GTX 470 vs HD 5870 která bude lepší na online hry ?

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Icejipo
Začátečník
Začátečník

Re: GTX 470 vs HD 5870 která bude lepší na online hry ?

Příspěvek od Icejipo »

Stratos píše: jinak v clanku je otestovano BF2 company a zadny rozdili v kvalite obravdu nevidim :)
http://extrahardware.cnews.cz/files/ima ... _16xaf.png
http://extrahardware.cnews.cz/files/ima ... _16xaf.png
Nevim jak si se na to koukal ty ale já tam jasnej rozdíl vidim, nejlíp je to vidět když si oba obrázky otevřeš v prohlížeči vedle sebe, a pak překlikáváš z jednoho na druhej, ten rozdíl tam je, teď mi akorát řekněte kterej z těch obrázků je hezčí .... (jinak ten rozdíl sou ty stromy ;)

Ache, zrovna kvůli tomu co tu postnul Stratos si tou 5850 nejsem tak uplně jistej ... musim se mrknout kterejch z těch screenů se mi bude líbit víc ;)

Edit: // Nevim čim to je ale tady na těchto screenech musim dát jasně za pravdu achemu, koukejte se na to jak chcete, ale ty stromy vypadaj jasně nejlíp na GTX 480
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

AF neni aplikovano na stromy to mas hlavne na zemi a tam opravdu zadny rozdil videt neni :)
u tech stromu spise vidim rozdil v aplikaci AA na hrany listu kde ma ATI daleko hladsi prubeh mam dojem.
Icejipo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Icejipo »

A tak mě AF stejně jako AA nic moc neřiká ;) koukám na celkovej vjem screenu a ten právě díky těm stomům vypadá na GTX 480 mnohem lépe ;)

Ale jinak máš pravdu ... ty screeny sou bez těch stromů naprosto stejné ;)
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

me pride ze na tech stromech ma ATI zaple Adaptivni AA tj vyhlazenejsi hrany (muze se to zdat jako mene ostre) ale jinak ANISO tj vyhlazeni vzdalenejsich textur hlavne na zemi je identicke, bohuzel nekdo nam tu bude stale tvrdit opak :)
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Icejipo píše: Ache, zrovna kvůli tomu co tu postnul Stratos si tou 5850 nejsem tak uplně jistej ...
Kašli na to ;-) GTX470 je přece pomalejší, víc žere a já jsem vůl, že jsem si nenechal Radeona HD5870.
Atinka je dobrá karta, a pokud tě mírně horší obraz nemrzí (pokud nebudeš mít možnot srovnání, tak kromě opravdu specifických povrychů (lesklý kovy, mokrá silnice a pod.) si ničeho nevšimneš a budeš spokojený.

Jo a AF na ty stromy opravdu nefunguje - ale jen u ATI :-D na NV je jejich alfamaska prokreslenější. Ale ten hlavní rozdíl je na zemi - v pohybu bys ty ostré přechody krásně viděl, na screenu je to skoro nepozorovatelné - je to tam vidět, ale blbě. Ale sakra, neřešte tu kvalitu. Od toho tu je jiný téma. :evil: : http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... a#p8000717
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

GTX470 pomalejsi je nez HD5870 v tom mas pravdu, take ma vetsi spotrebu defakto na urovni HD5970, vsak testy to vsude potvrzuji :). Prodejnost karet GTX470 jenom potvrzuje ze to lidi moc dobre vedej viz vcerejsi clanek na Fudzille o prodejnosti GTX470.
http://www.fudzilla.com/content/view/18939/1/
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Stratos píše:GTX470 pomalejsi je nez HD5870 v tom mas pravdu, take ma vetsi spotrebu defakto na urovni HD5970)
v té porovnávače jsem s ničím nekecal, jaký bych k tomu měl také důvod? Já si mezi těma kartama vybíral a nechal jsem si tu pro mě lepší.
Rozhodně jsem z ničím nekecal ani u jedný karty ať se jednalo o spotřebu, kvalitu... Takže mě někdo jako ty dokáže naštvat když tu napíše: "nesmíš všemu věřit".
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

vsak uvidis az si tu HD5850 koupi schvlane jestli uvidi v kazde hre to hnusne aniso jak tu neustale omilas :). Opravdu ti neprode zvlastni ze tech statisice lidi co maji doma HD5850/5870 zadny problem nemaji za tu dobu vice jak pul roku co je grafika na trhu? :)
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Stratos píše: Opravdu ti neprode zvlastni ze tech statisice lidi co maji doma HD5850/5870 zadny problem nemaji za tu dobu vice jak pul roku co je grafika na trhu? :)
A kolik těch lidí bylo kritických na obraz (tj. neměli 6bit TNko, ale IPS/PVA), a zároveň měli možnost obě karty si důkladně vyzkoušet? No? :) A kolik lidí třeba o tom ví, ale vůbec o tom nikam nepsalo? Dyť i já si to mohl nechat pro sebe a ušetřil bych tunu času stráveného nad tou diskzí. Co z toho nakonec mam? Ano, správně! Nic! Nvida mě za to GTX480 free nedá. :)
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

tak ja mam SPVA kvalitni monitor uz od doby HD2900XT a od ty doby sem zadnej rozdil v AF nepoznal a to sem mel HD3850>HD3870>HD4850>HD4870>HD4890>HD5850. AF i AA je stale stejne jenom se zveda vykon :)
Icejipo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Icejipo »

Tak když ste se schodli že na ty stromy to nemá vliv, tak jako já tvrdim to co stratos ... Není na těch screenech ani jeden rozdíl ;)
Ache nechápu proč si tak naštvanej, nikdo neřiká že na pár detailech není poznat rozdíl. jenže jak se již psalo v jiné diskuzi, je to jen 0,1% ze hry a většinou si toho nikdo ani nevšimne ;)
A je taky otázka jestli je to kartou, špatně nastavenými drivery, nebo jen drivery a nebo jestli je chyba v samotném jádře hry ;)
Pokud ti ta karta vyhovuje, tak samozřejmě nevidim důvod, proč by jsi ji měl měnit za HD 58**
Ale já co jsem AA a AF nepoužíval do teď si koupim HD 5850 protože je to pro mě lepší už z pohledu spotřeby a výkonu ;)
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Icejipo píše: jenže jak se již psalo v jiné diskuzi, je to jen 0,1% ze hry a většinou si toho nikdo ani nevšimne ;)
Já ti taky tu HD5850 nerozmlouvám jen jí vem, dyť je jinak dobrá, a na tvoje požadavky co jsi zde uvedl je jí skoro až škoda :-)
Ale zároveň nebudu tvrdit, že to má vliv je na 0,1% hry (ani nevim jaký), to jsem nikdy neřekl. A pokud to řekl někdo kdo obě karty neměl, jak to může asi vědět? Já jsem obě karty měl.
Icejipo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Icejipo »

No když už budu kupovat dobrej komp tak tam přeci nedam blbou grafiku :D No nevim jak myslíš jinak dobrá ;)
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“