Dobrý den,
mám asi už tak týden problém s monitorem vždy když monitor vypnu a nechám ho tak 10 min vypnutý a znovu zapnu bliká asi tak 2 minuty. Nevíte někdo kde je problém?
LG Flatron 19''
LCD monitor blikání
Moderátor: maXXmilian
- kharn
- Začátečník

- jan.svoboda
- Středně pokročilý

-
Re: LCD monitor blikání
Ahoj, nějaké další informace - jak je starý, je na něj záruka, ... ?
K blikání, jak to asi tak vypadá? Vyloženě obraz problikává (jako třeba při nízkých obnovovacích frekvencích u CRT)? Nebo nejedná se spíše o vlnění obrazu? Mě vlnění obrazu na starým LCD monitoru způsobovalo zřejmě rušení ze sítě, zapojil jsem jej do nezávislé zásuvky na jiný síťový okruh v bytě a bylo to OK. Takže to bych zkusil.
K blikání, jak to asi tak vypadá? Vyloženě obraz problikává (jako třeba při nízkých obnovovacích frekvencích u CRT)? Nebo nejedná se spíše o vlnění obrazu? Mě vlnění obrazu na starým LCD monitoru způsobovalo zřejmě rušení ze sítě, zapojil jsem jej do nezávislé zásuvky na jiný síťový okruh v bytě a bylo to OK. Takže to bych zkusil.
Zde na foru již nejsem aktivní, vyskytuji se na Google+ (http://gplus.to/JanSvoboda), kde aktivně píšu nejen o IT.
- kharn
- Začátečník

Kdyby byla záruka neváhal bych. Monitor je starý 4 roky a záruka už není. Bliká stejně jako stroboskop do sekundy blikne 2×.
- jan.svoboda
- Středně pokročilý

-
Aha, tak to z hlediska elektrotechniky vidím zřejmě na problém s podsvícením, odešel měnič nebo podsvětlení... a s tím toho bohužel asi moc nenaděláš... Maximálně ho vyzkoušej u někoho jiného, s jiným PC, ale to asi nepomůže 
Naposledy upravil(a) jan.svoboda dne pon 31. kvě 2010, 10:32, celkem upraveno 1 x.
Zde na foru již nejsem aktivní, vyskytuji se na Google+ (http://gplus.to/JanSvoboda), kde aktivně píšu nejen o IT.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
asi odchazi neco na tistaku, jakmile se to zahreje funguje to lepe. Ja bych to asi ignoroval nebo to skus hodit nakymu sikovnymu elektrikari at to skoukne mozna to bude jenom nakej gondik (kondik no
.
Naposledy upravil(a) Stratos dne pon 31. kvě 2010, 15:45, celkem upraveno 1 x.
- jan.svoboda
- Středně pokročilý

-
Stratos: Sorry, ale nedá mi nereagovat na slovo "gondik" 
No ano, vždyť jsem to psal, dle mě to jsou trubice na podsvícení, ale je víceméně jedno, co to je. Pokud si to tedy uživatel sám neopraví... kdyby to byl kondenzátor, to by pak bylo docela štěstí, a nenákladná oprava. Ale to si nemyslím... No může se to zkusit hodit někomu známému (elektrikáři), jestli by na to kouknul.
No ano, vždyť jsem to psal, dle mě to jsou trubice na podsvícení, ale je víceméně jedno, co to je. Pokud si to tedy uživatel sám neopraví... kdyby to byl kondenzátor, to by pak bylo docela štěstí, a nenákladná oprava. Ale to si nemyslím... No může se to zkusit hodit někomu známému (elektrikáři), jestli by na to kouknul.