý na kvalitu tak PC z HiFi treba vynechať úplne, ale z slúchadiel usudzujem že to nebude ten prípad.
Doporučiť sa dá skoro všetko. Ale keďže zvuk vníma každý inak, jediná spoľahlivá cesta je že si to vyskúšaš resp vypočuješ. Skús integrovanú s zos. a keď ti to nebude stačiť tak môžeš rozmýšľať čo ďalej.
pbehal
Nováček
Nováček

Příspěvek od pbehal »

Prvně to propojím s integrovanou jde mě hlavně o to abych nekoupil zvukovou kartu cca za 2k a nebylo to to samé a nenadával bych si.
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

Já sem to zkoušel na vlastní kůži. Přes ten analog jsem si jistý že to poznáš. Ta xfina se dá koupit za 900.
http://www.alza.cz/creative-sound-blast ... 120276.htm
pbehal
Nováček
Nováček

Příspěvek od pbehal »

ok moc dík za tip asi to tak udělám a ještě jeden dotaz -fakt se v tom moc nevyznám:když mám zsilovač 2*40W a repro bych vzal 90W: jak to bude hrát? Budou vůbec hrát?
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

Jako já sem jel taky z integrovaný zvukovky do pioneera a-119 to je podobnej zesák a ten zvuk byl super. Záleží jaký máš ty bedny, ale ve sluchátkách to myslim poznáš. Ale jak řikal kolega nemusíš tu zvukovku kupovat ihned. Uvidíš jak ti to bude sedět. Ty bedny budou hrát v pohodě. Důležitý je, aby seděla impedance. Jinak bych ještě zvážil jestli skutečně brát ten nejlevnější zesilovač ze všech. Z toho tvýho eshopu, bych ještě zvážil třeba tyhle.
http://www.audioexpert.cz/stereofonni-z ... a-ax-397-b
http://www.audioexpert.cz/stereofonni-z ... o-a-9155-b
Přeci jen většinou je lepší koupit ne to uplně nejlevnější, i když zkušenost s těmi zesilovači nemám, ale máš tam dvojnásobný výkon. Já bych si osobně koupil to Onkyo, to už je ale o osobních preferencích.
pbehal
Nováček
Nováček

Příspěvek od pbehal »

Na aukru je za 2300 dívám se samozřejmě na cenu a taky trochu na vyzáč půjde pod monitor. A o té inplendaci si budu muset asi něco přečíst pač mě to nic neříká.
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Jmenovitá impedance na reprobednách udává velikost zátěže pro zesilovač. Nižší impedance = vyšší zátěž. Tzn. je velmi vhodné, aby minimální impedance ve specifikacích zesilovače nebyla vyšší, než jmenovitá impedance reprobeden. Jinak je zesilovač přetěžován a je dobrá šance, že odejde (stačí omylem otočit potenciometrem hlasitosti).
pbehal
Nováček
Nováček

Příspěvek od pbehal »

Ok tak kartu jsem objednal jak si radil tak jsem radil jinak dík za tu implendaci něco sem pročet a jsem opět chytřřejší.
pbehal
Nováček
Nováček

Příspěvek od pbehal »

Tak kartu jsem zapojil a popravdě jsem tomu moc nevěřil, ale ten rozdíl je obrovský dík.
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

nz :-D
pbehal
Nováček
Nováček

Příspěvek od pbehal »

Ptal jsem se na tu inplendaci v obchodě a tam mě řekly, že když má zesilovač impl. 4 oh tak bedýnky můžou mít viší implendaci klidně 6 nebo 8 ohm tak tedy nevim nechci něco pokazit.
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

Myslim, že zrovna u toho tvýho zesilovače je udávaný rozmezí 8-16 ne? Konkrétně pokud připojíš bedny s vyšší impedanci, tak by se tomu zedáku stát nic nemělo, Akorát to bude hrát tiššeji. Opačně by si ho mohl spálit, tj. pokud by si tam dal repro s nizší impedancí jak 8, ale ty zesilovače mají dneska všechny ochranu. Sehnal bych nějaký osmiohmový bedny na aukru. Tam seženš za pár šupů solidní kousky. Mrkni na to, kde máš výstup na bedny, tam by ta impedance měla být napsaná.
pbehal
Nováček
Nováček

Příspěvek od pbehal »

Mám Pioneer A-109
pbehal
Nováček
Nováček

Příspěvek od pbehal »

máš pravdu je tam 6-16 ohmů tak že bedny pod 6 nebrat chápuli to zprávně.
Ajťák
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajťák »

ano, velmi správně
pbehal
Nováček
Nováček

Příspěvek od pbehal »