-!- výběr ADSL2+/obyč. routeru s wifi - oficiální thread -!-

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: -!- výběr ADSL2+/obyč. routeru s wifi - oficiální thread -!-

Příspěvek od NEONET »

ano, rpzdil v rychlosti na wifi poznas... osobne ti neco reknu ze sdileni mezi PC prez LAN a NTB prez LAN...

s g routerem (max 54MBit) jsem dosahoval rychlosti kopirovini cca 5MB/s , kdezto s nkovym routerem (max 300MBit) nemam problem kopirovat data rychleji jak 10MB/s

linku mam 16MBit (pripojeni do internetu) a s g standartem jsem dosahoval na wi-fi max 4-5MBit a s nkem dosahuju 10-15MBit

Pokud uz modem mas, koupil bych jenom router s n standartem a pokud to bude mozne, nechat novy router vytocit PPPoE (modem tim padem bude slouzit jenom jako modem) - budes mit ale 2 krabicky
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
Aiven
Nováček
Nováček

Příspěvek od Aiven »

Síť budu teprve zřizovat. Ale myslel jsem, že my stačí jenom router, který má i funkci modemu....
A vyplatí se mi kupovat "n" kovou síť, když budu mít linku 8Mb/s od O2?
Fujitsuman
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fujitsuman »

Také sháním router s vypínáním wifi části pouhým tlačítkem. Nechci, abych měl v bytě zbytečné záření.
P.
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

zdavím,
potřeboval bych AP, aby spolňovalo tyto požadavky, priorita podle pořadí:
802.11n, na 5GHz, aby bylo možné využít 40MHz mimo na intel kartách, s dobrou kompatibilitou proti intelu 4965 a 5100 - tj. nim. nějakých, 10MBps, mimo 3x3
fyzicky menší, aby se vešlo do krabičky ve zdi (cca 150x100mm max pcb)
podpora WPA2-AES, radius autentifikace (snad už samozřejmost)
rozumná cena 1500-2k

Bude složit jen jako AP, routovat nebude
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
isquash
Nováček
Nováček

Příspěvek od isquash »

Rendy0, Fujitsuman:
Router s vypinacem je napriklad od Edimaxu BR-6225n. http://www.alza.cz/edimax-nlite-br-6225n-d153189.htm
Routery od Zyxelu nemaji HW tlacitko na sobe, ale maji moznost pres webove rozhrani si nastavit kdy se ma WiFi zapinat a vypinat.

to ALL:
Kolega shani router pro svou budouci domaci sit, providera ma UPC. Prisel s tim, ze by chtel Tenda W-311R+. Ja jsem mu radil zase ten Edimax viz. vyse. Koupil si notebooka a chce se doma pripojovat i pres WiFi. Muzete mi doporucit jiny n-kovy router vhodny pro UPC ci potvrdit ten Edimax? Dekuji predem.
MB: Asus P8Z77-M Pro & CPU: Intel Core i5 3570K & Chladič: Noctua NH-D14 & RAM: 2x4GB DDR3 Kingstone HyperX Blue 1600MHz & VGA: Gigabyte R795WF3-3GD & SSD: Kingstone SSDNow V+200 120GB & HDD: Samsung SpinPoint F3 500GB SATA2 & Zdroj: Corsair CX500 V2 & Case: Corsair 600T Graphite series & Monitor: LCD LG D2342P-PN
sharky81
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sharky81 »

zdravim chcem si kupit wifi router s modemom ADSL+2 -cchel by som k tomu pripojit aj do buducna optiku len neviem ci to bude fungovat cez kable ktore su vyuzivane uz teraz

+ chcem k tomu pripojit externy disk aby som mohol stahovat /p2p torrent rapid a pod /aj bez zapnuteho PC
moznost spravit si FTP

nieco take z casti splna
Kód:
http://www.alza.sk/wifi-pristupovy-bod- ... d72205.htm

len nevime ci to dokaze stahovat torrenty a pod

poradte ak viete aky adsl wifi router si kupit aby toto vsetko splnalo dakujem
KapaCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KapaCZ »

Mám internet od O2 a potřebuji doporučit modem/router (nevyznám se v tom) (prostě tu základní krabičku) byl bych rád kdyby měla wifi.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
KapaCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KapaCZ »

Žádné další nápady?
isquash
Nováček
Nováček

Příspěvek od isquash »

Mrkni na můj příspěvek o 4 příspěvky výše a je tam odkaz na Edimax. Koupil jsem ho kolegovi, ač si nutil jiný, a chválí si hlavně to vypínání WiFiny. Sice je ten přepínač WiFi On/Off trochu hůře nahmatatelný, ale to je jediné na co si kolega stěžoval. Dokonce si ho i sam nastavil (heslo admin, WiFi, WPA2 a klíč). :-)
MB: Asus P8Z77-M Pro & CPU: Intel Core i5 3570K & Chladič: Noctua NH-D14 & RAM: 2x4GB DDR3 Kingstone HyperX Blue 1600MHz & VGA: Gigabyte R795WF3-3GD & SSD: Kingstone SSDNow V+200 120GB & HDD: Samsung SpinPoint F3 500GB SATA2 & Zdroj: Corsair CX500 V2 & Case: Corsair 600T Graphite series & Monitor: LCD LG D2342P-PN
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

KapaCZ píše:Žádné další nápady?
raguji na tema ktere sem ti zamkl, libil by se ti tento? http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 702K0UBJ17
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
KapaCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KapaCZ »

Úplně tento stejný mi už byl doporučen takže ano, asi ho vezmu.
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

zdravim, muzete mi prosim pomoct s vyberem wifi routeru pro domaci pouziti?

pokud mozno aby umel "802.11n", preziju ale i g, pokud budou splnene dalsi pozadavky
usb konektor pro pripojeni hdd nebo flash
pripadne i moznost pro pripojeni tiskarny
integrovany torrent klient
nejaky kvalitnejsi vyrobek (dlink, asus?)
kompatibilni s UPC internetem (to asi nebude problem)
aspon 4 lan porty
cena do 2.000 CZK

+ jake jsou vase zkusenosti s asus RT-N13U? (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=70593)

predem diky za tipy ^-^
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Zapomen na nejaky šAšus.. kup si Netgeara alespon..
Podle me hledas tohle..
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 72Z90UBXMF
..i kdyz je teda fakt, ze nema ani torrent ani USB.. to uz je ale na tobe, jestli chces kvalitni HW, kterej funguje za vsech okolnosti, nebo router, ktery bude fungovat podle nalady..

..alternativou budiz jeste tak Linksys..
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 72Z90UBUX4
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

Asusy většinou nejsou špatné routery... I když já zastávám D-Link, poté tedy i NetGear a ASUS
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

D-Link drzi taky.. je fakt, ze ac ne nejaka super chvalena firma, ja s nima mam taky dobry zkusenosti.. hnusaci, co ale nepadaj no..
Nejak se mi nechce to zkoumat, ale vidim tady ted tenhle thread, tak by mozna nebylo od veci to proklikat..
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=116&t=156511
AndzinSan
Nováček
Nováček

Příspěvek od AndzinSan »

zdravim potreboval by som poradit aky wifi router kupit, minimalne 2xLAN, 1xWAN a aspon 2 WiFi pripojenia sucasne kazde v rychlosti 50Mbps, dalsia podmienka je ze sa musi dat zakvacit na stenu, nexcem nic co mi bude stat nekde na stole alebo okolo
poprosim nejaky konkretny model, nikde som nenasiel ziaden ktory by sa dal zakvacit na stenu, ostatne parametre su celkom bezne

thx za kazdu radu
CPU: Intel Q6600 2,4 GHz
MB: GigaByte GA-P35-DS3P (rev. 2.0)
RAM: 2x1GB Kinkgston CL5 800 MHz DualChannel
GPU: Gigabyte 8600 GTS Silent Pipe 3
PSU: FORTRON BlueStorm II 500W
ROMIKUS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ROMIKUS »

Chci si koupit nový router mám podmínku aby umněly dvě nezavisle pásma 2.4Ghz a 5Ghz.
Máte někdo skušenosti někdo s D-Link DIR-825 nebo Linksys WRT320N.
U Linksyse mi vadí integrované antény ale na druho stranu jsem mně jednou pučeny Linksys
Linksys WRT160N a mněl docela dobré pokrytí.
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

ROMIKUS píše:Chci si koupit nový router mám podmínku aby umněly dvě nezavisle pásma 2.4Ghz a 5Ghz.
Tak chces router nebo 2 routery, jak to myslis s tema pasmama? jeden na 2.4 a druhy na 5GHz nebo jak?
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

AndzinSan píše:zdravim potreboval by som poradit aky wifi router kupit, minimalne 2xLAN, 1xWAN a aspon 2 WiFi pripojenia sucasne kazde v rychlosti 50Mbps, dalsia podmienka je ze sa musi dat zakvacit na stenu, nexcem nic co mi bude stat nekde na stole alebo okolo
poprosim nejaky konkretny model, nikde som nenasiel ziaden ktory by sa dal zakvacit na stenu, ostatne parametre su celkom bezne

thx za kazdu radu

2x LAN splni asi vsechny routery (vesmes maji 4 porty) a wifi pripojeni zvladnou vice jak 2, krom TP-Linku :)

http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 72Z90UBT4J
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“