maják
- arxeiss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: maják
Napiš Zdeňkovi, on má ten mod Hasičského vozu a na střeše má maják z LEDek
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... 30&start=0
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... 30&start=0
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
- Trinom
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Zdeněk používá Atmel AtMegu 8, kam nahrál úplně jednoduchej prográmek na řízení LEDek. V podstatě jde o světelného hada.
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj- kanecicq
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
mohl by mi nekdo poradit ? ja elektrice rozumim ale na programovani čipů sem uplne leve
j ... může mi to prosim někdo vysvetlit 
,,Lež je vždy o krok před pravdou"
Spim a myslím si že jsem UDK ,vzbudím se a myslím si že jsem vývojové prostředí pro ATMEL
Upozornění: Za psychické a fyzické újmy neručím!
Ignore list: smoula, RaZZoR, Tomme, unit-97, dejf9
Spim a myslím si že jsem UDK ,vzbudím se a myslím si že jsem vývojové prostředí pro ATMEL
- NEONET
- Středně pokročilý

http://www.adamsrubar.ic.cz/konstrukce/ ... likac.html
schema spoluzaka ze tridy... otisteno dokonce v casopisu. snad ti to pomuze
schema spoluzaka ze tridy... otisteno dokonce v casopisu. snad ti to pomuze
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
- Trinom
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
dovolím si tvrdit, že to zapojení LEDek, které tam dotyčný předvádí je PRASEČINA. LEDky se paralelně NEZAPOJUJOU.
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj- veteran13
- Začátečník

Vím že se to tu několikrát řešilo, ale těch hádek jsem moc nepoznal proč je to taková prasečna. Kvůli tomu že při paralerním múže každá svítit jinak? Sory za obtěžování
Má milá rozmilá neplakej! Život už není jinakej.
Dnes buďme ještě veselí, na naši bílé posteli.
Zejtra, co zejtra? Kdožpak ví, zejtra si lehnem do rakví.
Dnes buďme ještě veselí, na naši bílé posteli.
Zejtra, co zejtra? Kdožpak ví, zejtra si lehnem do rakví.
- Ollie
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
kanecicq: čemu nerozumíš, co potřebuješ?
veteran13: jj, paralelní spojení se společným odporem, ale když se použijou LEDky ze stejné výrobní série tak to nebude tak zlý. (Asi) tenhle blikač už nějakou dobu funguje v GM v Brně...
A znova opakuju, s jednočipem by to bylo mnohem elegantnější, nejlíp ATtiny10 nebo PIC10F v pouzdru SOT23-6
veteran13: jj, paralelní spojení se společným odporem, ale když se použijou LEDky ze stejné výrobní série tak to nebude tak zlý. (Asi) tenhle blikač už nějakou dobu funguje v GM v Brně...
A znova opakuju, s jednočipem by to bylo mnohem elegantnější, nejlíp ATtiny10 nebo PIC10F v pouzdru SOT23-6
- Trinom
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Když zapojíš LEDky paralelně, tak každou bude týct jinej proud. V momentě, kdy si jedna jediná rozmyslí, že odejde, tak ti zařvou postupně (a nebo naráz) všechny. Proto se LEDky zapojujou sériově s odporem (takže klidně několik LEDek v sérii, ale na konci bude odpor). Tím tenhle problém zcela odstraníš. Jinak o napájení LEDek by toho šlo napsat mraky, třeba to, že je to nejlepší napájet proudovým zdrojem a tak dál...
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj- kanecicq
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ollie : Já nevím jak mám programovat čipy , jako co znamenaj ty 0 a 1 atd... 
- kanecicq
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jako prog jazyk C ? n ten neumim . umim trochu python jinak nic . jo a este příkazový řádek