CHCI STARŠÍ BIOS
Moderátor: Eddward
- lipos
- Nováček

-
Re: CHCI STARŠÍ BIOS
nepomohlo to naskočila hláška eeprom inkompatible prostě není možné nahodit starší bios
- Lokomotiva
- Začátečník

Jsi si jistý, že jeden nebo druhý BIOS opravdu patří na tvoji desku?
- lipos
- Nováček

-
Taký blbec zas nejsem abych tam cpal jiný bios
- Beny.eM
- Nováček

-
Zajímavé je, že na Asusteku vůbec zmíněný BIOS ke stažení neni, aspoň ne na místě, kde bych ho čekal:
http://uk.asus.com/product.aspx?P_ID=2Y ... templete=2
Zajímal by mne tedy zdroj tvého podivného BIOSu, osobně můžu doporučit jedině Station-Drivers. Jestli máš jiný zdroj, tak zkus znova tento ze Station-Drivers. Je tam i nejnovější SW jako AsusUpdate atd.
http://uk.asus.com/product.aspx?P_ID=2Y ... templete=2
Zajímal by mne tedy zdroj tvého podivného BIOSu, osobně můžu doporučit jedině Station-Drivers. Jestli máš jiný zdroj, tak zkus znova tento ze Station-Drivers. Je tam i nejnovější SW jako AsusUpdate atd.
CPU: AMD Phenom II X4 965 Black Edition rev.C3, MB: ASUS M4A89GTD PRO/USB3, Zdroj: Fortron Black Power 550W, RAM: Kingston HyperX 4GB BlackEd. (kit 2x 2GB) 1600MHz, GK: Sapphire ATI Radeon HD 5770 Vapor-X 1GB DDR5, OS: Microsoft Windows 7 Home Premium CZ Retail (nainstalován 64b) + Windows XP Pro (dualboot)
- lipos
- Nováček

-
ztahuju z oficialních stránek ASUS http://www.asus.cz/product.aspx?P_ID=2Y4dQFaJ6gPN18cQ
- Beny.eM
- Nováček

-
No je zajímavé, jaký mají na Asusteku rozdíly v jazykových mutacích stránek. Já to v CZ verzi nemohl najít, ani čipset 790FX. Našel jsem to jen na En. verzi, kde bios neni. Ale i na CZ neni nový software. Někdo by mohl myslet, že třeba k této desce novější verze příslušného SW nejdou, ale ze zkušenosti s vlastní deskou vím, že se jen nikdo nenamáhá s aktualizací stránek.
CPU: AMD Phenom II X4 965 Black Edition rev.C3, MB: ASUS M4A89GTD PRO/USB3, Zdroj: Fortron Black Power 550W, RAM: Kingston HyperX 4GB BlackEd. (kit 2x 2GB) 1600MHz, GK: Sapphire ATI Radeon HD 5770 Vapor-X 1GB DDR5, OS: Microsoft Windows 7 Home Premium CZ Retail (nainstalován 64b) + Windows XP Pro (dualboot)
- Mirek E.
- Začátečník

-
Jenže ty integrovanou grafiku nemáš, takže jediný vlilv na výkon může mít nižší frekvence procesoru nebo pamětí, ale BIOSem nemůžeš nijak ovlivnit např. takty nebo napětí karty, tudíž ti nižší výkon grafiky musí způsobovat něco jiného, než grafika.Beny.eM píše:To byl nejspíš vtip dne, BIOS má zásadní vliv na celý PC a samozřejmě i na grafický výkon. I kdybych zůstal jen u přidělení RAM pro grafiku, tak už to má vliv. Navíc to může dělat nastavení frekvencí čehokoliv, nemusí to být přímo v grafice. Ale to jen tak na okraj pro rádobychytráky.Míra píše:BIOS nemá na grafický výkon absolutně žádný vlilv.
B650M-HDV | 7600X + Elite 360 | Trident Z5 32GB 6000/30 | 9070XT Swift | SN850 1TB + KC3000 2TB | Focus GX 650W | Prime AP201 | UltraGear 32" QHD 165Hz | Nari, Basilisk V3 35K, Gigantus V2 XXL
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
- lipos
- Nováček

-
Ano nízký výkon grafiky zpusoboval procesor,který stále zůstaval podtaktován na 800mhz a nešlo ho přinutit pracovat na oficiální frekvenci a to ani vypnutím CaQ a nastavením násobyče natvrdo na 16x v BIOSU , nakonec jsem skusil utilitku od asusu a to ASUS TURBO V ve které se mi to podařilo a už to jde nastavovat i v biosu,takže sem nahodil nový systém bez utilitky asus turbo v abych vyloučil nějaké komplikace a procesor jede na oficialní frekvenci 3200mhz , jenže na té frekvenci jede pořát a to i přes zapnuté CaQ v biosu,takže zase nefunguje CaQ.
- lipos
- Nováček

-
Ano nízký výkon grafiky zpusoboval procesor,který stále zůstaval podtaktován na 800mhz a nešlo ho přinutit pracovat na oficiální frekvenci a to ani vypnutím CaQ a nastavením násobyče natvrdo na 16x v BIOSU , nakonec jsem skusil utilitku od asusu a to ASUS TURBO V ve které se mi to podařilo a už to jde nastavovat i v biosu,takže sem nahodil nový systém bez utilitky asus turbo v abych vyloučil nějaké komplikace a procesor jede na oficialní frekvenci 3200mhz , jenže na té frekvenci jede pořát a to i přes zapnuté CaQ v biosu,takže zase nefunguje CaQ.
Tak tohle platilo do doby než jsem uplně vypnul PC po zapnutí mi zase jede procesor na svých oblíbených 800mhz a není možné s tím pohnout!!!! Pokud ovšem nenainstaluju asus turbo v ale to se mi nechce , chci spíš nahodit starší bios ve kterém všechno šlapalo jak má. TAK CO PORADÍ MNĚ NĚKDO JAK NAHODIT STARŠÍ BIOS protože na tohle evidentně soudruzi z asusu nemysleli.
Tak tohle platilo do doby než jsem uplně vypnul PC po zapnutí mi zase jede procesor na svých oblíbených 800mhz a není možné s tím pohnout!!!! Pokud ovšem nenainstaluju asus turbo v ale to se mi nechce , chci spíš nahodit starší bios ve kterém všechno šlapalo jak má. TAK CO PORADÍ MNĚ NĚKDO JAK NAHODIT STARŠÍ BIOS protože na tohle evidentně soudruzi z asusu nemysleli.
- glu
- Začátečník

-
Zkousel jsi vyresetovat cmos po flashi novyho biosu? Ja to treba delam preventivne po kazdym novym biosu. Nouzove muzes zkusit CaQ nastavit z win pomoci techto utilit. Pokud chces zpet starsi bios, hledej zde prispevek + dalsi odkaz od Shita.
- lipos
- Nováček

-
Reset cmos jsem zkoušel ale bezvýsledně.
- Michael24
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
CnQ pojede pouze, pokud necháš v BIOSu násobič na auto 
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
- Beny.eM
- Nováček

-
TurboV ti žádné kolize způsobovat nebude, ale naopak v něm pohodlně uvidíš, jak se v reálném čase mění nebo nemění násobič. Ono to totiž funguje velmi rychle a pokud momentální takt nezjišťuješ přímo v momentě opravdového zatížení, tak tam uvidíš téměř pořád 800MHz.
Tím z tebe nemám v úmyslu dělat hlupáka, já jen abychom tu neřešili neexistující problém. I když pravda je, že výsledek 3D marku problém spíš potvrzuje. V každém případě to ale můžeš v TurboV nejpohodlněji sledovat. Ostatně výrobce s programy jako EPU-6 a TurboV přímo počítá.
Tím z tebe nemám v úmyslu dělat hlupáka, já jen abychom tu neřešili neexistující problém. I když pravda je, že výsledek 3D marku problém spíš potvrzuje. V každém případě to ale můžeš v TurboV nejpohodlněji sledovat. Ostatně výrobce s programy jako EPU-6 a TurboV přímo počítá.
- n-gaga
- Nováček

-
zdravím, mám úplně stejný problém, bios 1602, 3Dmark 4800 místo 18 000 a procesor na 800 ale jen v CPU-Z, bios ukazuje 3200, CaQ vypnuté. Ještě mi po flashnutí zmizel uživatelský účet W7. Neflashoval jsem ve win, ale v biosu. Až vyguglím zpátečku napíšu.
- Michael24
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
A proč neflashnete pomocí toho Afudos, jak píšu? manuál snad máš, ne? Každopádně se dá i stáhnout... A flash pomocí toho je naprosto bezproblémový.... 
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
- Beny.eM
- Nováček

-
Tak ti kolego udělali novej BIOS, asi to opravdu nestálo za moc. Nová verze je 1702.
http://www.station-drivers.com/page/asu ... ormula.htm
Na Asusteku ještě ani neni, jsou to brzdy. Ale StationDrivers můžeš věřit, není se čeho bát.
http://www.station-drivers.com/page/asu ... ormula.htm
Na Asusteku ještě ani neni, jsou to brzdy. Ale StationDrivers můžeš věřit, není se čeho bát.
- n-gaga
- Nováček

-
ooo!!! - díky Mocný, už jsem to začínal vzdávat, tahle deska nechce dolu pustit snad přes žádnou AFUutilitu - aspon co já zkusil. I s tímhle 1702.rom byl problémek, neni totiž podepsán, ale dostal jsem ho tam a funguje. takže díky moc za pomoc!