"Herní" notebook do 13 000 Kč

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

EXE
Nováček
Nováček

"Herní" notebook do 13 000 Kč

Příspěvek od EXE »

Jaký je váš rozpočet?
Maximálně 13 000 Kč (více jen vyjímečně)

Jakou velikost notebooku preferujete?
Nezáleží na tom, ale pravděpodobně kolem 15"

Preferujete nějaké značky?
Ne, ale nemám rád když je výkon na úkor značky

Co budete na notebooku nejčastěji dělat?
Internet, 2D a 3D grafika, hry

Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole?
Budu ho i nosit sebou, ale na mobilitě mi nezáleží

Chcete na něm hrát hry? A pokud ano tak jaké?
Sem tam i nově hry, ale samozřejmě na adekvátní detaily (COD 6...)

Jak dlouhou výdrž na baterie požadujete?
Asi 2h

Jaký operační systém (Windows Vista, XP, Linux, FreeDOS, bez OS)?
Bez OS

Displej
Nezáleží

Preferujete širokoúhlý nebo klasický poměr stran, resp. chcete laptop s 16:10 nebo 16:9 LCD?
16:9; 16:10 ...

Jaké rozlišení by váš laptop měl nabízet?
Čím vyšší tím lepší, ale bohatě spokojím se i se standartním 1366x768

Chcete lesklý nebo matný displej? (Lesklý displej nabízí lepší podání barev, jsou na něm ale vidět odlesky, matný odleskovým neduhem netrpí)
Spíše lesklý, ale je to jedno

Kvalita zpracování a design
Mám si snad za 13000 něco takového přát? :D

Je pro vás design počítače důležitý? A pokud ano, můžete připsat jaké se vám líbí.
...o 3 řádky výše...

Jak dlouho má laptop vydržet (dokud nebudete kupovat nový)?
Alespoň 2 roky, ale je to jedno, protože tu dobu na něj bude záruka

Komponenty
Jakou značku a typ procesoru preferujete?
Intel (Core 2 Duo; Pentium dual-core)

Jak velká má být operační paměť?
3-4GB

Jakou značku a typ grafické karty preferujete?
Žádnou nepreferuji

Jak velký má být pevný disk?
320GB nebo více

Potřebujete optickou mechaniku? A pokud ano tak jakou?
Byla by dobrá, ale nutná není

Vyžadujete nadstandardní funkce zabezpečení (TPM čip, čtečku otisků prstů)?
Ne

Máte nějaké speciální požadavky?
Vím, že do 13 000 Kč herní notebook nekoupím, chci akorát abych si za ty peníze zahrál co nejlépe.
Naposledy upravil(a) EXE dne úte 1. čer 2010, 14:35, celkem upraveno 1 x.
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: "Herní" notebook do 13 000 Kč

Příspěvek od Sheep-Master »

nejvíc HW nabušenej je tento gigabyte:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=71243
otázka jak na tom pude po stránce zpracování a přehřívání, ale neměl by bejt horší než acer,asus,msi v této cenové kategorii
tady je nějaká recenze:
http://www.zive.sk/spravy/test-gigabyte ... fault.aspx
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN

Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
EXE
Nováček
Nováček

Příspěvek od EXE »

Ten mě zaujal na první pohled, ale spíše bych zvolil tuto variantu: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=71240 . OS nepotřebuji a nevím, jestli je v tom procesoru takový rozdíl, aby se mi do toho vyplatilo vrazit o 2 tis. víc.
Ještě jsem uvažoval nad tímto: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=73704
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

Herní notebook za 13 tisíc je totéž, co Marťan žijící v Praze.

Je to možné popsat slovy, ale reálně to neexistuje.

Něco jako levná Fabia, ve které se občas budu moci svézt 200 km/hod.

Buď bude levná a pak se v ní 200 km/hod. nesvezeš nikdy, nebo se v ní 200 km/hod. nechá jezdit (a to pak nemusí být jen občas), ale pak levná nebude.

S grafickým výkonem noťasu je to obdobné - buď ho zaplatíš a pak ho budeš mít, nebo ho mít nebudeš.

Jen pro představu - takhle nějak vypadá docela dobrý herní noťas:
http://www.alza.cz/asus-g73jh-ty085v-d158931.htm
Varimathras
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Varimathras »

Ale tak miny jsou taky hra a to nemluvím o Soliteru...
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Jenže Call of Duty je docela problém - ta hra moc možností nastavení nenabízí a i při nejnižších detailech je dost náročná na grafický výkon.

I u výkonného noťasu (s velkým displayem) je pak jediná možnost ji hrát v 1280x1024 nebo podobně.

Koupit si tolik grafického výkonu, kolik za svoje peníze dostanu nic neřeší.

Jestli mám 6 fps nebo 8 fps je úplně jedno.

Hratelné to pořád není.
EXE
Nováček
Nováček

Příspěvek od EXE »

Lokomitova: popíšu ti to tvým spůsobem.
V peněžence mám 300 000 Kč. Potřebuju rychle jezdící auto.
Je sice hezké, že v protějším obchodě stojí rychlé Porsche za 1 500 000 Kč, ale na to moje peněženka prostě nestačí.
Za svých 300tis. si můžu koupit pracovní dodávku, která opravdu rychle nepojede.
Zároveň však za stejné peníze můžu koupit levný sportovní kabriolet, se kterým pojedu 2x rychleji než s dodávkou za stejné peníze.

Navíc COD není vůbec náročná hra, kamarád to hraje na Aceru Extensa s G 105M, která je ještě o polovinu slabší než GT 130M, která se dá do 13 000 Kč sehnat. Hra je hratelná na nějakých 20 FPS.
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

20fsp je prumer? A tomu rikas hratelne? :) Pak je problem v tom, ze zbytek si predstavuje alespon 40fps a tak ti "blbe" radi.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

EXE píše:Navíc COD není vůbec náročná hra, kamarád to hraje na Aceru Extensa s G 105M, která je ještě o polovinu slabší než GT 130M, která se dá do 13 000 Kč sehnat. Hra je hratelná na nějakých 20 FPS.
Udělej co uznáš za vhodné.
Tady na koleji má jedna holka Amilo Xi 3670 (18,4" 1920x1080, Quad Q9000, 2x2GB DDR3 1066, GT 130M 512 MB) a při 1280x1024 má v COD 24 fps.

Není to na koukání nic moc, ale hrát to jde.
orgasmic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orgasmic »

COD 6 je nenarocna hra a da se hrat plynule i na low-end mobilnich grafickych kartach.
Prave, ze ma spoustu nastaveni detailu a grafickych utilit oproti jinym hram, tak nechapu haluz uzivatele Lokomotiva.

Na 2D a 3D grafiku potrebujes rychly procesor, proto v dane cene ber ten Gigabyte s P8700, ktery nabizi 2x vyssi vykon v grafickych aplikacich nez nevykonne T6500 a u her rozdil poznas take.
Priprav se na bidnou kvalitu notebooku v teto cene.

Opravdu potrebujes notebook? Kdyz bych si chtel zahrat a mel tak omezeny rozpocet, to uz asi radeji desktop s tim, ze si nezahraji vsude.

Za 13tis muzes koupit 2 lehce jete sestavy, ktere Ti porad nabidnou nekolikanasobne vyssi vykon na hry 8-)
Asus Rog Strix G18
EXE
Nováček
Nováček

Příspěvek od EXE »

Desktop na hry mám, ale nutně potřebuju notebook. S tím procesorem je to samozřejmě pravda, ale nevím zda se mi chce dávat o 2000 víc jen kvůli procesoru. Ještě to zvážím :)

to Zivan: Na notebooku který stojí 12 000 Kč se všechno nad 20 FPS považuje za hratelné :-D
orgasmic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orgasmic »

Bylo to mysleno tak, ze jestli ho potrebujes dejme tomu do skoly na kolej, tak muzes mit v poho jeden doma a druhy nakoleji.
Nebo muzes za cca 9-10tis koupit uz hodne slusne PC a za cca 3tis si koupit nejaky stary notebook.
Ja osobne bych na hry notebook v teto cenove relaci nekupoval.

Je to na Tobe, ze Ti nebude vadit, ze bude vysoka pravdepodobnost, ze se na nem neco pokazi a pak budes mesic bez notebooku ;)
Asus Rog Strix G18
EXE
Nováček
Nováček

Příspěvek od EXE »

Samozřejmě kdybych chtěl stroj na hry, tak si koupím desktop, ale já potřebuju něco mobilního a přkvapivě to nebudu využívat jen na hry, ale i na práci. Nechci pořád převážet kvanta dat z jednoho PC do druhého na flash diskách nebo externím disku. Taky nebudu cestovat pouze mezi dvěmi místy a desktop sebou opravdu tahat nebudu :-D

Asi si vezmu ten gigabyte, akorát se ještě rozhodnu mezi těmi procesory.
orgasmic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orgasmic »

Jestli ma notebook slouzit na praci, tak ber nejaky Lenovo, Dell ci Toshibu a dokup si NBD zaruku.
Jinak to nemuzes myslet vazne :)
Asus Rog Strix G18
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

orgasmic píše:COD 6 je nenarocna hra a da se hrat plynule i na low-end mobilnich grafickych kartach.
Prave, ze ma spoustu nastaveni detailu a grafickych utilit oproti jinym hram, tak nechapu haluz uzivatele Lokomotiva.
Nevím, jestli tam má 6 nebo ne6 , noťas má tak ze začátku minulého roku (Vista 64-bit) a COD i Crysis taky.

Crysis jsem zkoušela v 1680x1050 s výsledkem 13 fps, tak mi COD při 1280 x 1024 s výsledkem 24 fps jako nenáročná hra ale vůbec nepřipadala.
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

Člověče, radí ti dobře. Za 13k zapláčeš, protože to nebude mít ani mobilitu ani solidní konstrukci ani výkon.
Pokud moci mermo potřebuješ hrát, postav nějaký levný desktop; dneska se celkem dá postavit stroj výkonnější, jak high-end notebook, za 10k.

A na práci (kancl, SD video, programování,...) sežeň nějaký starší T4X či podobný notebook.

Jsem na VŠ a vídám lidi s podobnými preferencemi jako ty co chvíli. "Herní" notebooky - těžké, velké, nic nevydrží na baterku a na přednášce to vyluzuje hlasité "UÍÍÍÍÍÍÍ", jak tomu skoro nestíhá chlazení.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sheep-Master »

myslim že kupující je svéprávnej člověk a snad ví co dělá :lol:
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN

Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
EXE
Nováček
Nováček

Příspěvek od EXE »

Děkuju, alespoň někdo tu chápe význam tohoto topicu. Připadá mi, že někteří lidé mi odpovídají na něco, na co jsem se vůbec neptal. Kdybych chtěl zatraceně desktop, tak si ho koupím, kdybych měl v peněžence o 15tis. více, tak si koupím kvalitní notebook, ale já mám jen 13 000 Kč a za tyhle peníze potřebuju NOTEBOOK, na kterým se dají hrát hry. V prvním příspěvku je to jasně napsáno. Nejsem hlupák a sám si dokážu zvážit, co potřebuju.
Stejně však děkuji všem za rady :)
LOVIT
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LOVIT »

No hele asi jako ostatni ti napisu ze herni ntb obecne je kravina, mel sem msi GX700 (C2DT7500, 4 giga ram, GF8600GT) ale melo to 17" s 1680*1050, 3,5kg vahy bez zdroje, mizernou vydrz na baterky, chlazeni jednim slovem nanic - hlucny ze se to nedalo, stal me cca 16,5k bral sem ho z druhy ruky, v ty dobe stal neco kolem 20 s dph a podruhy bych do toho fakt nesel(po cca pul roce sel pryc), jak radej ostatni kup si za 10 nejakej jetej desktop a k tomu za 3 jetej ntb na office a filmy.
Jestli to ani ted nepochopis - zbyva ti jen si to koupit a pak litovat vyhozenejch penez
P.S.: promin ale podle ceny ntb povazovat za 20 fps hratelnych, az si budes s tim notasem zahrat na nejaky lance asi docela zaplaces jak se ti to skube a diky tomu chcipas - kdo chce kam pomozme mu tam... fakt bych si to poradne rozmyslel co chces
edit:mrkni po bazaru sestavu tam sezenes, staci hledat a zbyly prachy muzes dat do toho ntb
Naposledy upravil(a) LOVIT dne stř 2. čer 2010, 14:19, celkem upraveno 1 x.
DESKA: Asus P5Q-EM, CPU: Intel Core2 Quad Q9300@3,15GHz, RAM: 4x2GB Kingmax 800 MHz, GPU:Gainward GTX 460 768MB, HDD: 2x WD VelociRaptor 300GB Raid 0 + WD green 640, ZDROJ: Enermax Liberty 500W ;;;--;;; Peklostroj: DESKA: GA G41M-combo, CPU: Intel Pentium Dual Core E2160@3GHz, RAM: 2x1GB Kingmax 667 MHz, GPU:Saphire HD4670 Ultimate 512MB, HDD: WD green 500, ZDROJ: Fortron 80+ 350W;;;--;;; Notebook:HP probook 4520s
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Až budu chtít pořídit seznam všech Marťanů, kteří mají trvalé bydliště v Praze, nemělo by mi být divné, když mi ostatní poví, že je to ptákovina, ne?

Ale taky můžu tvrdit, že moje zadání je jasné a ať se na něj odpovídající soustředí.
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“