problem s grafikou 8800GT
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- pavelbajer
- Nováček

-
problem s grafikou 8800GT
Dobry den,mam problem s moji graf.kartou...mam pocitacovou sestavu Pentium dual core E5300 2,6GHz, 2G RAM, zákl.desku asus (LGA 775,intel G31+ICH7,intel Core2 CPU,FSB 1333,D-CH DDR2 800) a grafickou kartu gforce PX8800 GT
problem vznikne,kdyz pustim pocitac se zapojenou grafikou (pocitac ani nenabehne a nekomunikuje s monitorem,tzn.mam cerny monitor)...abych pocitac pustil,tak musim vymontovat grafickou kartu a vytahnout ji uplne ven,pote muzu pustit pocitac a funguje bez problemu,ale jen na integrovanou grafiku...
nvidia PX 8800 GT 512Mb ... me u bratrance v pocitaci funguje bez problemu...doma tma...v obchode kdyz to borec poustel (mel pripojeno na LCD televizi,tak mu to pri spusteni nenainstalovaneho win psalo grafika nvidia 512Mb)
v pocitaci je vse krom grafiky koupeno nove...
diky za radu,pripadne doplnim info
problem vznikne,kdyz pustim pocitac se zapojenou grafikou (pocitac ani nenabehne a nekomunikuje s monitorem,tzn.mam cerny monitor)...abych pocitac pustil,tak musim vymontovat grafickou kartu a vytahnout ji uplne ven,pote muzu pustit pocitac a funguje bez problemu,ale jen na integrovanou grafiku...
nvidia PX 8800 GT 512Mb ... me u bratrance v pocitaci funguje bez problemu...doma tma...v obchode kdyz to borec poustel (mel pripojeno na LCD televizi,tak mu to pri spusteni nenainstalovaneho win psalo grafika nvidia 512Mb)
v pocitaci je vse krom grafiky koupeno nove...
diky za radu,pripadne doplnim info
- Enemy
- Začátečník

Re: problem s 8800 GT
Jakym zdrojem je tato sestava napajena ?
Intel core i7 860, Asus P7P55D EVO, 2x2GB Kingstone 1600Mhz CL8, Gigabyte Nvidia GTX580 SOC, 2x 320GB Samsung, Seasonic M12D 750W, ThermalRight Ultra 120Extreme ("lapovano") + Arctic Silver 5 + 4x Noctua NF-P12 + Thermaltake Swing
AMD Phenom II X2 555 BE 4300Mhz, MSI 790FX-GD70, 2x1GB Patriot 1333Mhz CL7, Gigabyte Radeon HD5850 970Mhz, 250GB Seagate, Enermax Liberty 500W, ThermalRight IFX-14 ("lapovano") + Arctic Silver 5 + ThermalTake Tsunami
AMD Phenom II X2 555 BE 4300Mhz, MSI 790FX-GD70, 2x1GB Patriot 1333Mhz CL7, Gigabyte Radeon HD5850 970Mhz, 250GB Seagate, Enermax Liberty 500W, ThermalRight IFX-14 ("lapovano") + Arctic Silver 5 + ThermalTake Tsunami
- pavelbajer
- Nováček

-
Re: problem s 8800 GT
zdroj jsem koupil dneska novy: maxpower PZ 500, P4-500W
- mencmi
- Začátečník

-
Re: problem s grafikou 8800GT
tak pokud vsude grafika všude funguje normálně až u tebe, tak to podle mě musí být základní deskou, pokud máš 2 pci-e porty tak to zkus dát do druhého
- Enemy
- Začátečník

kdyz zapnes to PC tak se normalne rozviti kontrolky a rozbehnou ventilatory jenom obraz zustane cerny nebo se PC vubec nerozjede?
Intel core i7 860, Asus P7P55D EVO, 2x2GB Kingstone 1600Mhz CL8, Gigabyte Nvidia GTX580 SOC, 2x 320GB Samsung, Seasonic M12D 750W, ThermalRight Ultra 120Extreme ("lapovano") + Arctic Silver 5 + 4x Noctua NF-P12 + Thermaltake Swing
- mencmi
- Začátečník

-
bezi ventilator gpu??? (teda pokud nejaky ma)
- mencmi
- Začátečník

-
nebo teoreticky by to mohlo být tím zdrojem, pokud by byla nějak požkozena napájecí větev zdroje (ostatním vše funguje ale jen s tímto zdrojem ne) teda pravděpodobnost je malá ale můžeš to zkusit připojit na uplně jinou větev
- pavelbajer
- Nováček

-
tak na to,ze je to asi pred 4hod koupeny zdroj,tak nevim...ale zkusim to...
ale bylo by zvlastni,ze kdyz me to tan typek montoval dokupy,tak vsecko slo...(vcetne nacteni grafiky)...prijdu domu a nic...
ale bylo by zvlastni,ze kdyz me to tan typek montoval dokupy,tak vsecko slo...(vcetne nacteni grafiky)...prijdu domu a nic...
- mencmi
- Začátečník

-
hmm tak to je ještě zváštnější, co ty vetraky točí se pri spustění? najede bios?
- pavelbajer
- Nováček

-
vetraky se po pusteni toci...kdyz je zapojena grafika v desce a pripojeny do ni zdroj,tak nenabehne vubec nic...jako kdyby nebyl vubec zapojeny monitor...kdyz vytahnu napajeni z grafiky i zezadu a zapojim to na vyvod od integrovane,tak taky nejde...pocitac funguje,az uplne vytahnu grafiku z PC a zapojim monitor do integrovane,pak to slape...
- mencmi
- Začátečník

-
hmm vydává pc nějaké signály ("pípnutí" biosu po spuštění, zkoušel jste nechat pc puštěné zda se nenačtou win (poznal by jste to podle uvítacího tonu....)
- mencmi
- Začátečník

-
tak to bude asi gpu (deska s ní komunikuje-proto vypne integrovanou do doby kdy vytáhnete gpu uplně...)
- pavelbajer
- Nováček

-
no a co s tim mam delat...
vysledek je takovy,ze kdyz tam pichnu tu 8800GT,tak vidim tmu...
dival jsem se tedka do biosu a ohledne grafiky jsem tam nasel:
initiate graphic adapter:
IGD
PCI/IGD
PCI/PEG
PEG/IGD
PEG/PCI ------) toto tam mam vybrano
internal graphics mode select:
disable
enable 1Mb
enable 8Mb -----)toto je tam zvolene
nevim,jestli to k necemu je...a jestli to ma na neco vliv,to jen pisu at vis co tam je nastavene...
tak co teda s tim...diky za odpoved
vysledek je takovy,ze kdyz tam pichnu tu 8800GT,tak vidim tmu...
dival jsem se tedka do biosu a ohledne grafiky jsem tam nasel:
initiate graphic adapter:
IGD
PCI/IGD
PCI/PEG
PEG/IGD
PEG/PCI ------) toto tam mam vybrano
internal graphics mode select:
disable
enable 1Mb
enable 8Mb -----)toto je tam zvolene
nevim,jestli to k necemu je...a jestli to ma na neco vliv,to jen pisu at vis co tam je nastavene...
tak co teda s tim...diky za odpoved
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Zkus přehodit volbu "Internal graphics mode select:" na Disable.
- mencmi
- Začátečník

-
a když máš zapojenou 8800 i do zdroje ale kabel mas do interní gpu, funguje interní??? nebo taky tak, jak píše krteq ale nevím zda ti pak nepujde jak iterni tak externí
- pavelbajer
- Nováček

-
tak kdyz jsem dal disable,tak nefungovalo nic...musel jsem vytahnout baterku a restartovat bios...
memci...moc se v pocitacich nevyznam,tak nevim,jestli te chapu...jakmile pridam 8800 nejde pustit pocitac...pocitac rozbehnu na integrovanou grafiku jen kdyz 8800 neni zastrcena v desce (at uz je do ni zapojen yzdroj nebo ne,jakmile je zapichla v desce,tak nefaka nic)
memci...moc se v pocitacich nevyznam,tak nevim,jestli te chapu...jakmile pridam 8800 nejde pustit pocitac...pocitac rozbehnu na integrovanou grafiku jen kdyz 8800 neni zastrcena v desce (at uz je do ni zapojen yzdroj nebo ne,jakmile je zapichla v desce,tak nefaka nic)
- mencmi
- Začátečník

-
jo tak si mě pochopil dobře, jak sem rikal disable to vyplo cely, mame tu moznosti:
1)gpu - tím by se ale nevysvětlilo fungování na ostatních pc takže podle mě NE
2)napájením zdroje - to by se dalo otestovat s jinou gpu (máš nějakou druhou po ruce???)
3)nejakým debilním slotem u MB ale to vůbec nevím jak
1)gpu - tím by se ale nevysvětlilo fungování na ostatních pc takže podle mě NE
2)napájením zdroje - to by se dalo otestovat s jinou gpu (máš nějakou druhou po ruce???)
3)nejakým debilním slotem u MB ale to vůbec nevím jak
- pavelbajer
- Nováček

-
tak jinou grafiku po ruce nemam...tak nevim co s tim...
- mencmi
- Začátečník

-
zkus sehnat gpu od bratrance, kde si tu gpu zkousel..... teda pokud neni míle daleko
- hovnaa
- Začátečník

-
Ja bych rekl ze to bude zdrojem...