Seasonic OEM ?

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
Nickk
Začátečník
Začátečník

Seasonic OEM ?

Příspěvek od Nickk »

rodiel medzi normalnym zdrojom Seasonic a OEM je len v tom ze OEM ma
usetrene na vzhlade? Ide mi o to ze neviem ci su v OEM verziach pouzite
rovnako kvalitne suciastky kedze uvazujem nad kupou
http://eshop.ixko.sk/?Mode=Sti&StiId=72417
MB:ASUS M2N-E CPU:Athlon II X4 640 GPU:MSI TwinFrozr 250GTS 1GB DDR3 RAM: Kingston 4x1GB DDR2 800MHz HDD: Seagate SATAII 160GB DVD: LG DVD-RW GSA-H20L LCD:LG FLATRON 1750B PSU: SS-500ET 80+ Bronze
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Seasonic OEM ?

Příspěvek od Stano K. »

OEM Seasonic je rovnako kvalitný ako nonOEM Seasonic.
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

Já se domnívám, že to ne zcela odpovídá skutečnosti.

Jistě je OEM Seasonic stejně kvalitní z hlediska návrhu a konstrukce, ale ne už z hlediska použitých součástek.

Seasonic S12II používá dokonce kondenzátory s pevným dielektrikem, což je z hlediska životnosti a stability parametrů něco jiného, než OEM Seasonic, který používá kondenzátory elektrolytické.

Ty ovšem používají i ostatní výrobci zdrojů - většina z nich. V tom by nebyl ten problém.

Já ho vidím v tom, že výstupy jednotlivých napěťových větví jsou osazené kondenzátory značky OST, které kvalitou zrovna nehřeší.

Nejen že to má vliv na životnost zdroje, ale dokonce to v kombinaci s mimořádně levnými deskami, které používají nezapouzdřené cívky napájecích obvodů procesoru, může vést k pískání.

Ovšem vzhledem k těm hrůzám, které se na našem trhu pod názvem zdroj stále prodávají (LC POWER, EC, RAPTOXX, THERMALTAKE apod.), musím OEM Seasonic přece jen doporučit , je lehce nadprůměrný.
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Rozdlíl mezi běžnými kondenzátory a těmi s pevným dielektrikem je ve zdroji zcela zanedbatelný a je to spíše marketing.

Jinak souhlasím s tím, co píše lokomotiva, je vidět, že desítky mých článků na toto téma zanechali mezi mezi lidmi určité povědomí, že OST fakt ne. Z Rubycony a Nippon-Chemicony se nedají srovnávat.

Celkově je třeba brát ohledy na to, že kondenzátory s pevným dielektrikem se dělají v podstatně menší kapacitě (680 uF) oproti 3300 uF kapalné dielektrikum a tudíž v sobě uchovají méně energie. Zdroj pak musí pracovat na vyšší frekvenci, aby výkonový rozdíl dohnal.

Celkově bych OEM Seasonic srovnával kvalitativně s Fortrony.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Nickk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nickk »

no vdaka za odpovede
ono ten zdroj bude mat dost rezervu kedze som chcel trocha naddimenzovany aby aj
pri zatazi bezal na 50-60%
bude napajat starsiu zostavu po mensiom upgrade
MB:ASUS M2N-E (PCI-e 1.x 75W)
GPU:MSI TF 250GTS 1GB
RAM:2x1GB 800Mhz
CPU: Athlon X2 4850e
1xHDD/1xDVD-RW/1xcitacka+FDD
3x8cm FAN / 2x6cm HDD FAN

zhruba v rovnakej cene je Seasonic S12II - 430W F3 80+ Bronze
MB:ASUS M2N-E CPU:Athlon II X4 640 GPU:MSI TwinFrozr 250GTS 1GB DDR3 RAM: Kingston 4x1GB DDR2 800MHz HDD: Seagate SATAII 160GB DVD: LG DVD-RW GSA-H20L LCD:LG FLATRON 1750B PSU: SS-500ET 80+ Bronze
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Nechat běžet zdroj na 50-60% výkonu je nerozumné. Zdroj má mnohem menší účinnost. Sestava má v klidu odahadem spotřebu 120 W. Volil bych raději S12 II.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
XTad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od XTad »

OEM Seasonicy jsou za svou cenu bezkonkurencni. Nejsou tak kvalitni, jako klasicky Seasonicy a nemaji treba odpojitelou kabelaz, ale ucinost pres 80% a tichy ventilator hovori jednoznacne pro koupi techto produktu.
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Ano ve své ceně nemají konkurenci. Mě osobně u nich hlavně mrzí hodně chudá a extrémně krátká kabeláž.
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Nickk píše: MB:ASUS M2N-E (PCI-e 1.x 75W)
GPU:MSI TF 250GTS 1GB
RAM:2x1GB 800Mhz
CPU: Athlon X2 4850e
1xHDD/1xDVD-RW/1xcitacka+FDD
3x8cm FAN / 2x6cm HDD FAN

Já bych považovala za přiměřený zdroj ke tvé sestavě - vč.rezervy - OEM Seasonic F3 400W.

Pokud bys chtěl mít opravdu špičkový zdroj, pro radost a dokonalou stabilitu, nevybírej si S12II, ale Enermax PRO82+ 385W.

Z důvodu o kterém mluvil HoNY - ty kondenzátory v S12II jsou sice kvalitní, ale mají trochu příliš malou kapacitu. To poněkud ovlivnilo výsledek.
Je to jistě velmi nadprůměrný zdroj, ale ne naprostá špička.

EDIT: pokud jsi ten 4850e ještě nekoupil, tak to ani nedělej, cenově se to naprosto nevyplatí a jestli chceš, můžeš si "e" udělat sám z "ne-e" jen odpovídajícím nastavením v BIOSu.
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

-HoNY- píše:... je vidět, že desítky mých článků na toto téma zanechali mezi mezi lidmi určité povědomí, že OST fakt ne. ...
Tak to neumím posoudit, ale mně se články líbí.
Testuj a piš dál, jo?
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Lokomotiva píše:
-HoNY- píše:... je vidět, že desítky mých článků na toto téma zanechali mezi mezi lidmi určité povědomí, že OST fakt ne. ...
Tak to neumím posoudit, ale mně se líbí.
Testuj a piš dál, jo?
Na téma OST jsem psával hodně v Computeru, tady píši poměrně krátkou dobu. To ale neznamená, že bych něco na toto téma nemohl napsat i zde.
Nickk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nickk »

pokud jsi ten 4850e ještě nekoupil, tak to ani nedělej
na tej zostave bude len doplneny iba ten zdroj a graf.karta 250GTS,
ostatne veci su povodne ale uvazujem ze mozno dam Athlon II X2 250 3.0Ghz
kedze s novym BIOSom sa da rozbehat aj quad AM3

Nechat běžet zdroj na 50-60% výkonu je nerozumné. Zdroj má mnohem menší účinnost. Sestava má v klidu odahadem spotřebu 120 W. Volil bych raději S12 II.
v idle pri spotrebe 120W za zdrojom(nie 120W zo zasuvky) je to 24% zatazenie a
zdroj s certifikatom 80plus Bronze ma mat pri 20% zatazi ucinnost 81%.
Tak som myslel ze to bude OK a slo mi aj o to aby bolo dostatocne napajanie na
12V vetve kedze doska nema PCI-e 2.0 a karta 250GTS sice nezere nenormalne
vela ale ani malo.
Myslel som ze ci by nestacil aj 400W ale ako som uz pisal chcem nejaku rezervu aby zdroj nebezal
na 80-90% a Brozne zdroj pri 50% zatazi by mal mat najlepsiu ucinnost(mal by mat ci ma to neviem).
Dam si poradit ale aj tak mam dilemu ktory vlastne kupit, ten 500W myslite ze je prilis na tuto zostavu? Alebo radsej SS-400ET 80+ Bronze bude tam aj dostatocna rezerva ?
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Naše názory znáš. Tak je opakovat nebudeme.
Rozhodni se sám.
Nagant
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Nagant »

-HoNY- píše:Nechat běžet zdroj na 50-60% výkonu je nerozumné. Zdroj má mnohem menší účinnost.
A nemají ty zdroje právě největší účinnost při zatížení kolem 50% :?:
http://www.80plus.org/manu/psu/psu_join.aspx
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

To je ideální stav, vycházím z toho, co jsem naměřil, a to bylo obvykle okolo 75%.
Nagant
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Nagant »

Hm, to je zajímavé.
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Ideálne zaťaženie by malo byť pri resp. trocha nad 3/4, tj tích spomínaných 75%.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“