Jakou myš? Přehled kvalitních herních myší a podložek...

Klávesnice, myši, volanty, tablet, joysticky, podložky, pedály, řadící páky, atp.
Odpovědět
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Jakou myš? Přehled kvalitních herních myší a podložek...

Příspěvek od sam_217 »

MX518 si mslim chybu neuděláš, jedna z nejlepších pro-gaming myší na trhu, hlavně ergonomií se nebude tak drasticky lišit od MX1000 takže ani neváhej a di do MX518...
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX

PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

MX518 je ve srovnání s MX1000 o hodně lehčí a rychlejší (kratší reakční doba), tudíž je na hraní daleko vhodnější. Ergonomicky se myšky od sebe v zásadě nijak neliší, MX518 možná někomu může přijít o něco méně pohodlná (není až tak zakulacená), ale je to subjektivní.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
Nef
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nef »

Upřímně váha MX518 mi příjde trochu jako nevýhoda, jsem zvyklej na težké myši a vyhovují mi víc :) Potřebuji v ruce nějakou fyzickou odezvu :)
Budu muset omrknout i nějaký její nástupce, než to rozseknu ;)

Edit:
Škoda, že se už nedá sehnat G5-tka, mě se to teda zatím nepodařilo... (EDIT II: Heureka našla ^^)
Co říkáte na G500
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

G500 by mohla být v pohodě, ale poměrně hodně lidí si u ní stěžuje na nějaké chrastění, jako kdyby vevnitř něco lítalo. Já osobně bych se taky bál toho senzoru, který je na můj vkus umístěný až příliš vepředu. Jinak jestli tě baví hodiny máchat s těžkým šutrem typu MX1000, tak to ti asi mnoho současných myší vyhovovat nebude. Paradoxně by ti mohl sedět Roccat Kone, který má nastavitelnou hmotnost a pokud ti stačila MX1000, bude ti stačit taky, jenom pozor na tu pravou stranu, leckomu nemusí sedět.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

No než roccat kone za ty prachy bych radši vrazil do nově recenzované ozone smog :D je levnější, senzor má možná i lepší než kone ale jinak tyhle myši byh nebral - sou to nespolehlivý lasery...
Jinak co se týče váhy, ke hraní můžu říct, že sem kdysi hrál s ultra vysokou citlivostí, a myslel sem si, že sem zvyklej a že je to ok...omyl...pokud chceš hrát nějak na úrovni, tak ti vždycky nějaký tjůnítka budou k ho*nu, vše co potřebuješ je pořádná podložka, dobrý teflonky, aby to pořádně klouzalo a hodně spolehlivej senzor, myš pokud možno by měla být lehčí jinak má v tom klouzání vysokou setrvačnost a to není moc dobrý k ovládání, takže na FPS nevhodné - shrnuto: lehká myš + senzor schopný zvládat hodně G + podložka + vhodná jednoduchá ergonomie aby ti sedla, všehno ostatní je k prdu.

Jinak kromě MX518 se můžeš poohlédnout po optickém Razeru DeathAdder, je to ekvivalent k MX518, trochu jiná ergonomie (paml grip) jinak senzor stejnej a dá se taky doporučit jako kvalitní myš, G500 můžeš taky zkusit, je to celkem novinka, ale měla by být kvalitní nástupce G5...
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX

Nef
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nef »

Tak ta moje potvora váží necelých 160g, takže žádný 80g křehule bych raději nebral 8) Aspoň poctivejch 100g :)
Našel jsem G5tku za 1200, což není málo na to kolik ji je, ale velký obchody ji už nemají vůbec, líbí se mi základní váha 110g + hafo závaží ;)

to sam: souhlas, nějaké předoplňkované monstrum se mi nelíbí, hlavní je funkčnost a ergo.
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

G5 je MX518 s výrazně horším senzorem, trochu jiným povrchem a možností nastavit váhu. Takže jestli ti 110g u 518ky příjde málo, pak po té G5 asi budeš muset sáhnout, jelikož kromě G500 už tady žádné další tvarově podobné myšky od Logitechu nejsou.
Nef
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nef »

Tak 110g u 518tky by nemuselo bejt málo, budu muset zajít do nějakýho elektra a pořádně si ji ohmatat :) Navíc ji mají teď v akci za 860, což není špatná cena :)
Imho co k ní za podložku? Zvažuji Ghosta nebo Steelku. Ten ghost mi příjde až dost vysokej...

Edit: oprava odkazu
Naposledy upravil(a) Nef dne stř 21. dub 2010, 19:43, celkem upraveno 1 x.
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Máš stejné odkazy, nicméně SteelSeries QCK je léty ověřená kvalita - http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1

S MX518 jsem ji osobně používal a bez problému.
koutlosh
Nováček
Nováček

Příspěvek od koutlosh »

Nef: Steelku používám v práci a je dobrá, ale na silnější podložku si zvykneš v poho. Mám razer mantis, ta už je krapet více "tlustostěnná" a nedám na ni dopustit ;)
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

Pokud prahnete po tenké podložce, tak já mám ke kone Roccat Sense, klouže to na ní dobře, když strčim do myši krátkým cukavým pohybem, a mám v ní závaží 5g, tak má setrvačnost ještě tak 5cm, sice stojí asi 450kč ale je hodně velká a tenká, má skutečně jen 2mm...

Daemonius
Nováček
Nováček

Příspěvek od Daemonius »

Qpad 5K je něco jako Mionix Naos, nebo Ozone Smog. Nejspíš je to jedna a ta samá myš v jiným balení. Ale dokud to nebudu mít v ruce tak nemůžu říct. Senzor je stejnej, takže to bude asi podobný..

Jinak nejlepší podložky jsou nejspíš Puretrak. :D Alespoň od té doby co sem vyměnil SteelSeries SX a Roccat Taito za Puretrak Stealth, tak si to myslim. :) Mínus je, že si je člověk musí nechat poslat..

Jinak test Qpad 5K a Mionix Naos mam v plánu, ale nevim kdy bude.. trošku hůř se sháněj. Jsou to poslední kousky do mojí Avago 9500 sbírky. :D
raym0n
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od raym0n »

zdravim, mate nekdo moznost vyzkouset G500 v kombinaci se sklenenou icemat 2nd? nebo pripadne jejim novejsi odrudou od steel? (aktualne mam mx518+icemat 2nd black a nemuzu si vynachvalit, ale jednou se proste prestanou vyrabet .)
timemachine in Cooler Master ATCS 840: Intel Core i5-2500K, ASUS Maximus V GENE - Intel Z77, Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL10 Ballistix Sport Series, GIGABYTE GTX 660 Ti OC 2GB 1032/6008[MHz], Kingston HyperX 3K SATA III - 120GB, Corsair HX750 - 750W.
Master1
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Master1 »

cau,
potrebuju radu na mys. Prave sem v USA a koupil sem si tu laptop, ale ma pouze 3 USB porty takze bych potreboval nejakou bluetooth mys nebo kdyz uz nic tak mys s co nejmensim primacem. Tohle by nebyla tak tezky najit, ale problem je ze strasna spousta bezdratu je laptop velikost (nechcu zadnyho trpaslika), takze bych rad "normal size" mys. casto hravam CS a pouzivam pc po delsi dobu takze by to mohlo mejt nejakou ergonomii... A ted ten nejvetsi problem - melo by to byt levnejsi nez 35$ (pri dnesnim kurzu 735kc, takze cena mysi okolo 800kc v ceskych obchodech)...
Vim ze mozna mam nerealny pozadavky (hlavne kvuli cene), ale diky za pripadnou pomoc.. :)
PS: omlouvam se za pripadny chyby, ale tohle je muj prvni odstavec v cestine po roce uzivani anglictiny...
Liutasil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Liutasil »

Ahoj,
Potreboval bych pomoct s vyberem mysi. Ted mam Razer Lachesis a moc s ni spokojenej nejsem (nesedne mi do ruky, senzor nekdy blbne atd.).
Novou mys vybiram mezi Razer Deathadder, Razer Imperator, Logitech G9x a Mionix Naos 5000...
Mel bych dotaz, zda nekdo muze srovnat drzeni Deathadderu (ten mi sedel celkem dobre) a Imperatoru? Pote zda ma Imperator porad problemy se senzorem (jako u Lachesis)? A pak zda nekdo muze tyto mysi srovnat s Mionix Naos 5000 (co se senzoru a ergonomie tyce ( o teto mysi skoro nic nevim, takze budu rad za jakekoliv postrehy ))?.....
Budu vdecny za jakekoliv rady/pripominky nebo doporuceni :-) ....

PS: Rad bych mel mys jak na hry, tak ale i na praci (napr. G9x se mi zda udelana jen na hry (ovladani prsty (dobre pro me na FPS, ktere hraju rad, ale nevim jak pohodlna na RPG/ RTS a dalsi) - to by mi celkem vyhovovalo (ale presto mi ve hrach i na praci Deathadder celkem vyhovoval)) - takze u te G9x nevim, jak by byla pohodlna pro praci (dlan asi lezi na stole ze?)).
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Pokud jsi se už s Deathadderem setkal a vyhovoval ti, pak myslím, že není co řešit. G9x je fajn, ale je o dost dražší, ten Naos 5000 je nějaká absolutní novinka, které bych prozatím nevěřil a Imperatoru se vyhni obloukem (Phillips Twin-eye senzor fakt nee).
Liutasil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Liutasil »

ok díky.... Prave ze naos je novinka (a podle toho co jsem nekde cetl, se ergonomie tvorila roky atd. bla bla bla.... ale presto to vypadalo zajimave ). No Lachesis jsem dostal darkem, takze to ze mi nesedi, je o to vetsi sklamani. I kdyz G9x stoji 2000, tak sem ochoten to do ni investovat, pokud mi dlouho vydrzi a sedne mi (samozrejme to je individualni)..... Toho imperatora jsem se prave taky bal, kvuli tomu senzoru (ktery u lachesis i pres nejnovejsi firmware nekdy blbne).
Ok takze tu jsou jen tri navrh : Deathadder,G9x a Naos 5000. Predpokladam ze Naos 5000 nikdo nezkousel (pokud ale nekdo jo, budu rad za jakykoli postreh), takze bych mel jen dotaz na G9x - nepovazuju se za hardocre hrace, zahraju si jen kdyz je cas/ nalada, takze se chci zeptat, zda se da G9x prijemne pouzivat i na normalni praci (hlavne surfovani, lehce grafika atd.)
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Naosu bych se vyhnul, nepodařilo se mi o něm najít žádné uživatelské zkušenosti a byla by to čistá loterie. Recenzi G9x dělal nedávno PCT - http://pctuning.tyden.cz/hardware/klave ... ti?start=3

G9x i DA obě vypadají hodně dobře. Ani s jednou neuděláš chybu.
Liutasil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Liutasil »

ceske recenze G9x a Deathadderu jsem prolit snad vsechny (zahranicni asi 2...). O tom Neosu pisou napr. tady - http://www.xsreviews.co.uk/reviews/peri ... naos-5000/ , kde dopadl celkem dobre. Prece jen ale ceska recenze, je ceska recenze (eventuelne - nevite nekdo jakou ma Mionix prestiz v periferiich (stejnou jako Razer a Logitech nebo mensi?)).... Asi si jeste chvili pockam (za tyden stejne jedu na tyden pryc, takze vyckam tak 2 tydny), snad se do te doby nejake recenze/ zkusenosti objevi...
No pokud ne tak koupim G9x, vyzkousim a pokud se mi nebude hodit, vymenim za deathaddera.....
Tak diky za rady :-)
(pokud ale nekoho jeste neco napadne (o Naosu, nebo i o G9x a Deathadderu - osobni zkusenosti atd.), tak budu rad kdyz se podeli :-) ..... )
supfor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od supfor »

Ahojte!Má někdo zkušenosti s myší SpeedLink Kudos ? Hlavně,zda patří k těm tišším,nebo naopak.A přidejte své další poznatky + i (-), respekt. přirovnejte ji k nějaké jiné známé myšce. (bude hlavně pro FPS hry).Dík!
W10pro64,case Midi ThermWingRS101,zdroj Seasonic S12/II 500W, mb Asus P8Z77-V Deluxe,cpu i5-3570K(3.4-4.2GHz),ram DDR3 DCH 4x4GB CorsairVeng.LP CML8GX3M2A1600MHzC9,gk GTX 1070 Gainward GS,disky SSD CrucCT250MX200(syst.),SSD CrucM4-CT256M4(hry),HDD Seag3250410AS 250GB(data) +2x extHDD(0.5+1TB),mon Eizo EV2436W, tisk Canon iP7250,kláv MicrDigMed.3000,myš Roccat KonePureOpt.,repro BoseCompTM2 III.
Odpovědět

Zpět na „Vstupní zařízení“