Daniel17 píše:Zdravím, jak už sem se dočetl výše tak G84 a G86 trochu hodně poruchové.
Bohužel i můj případ měl sem FS amilo xi 2428... dva roky šlapal téměř bez problémů a
minulí týden noťas zapnu a najednou 8 obrazovek místo jedne a přez ně žluté čáry...
v servisu mi řekly vadná grafika, a že za výměnu chtej téměř 9000kč(docela husté)...
chci se jen zeptat zda nevíte jestli se dá grafika odmontovat popřípadě zda se dá použít do noťase
použít jiná grafárna?
Díky.
Problem NB Amilo PA 1538 (Fujisu siemens)
Moderátor: Don
- fantomasek007
- Červená karta
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problem NB Amilo PA 1538 (Fujisu siemens)
Chlape jsme na tom uplně stejně,já mám taky Xi2428 a stalo se mi to stejné.Proto se přikání k radě,jestli je možná výměna či co s tím.Díky za rady.
- glu
- Začátečník
-
Samotna grafika se da vymenit pouze pokud je v MXM slotu, kupovat jinou zakladni desku se stejnou grafikou nema smysl z duvodu ceny a mozne stejne zavady. Zacina toho byt nejak hodne, jak tem poruchovym seriim konci zaruka, tak odchazeji jak na bezicim pasu.
- -- DiL --
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
FS Amilo Xi2428 ma stejne jako Xi2528 grafickou kartu V SAMOSTATNEM SLOTU. bohuzel se nejedna o standart MXM ale o vlastni reseni z dilen FS. to znamena, ze je dostupnost nahradni grafiky pomerne bidna a cena vysoka. obcas se nejaka ukaze na ebay-i (cena kolem 3k CZK), popr.je mozno ji poptat primo u FS a nebo v nejakem zahranicnim shopu (tusim ze v belgii jsem ji nasel za cca 200EUR).
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
- Houmi
- Začátečník
-
včera mi kladně vyřídili 3. reklamaci FSC Amilo Pa2548 a vrátili plnou cenu. kupoval jsem ho 28. 3. 2008, takže.... za pět minut 12. měl jsem štěstí.
- Mastodont
- Černá karta
-
- Daniel17
- Nováček
-
Mam jeste dotaz. kdys sem prohledával net a zjistoval co za slot by mela karta v AMILO Xi 2428 mit,-- DiL -- píše:FS Amilo Xi2428 ma stejne jako Xi2528 grafickou kartu V SAMOSTATNEM SLOTU. bohuzel se nejedna o standart MXM ale o vlastni reseni z dilen FS. to znamena, ze je dostupnost nahradni grafiky pomerne bidna a cena vysoka. obcas se nejaka ukaze na ebay-i (cena kolem 3k CZK), popr.je mozno ji poptat primo u FS a nebo v nejakem zahranicnim shopu (tusim ze v belgii jsem ji nasel za cca 200EUR).
tak sem narazil na protiklad toho co tu pises... výrobce udáva ze karta by mela byt ve slotu MXM2.
tak ted nevím...
pro příklad:
http://ts.fujitsu.com/Resources/130/1935789446.pdf
nebo
http://www.ntbook.cz/index.php?pageID=F ... icke-karty
tak jaka je pravda?
- -- DiL --
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
jsem rad, ze jsi tu postnul odkaz na muj web , nicmene v uvedenem clanku jsem popisoval vymenu v jinem modelu FS (ktery mel MXM slot).Daniel17 píše:...
co se tyce Xi2528 respektive Xi2428, zklamu te - grafika skutecne neni v MXM standartu / slotu. jiz jsem to jednou resil (nefunkcni grafika u Xi2528), nakonec to dopadlo tak, ze se podarilo na e-bayi koupit pouzitou 8600GS z Xi2428 (grafiky jsou v obou noteboocich stejne). pro predstavu nejlevnejsi nova se pohybovala kolem 200,-EUR (nejaky belgicky e-shop).
- misars125
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,mam taky amilo xi 2428 VGA mi odesla hned po zaracu ale na e-bay jsem nasel ATI 2400 myslite ze by vga mohla byt kompatibilni?Pise to tam ale radsi se zeptam jestli nema nekdo zkusenosti.Diky
http://viewitem.eim.ebay.cz/Amilo_Xi_25 ... 65899/item
http://viewitem.eim.ebay.cz/Amilo_Xi_25 ... 65899/item
- milospb
- Nováček
-
Je to sice trosku offtopic, ale opravil som uz par takych vadnych VGA s pouzitim REFLOW...
Tak ak by niekto potreboval mam na to celkom slusnu pec...
Neda sa tym nic stratit
Staci SZ a dohodneme sa...
Tak ak by niekto potreboval mam na to celkom slusnu pec...
Neda sa tym nic stratit
Staci SZ a dohodneme sa...
- Maranov
- Mírně pokročilý
Jo, ale reflow v peci ti vydrží fungovat jen chvíli (pár dní - pár měsíců). Spoje jsou ještě horší než na začátku. Navíc ničíš i vše ostatní.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
- -- DiL --
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
v pripade reflow cele desky (v peci) souhlas. v pripade reflow konkretniho IO je to standartni zpusob opravy (samozrejme pri dodrzeni teplotnich profilu).Maranov píše:Jo, ale reflow v peci ti vydrží fungovat jen chvíli (pár dní - pár měsíců). Spoje jsou ještě horší než na začátku. Navíc ničíš i vše ostatní.
nicmene ani reflow v peci ani pomoci infra / horkovzdusne stanice v pripade NVidia G84 a G86 nepomoze (osobne overeno). grafika se zdanlive "ozivi", ale za par dnu az tydnu se defekt objevi znovu. pomuze jen vymena celeho GPU chipu.
- petr_
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
V čechách jsou servisy, které běžně výměny GPU provádějí, mění se přímo chipy, ne celá deska.
Problém názorně:
Problém názorně:
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
- glu
- Začátečník
-
Sel by udelat nejakej seznam techto firem? Treba by to par lidem mohlo pomoct. Sam jsem jednim z "postizenych" touto vadou a momentalne mam doma nefunkcni Philips X54, ktery uz prosel asi 5x reflow a vzdy jen cca mesic fungoval, tak premyslim co s nim dal. Zajimala by me funkcni a ekonomicka stranka takove vymeny, vzdyt pokud by menili jen chip, tak by po funkcni strance mel byt stejny a pak je nebezpeci, ze se projevi stejna zavada a nebo jsem to jen nepochopil a zavada neni v chipu jako takovem, ale pouze v miste pripajeni chipu na desku a pri teto vymene se pouzije jina, "spravna", pajka? Diky za pripadne vysvetleni.
- petr_
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
- KLausic
- Nováček
-
Mám Amilo PA 2548, a po zapnutí se občas místo obrazu objeví ...... , po připojení externího monitoru je obraz téměř v pořádku, jen ve velmi malém rozlišení 400 na 320. Při butování do win to nekdy hodí BSD. Jde tedy o poruchu video biosu. Grafika nemá info z biosu a tak si volí rozlišení nahodile. Po nabutování do windows se navolí jen VGA ovladače, ale i tak je možné měnit rozlišení podle typu monitoru. Vnitřní LCD toto lowendové rozlišení nezvládá, proto ty různé barevné čáry. Jedná se tedy o jednoduchou závadu, kterou je možné odstranit přepájením horkovzdušnou páječkou konkrétního místa. Ty dnešní notebooky vyráběné v Číne jsou nekvalitní, jde jen o to naflákat co nejvíce kusů za co nejméně peněz. A tak to je se vším !
- KLausic
- Nováček
-
Reflow celé desky ? Nikdy! Zničí se především elektrolytycké kondenzátory, ani polovodiče nesnesou dlouhodobě více jak 120 gradu. Navíc se celá deska může teplem totálně zdeformovat.
- -- DiL --
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
1) uvedeny problem je v pripade Pa 2548 opravitelny vicemene jen vymenou celeho GPU (viz.kauza G84/G86)KLausic píše:...
2) REFLOW cele desky rozhodne zadne el.soucastky neznici (pokud je provaden pri spravnem teplotnim profilu). jak asi myslis, ze se SMD soucastky paji? osazovaci automaty je nasazi na desku, ktera nasledne projede horkovzdusnou / infra peci. snad jedine, v cem muze byt problem, je deformace plastovych konektoru. ty se vyrabeji ve dvou verzich (pro "lead" a "non-lead" pajeni prave vzhledem k rozdilnym teplotam - cca 185°C u "lead" a 225°C u "non-lead") a je tedy vzdy nutne zvolit tu spravnou.