Upgrade Asus Crosshair 4 a modré smrti.. Please heeeeelp.
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- vojtakawa
- Nováček
-
Upgrade Asus Crosshair 4 a modré smrti.. Please heeeeelp.
Zdravíčko.. Včera sem utratil velký majlant peněz, abych si vylepšil PC a zatím není šance ho rozjet..pořád zlobí.. Nejdou mi nainstalovat win 7. Pokaždé to hodí jinou modrou smrt. Má někdo nějaký tip co by to mohlo dělat? Zkoušel jsem strkat ramky do různých pozic, několikrát rozložit a zase složit všechno a pořád marná snaha. S Biosem sem zkoušel už taky snad všechno, tak nefím. Tu jsou ty smrti.
http://vojtakawa.rajce.idnes.cz/Blue/
Jinak HW je: Deska novinka Asus Crosshair IV formula
procesor: AMD Phenom II X4 965 Black Edition
ram: A-Data X-Series 4GB (kit 2x 2GB) 1600 MHz
zdroj: Corsair 650W
grafika. Nvidia GTX 280
hardisku jsem zkusil tři prdele.
Za každou radu budu vděčný, jsem už zoufalý.
Děkuji
http://vojtakawa.rajce.idnes.cz/Blue/
Jinak HW je: Deska novinka Asus Crosshair IV formula
procesor: AMD Phenom II X4 965 Black Edition
ram: A-Data X-Series 4GB (kit 2x 2GB) 1600 MHz
zdroj: Corsair 650W
grafika. Nvidia GTX 280
hardisku jsem zkusil tři prdele.
Za každou radu budu vděčný, jsem už zoufalý.
Děkuji
- Blue Storm
- Odborník PCT
Re: Upgrade Asus Crosshair 4 a modré smrti.. Please heeeeelp.
nemáš náhodou v BIOSu u nastavení režimu SATA, nastavené AHCI? mě to s tím taky házelo na M4A89TD Pro (což je to samá, jako Crosshairka, akorát ořezaná) a nenašlo mi to v instalaci W7 disk...kdyžtak to přepni na IDE...pokud to nebude tím, tak bych zkusil jiné paměti
PC: Intel Core i7-8700K | Asus Strix Z370-G Gaming | GTX 980 Ti | Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB | HyperX Fury 240 GB | Intel 600p 512 GB | WD Blue SSD 250 GB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Pro 13" 2020 | Phone: Apple iPhone XS
- vojtakawa
- Nováček
-
Nastavení IDE mám.. paměti sem zkoušel prohodit mezi sebou i na jednu jenom a to samé. Jinak ty paměti sou přímo v manuálu napsané, že sou kompatibilní a pracují dobře s tou deskou
- vojtakawa
- Nováček
-
Teď mě to například na několikátý pokus pustilo až tam, že to rozbaluje instalační soubory, pak 100%, napíše instalace, vyžaduje restart..restartne se a pak to už hodí eror 0xc0000225, že chybí bootovací soubory...když načtu novou instalaci, tak je disk pořád úplně prázdný, takže to jakoby vůbec neukládá žádné data na disk...
Si to ze mě asi dělá srandu nebo už nevím
Si to ze mě asi dělá srandu nebo už nevím
- Michael24
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
A jak nastavuješ RAMky v BIOSu? Pokud se nepletu, vyžadují pro chod na 1600MHz napětí 1.75V - 1.85V, tak ho nastav třeba na 1.8V a kdyby pořád problémy, tak je "podtaktuj" na 1333MHz s tou samou voltáží a zkus to znovu. Případně máš nastavené časování CL9? Nebo můžeš zkusit použít tlačítko MemOK, jestli náhodou nepomůže
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
- vojtakawa
- Nováček
-
S nastavením ramek si zkouším hrát pořád.. sou to ty rychlejší ADATA...mají mít 7 7 7 20 ...zkoušel sem ale i default nastavení a i 1333Mhz a pořád to samé...ted sem zkoušel memtest a po 3 sekundách se restartne PC... Ted je ale záhada jestli je haluz, že sou obě dvě ramky vadné (což nemyslím) a nebo je vadná deska, nebo jen to chce nějak vykutit to nastavení v biosu, protože tu toho je nějak moc ..safra práce
- Michael24
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Tak víš co, zkus to takhle. Nastav napětí RAMek na 1.8V, frevenci na 1333MHz a časování ručně na 9-9-9-24 a zkus to. Kdyby nic, tak zkus časování nechat na auto, mě to někdy dělá problémy nastavení ručně
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
- vojtakawa
- Nováček
-
Tak mi dneska vyměnili tu desku za novou a problém je pořád stejný safra...chjo asi mě prdne.
- Michael24
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
No a jak nastavuješ ty RAMky? Když nic nenapíšeš a neodpovíš, těžko ti poůžeme
- vojtakawa
- Nováček
-
No ramky sem zkoušel nastavit všelijak možně..defaultně, taktnout, jinačí časování a napětí a pokaždé stejné...ale je to těma ramkama..půjčil sem si od známého jiné a jelo to dobře. U něj sem zkusil ty mé a chyba..Ale je divné že to dělají obě dvě stejně ikdyž se testují po jedné..To se mi nějako moc nezdá taková náhoda
- vojtakawa
- Nováček
-
Tak sem zkoušel tak různě brouzdat a koukat co lidi nastavují a zkusil sem cosik pozměnit a najednou mi to jede..Ale je divné, že např. napětí ramek sem musel naopak snížit, než mi systém nabízel. Jinak na stránkách sem našel jen nastavení 7 7 7 20 , ale o těch dalších plno nastavení sem nenašel ani zmíňku na officu.. Může nějaký znalec kuknout na moje nastavení? Třeba tam pude ještě něco vylepšit.
Děkuji
http://vojtakawa.rajce.idnes.cz/Bios/
Děkuji
http://vojtakawa.rajce.idnes.cz/Bios/
- Michael24
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Ale jistě, šlo by to přetaktovat Ale RAMky máš nastavené dobře, tam už toho moc nevylepšíš, natož tak, abys to pocítil při práci
- vojtakawa
- Nováček
-
No ale je divné, že jak trošku zvýším napětí na defaultní co nastaví deska na 1,75 tak to padá a přitom mají pracovat i na 1,85 ...to se mi nezdá ty moje
- Blue Storm
- Odborník PCT
já bych ani neřekl, že bude problém v pamětech, ale spíš, že se něco nelíbí řadiči...každopádně, jestli ti to už jede, tak je to ok
PC: Intel Core i7-8700K | Asus Strix Z370-G Gaming | GTX 980 Ti | Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB | HyperX Fury 240 GB | Intel 600p 512 GB | WD Blue SSD 250 GB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
- Michael24
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Nechci psát OT, ale jen doplném, že já také mám takový podivný problém s touhle deskou, když paměti nastavím na 1600MHz CL9, tak v pořádku. 1333MHz CL9 také v pořádku. Jakmile nastavím 1066MHz CL9, tak deska odmítá naběhnout Jak snížím časování (hlavně Cas Latency) na CL7, tak vše bez problémů funguje Nechápu to, ale bohužel nemám možnost vyzkoušet jiné paměti, ale je mi to divné, protože jinde fungují bez problmů. Že by byl Crosshair IV nějak vybíravý na paměti? (nebo vada mé desky)