AMD/ATI - Editace BIOSů, flashování
Moderátoři: morke, Walker1134
- Mino
- Začátečník

Re: FAQ - ATI BIOSy, editace BIOSů, flashování
ahojte.Ja mám taký problém, že si chcem v biose upraviť na mojej Saphire HD 5770 otáčky ventilátora. V ati CCC idú meniť od 20 % do 100 %. Ale štandartne je to nastavené tak, že v automatike bežia otáčky na min. 40 %, samozrejme v 2D, keď sa spustí nejaká hra, tak otáčky sa riadia podľa teploty.
Ak ale nastavím v CCC otáčky na 20 %, tak tie otáčky sú 20 % aj v 3 D a to je zasa málo. A nechce sa mi to stále prepínať, podľa toho, čo práve robím na PC.
Chcel som si aj biose zmeniť, aby to bolo na 20%, keď to ide v automatickom režime v 2D. Ventilátor je dvojpinový, takže nevidím otáčky, iba percentá. Inak regulácia funguje v poriadku, len nerozumiem tomu, keď to zmením a nahrám upravený bios, tak to je to bez zmeny, otáčku sú stále 40%.
Bios som menil pomocou RBE 1.25 a zmena v biose je dobre, lebo keď som nahral bios z karty cez GPU-Z, hodnoty zmenené boli. Nemá niekto nejaký nápad, v čom by mohol byť problém.Je to táto GK. http://www.sapphiretech.com/presentatio ... 01&pid=341
Ak ale nastavím v CCC otáčky na 20 %, tak tie otáčky sú 20 % aj v 3 D a to je zasa málo. A nechce sa mi to stále prepínať, podľa toho, čo práve robím na PC.
Chcel som si aj biose zmeniť, aby to bolo na 20%, keď to ide v automatickom režime v 2D. Ventilátor je dvojpinový, takže nevidím otáčky, iba percentá. Inak regulácia funguje v poriadku, len nerozumiem tomu, keď to zmením a nahrám upravený bios, tak to je to bez zmeny, otáčku sú stále 40%.
Bios som menil pomocou RBE 1.25 a zmena v biose je dobre, lebo keď som nahral bios z karty cez GPU-Z, hodnoty zmenené boli. Nemá niekto nejaký nápad, v čom by mohol byť problém.Je to táto GK. http://www.sapphiretech.com/presentatio ... 01&pid=341
Gigabyte G1.Sniper A88X,A10-6800K with Cooler Scythe Ninja rev.B, DDR3 ADATA Memory 2x 4GB/2133 , HDD Seagate 1TB , DVD RW LG, Power Seasonic SSP-350GT, Monitor LG 2252TE-PF.
- Hondavtr
- Nováček

-
zkus si nastavit chladící profil v MSI Afterburner
- Mino
- Začátečník

Tak som skúsil ten MSI afterurner, tak to ide.
Díky,zatiaľ budem používať ten. Len som chcel, že by som to mal zmenené v biose, ak by niekto vedel poradiť.
Gigabyte G1.Sniper A88X,A10-6800K with Cooler Scythe Ninja rev.B, DDR3 ADATA Memory 2x 4GB/2133 , HDD Seagate 1TB , DVD RW LG, Power Seasonic SSP-350GT, Monitor LG 2252TE-PF.
- raym0n
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
zdravim, nemam problem, jen by me zajimalo, proc mi neco neslo - konkretne..
poridil jsem si pred delsi dobou velmi vyhodne PowerColor HD 5870 1GB DDR5
ma zamceny bios a proto jsem vyuzil krtkova postupu - Jak používat ATiFlash (DOS) a par rad z clanku bandity na pct - Extrémní úpravy grafické karty - BIOS na míru
- naflashoval jsem na ni bios od asusu
- chtel jsem pomoci noveho gpuz ulozit stavajici bios jako zalohu, ale neslo to - chyba v prilozenem screenu

Uploaded with ImageShack.us
a musel jsem pouzis po nabootovani prikazy
"atiflash -t 0" - vypsal PASS, tak jsem pokracoval k
"atiflash -s 0 backup.rom"
a az zde jsem bios uspesne ulozil, nevite, jak vyresit, aby mi ukladani biosu fungovalo i z WIN prostredi? (chybu to haze i s novym biosem od asusu)
- kazdopadne podtrzeno, secteno taktovani nyni jde bez jakychkoliv omezeni
poridil jsem si pred delsi dobou velmi vyhodne PowerColor HD 5870 1GB DDR5
ma zamceny bios a proto jsem vyuzil krtkova postupu - Jak používat ATiFlash (DOS) a par rad z clanku bandity na pct - Extrémní úpravy grafické karty - BIOS na míru
- naflashoval jsem na ni bios od asusu
- chtel jsem pomoci noveho gpuz ulozit stavajici bios jako zalohu, ale neslo to - chyba v prilozenem screenu

Uploaded with ImageShack.us
a musel jsem pouzis po nabootovani prikazy
"atiflash -t 0" - vypsal PASS, tak jsem pokracoval k
"atiflash -s 0 backup.rom"
a az zde jsem bios uspesne ulozil, nevite, jak vyresit, aby mi ukladani biosu fungovalo i z WIN prostredi? (chybu to haze i s novym biosem od asusu)
- kazdopadne podtrzeno, secteno taktovani nyni jde bez jakychkoliv omezeni
timemachine in Cooler Master ATCS 840: Intel Core i5-2500K, ASUS Maximus V GENE - Intel Z77, Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL10 Ballistix Sport Series, GIGABYTE GTX 660 Ti OC 2GB 1032/6008[MHz], Kingston HyperX 3K SATA III - 120GB, Corsair HX750 - 750W.
- Pulec77900
- Žlutá karta Bazar

-
Dobrý den, Mám GH ATI HD 5850 Powercolor přesně tuto http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=69719, a nevím jáký bios mám na ní stahnout jestli tenhle http://www.techpowerup.com/vgabios/5775 ... 90916.html nebo tenhle http://www.techpowerup.com/vgabios/7117 ... 00126.html nebo tento http://www.techpowerup.com/vgabios/6833 ... 00118.html nebo tento http://www.techpowerup.com/vgabios/6414 ... 91216.html. Děkuji předem za odpověď, a Flashuju přes WinFlash
- XTad
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Chybova hlaska pri update BIOSu
Kdyz chci na sve ATi 4870 TOXIC ulozit BIOS v GPU-Z, tak mi to napise Bios reading not supported on this device. Nevite, co mam delat? Jinak update provadim podle navodu na EHW.
- Shit
- Odborník PCT

Re: Chybova hlaska pri update BIOSu
Zkus si vyzálohovat VGA BIOS pomocí Atiflashe a doufej, že Atiflash tento ROM-chip na tomto PCB podporuje.
- XTad
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Noo, takhle... Na EHW pisou, ze pri manipulaci s BIOSem pomoci ATI WinFlashe se ulozi pouze polovina (tj. 64kb), coz znamena mrtvou kartu. Promin, jestli melu nesmysly, ale co se updatu BIOSu tyce si nejsem moc jisty.
- Krteq
- Středně pokročilý

-
ATiWinFlash i ATiFlash už 128KB BIOSy uměj, neměl by být problém, ale radši bych použil ATIFlash z DOSu.
- XTad
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak ja to rysknu.
//Jo, dobry. Bios pres Ati flash ma 128 kb.
//No ale vyskytl se dalsi problem. Na EHW je jenom navod na upravu BIOSu, ne na jeho update. Nema tedy nekdo presny navod, jak updatovat BIOS?
//Jo, dobry. Bios pres Ati flash ma 128 kb.
//No ale vyskytl se dalsi problem. Na EHW je jenom navod na upravu BIOSu, ne na jeho update. Nema tedy nekdo presny navod, jak updatovat BIOS?
Naposledy upravil(a) Krteq dne úte 22. čer 2010, 16:24, celkem upraveno 1 x.
Důvod: sloučení příspěvků
Důvod: sloučení příspěvků
- Krteq
- Středně pokročilý

-
- XTad
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem se ztratil. Jak je ten 6. bod, tu slozku Drivekey, co jsem neinstaloval, ale kopiroval si najdu pres ten HP USB Disk Storage, rozbalim, kliknu na DOS a Start, odklikam a hotovo. Jak je ale pod tim ten obrazek tak zadnou slozku USB DOS nikde nemam a uz vubec nevim, jak bych mel nabootovat z USB flash.
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Ten obrázek je pouze ilustrační. Z flash nabootuješ tak, že při POST screenu zmáčkneš klávesu por tzv. BOOT menu a vybereš USB flash disk.
- XTad
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
A co v tom menu mam vybrat? Zkusil jsem USB FDD a system se nabootoval normalne z HDD, kdyz jsem zkusil USB HDD, tak mi to reklamovalo prikazy a to stejny se delo po zvoleni USB ZIP.
Jinak USB 1GB (G:) - moje flashka ma opravdu system souboru FAT32 takze to vypada, ze prace s HP USB Disk Storage probehla uspesne.
A nechybej mi nejaky programy, nebo soubory? Mam Vista 64-bit.
Jinak USB 1GB (G:) - moje flashka ma opravdu system souboru FAT32 takze to vypada, ze prace s HP USB Disk Storage probehla uspesne.
A nechybej mi nejaky programy, nebo soubory? Mam Vista 64-bit.
Naposledy upravil(a) XTad dne úte 22. čer 2010, 21:39, celkem upraveno 1 x.
- XTad
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak jak to je?
- vernys
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Flash-Radeon HD5870
Ahoj mám problém s PC že se mi thají hry,vyzkoušel jsem už vše a zdá se žeflash biosu grafické karty je nejspíš poslední možnost jak tento problém vyřešit mám totiž velice podobný (ne-li stejný) problém jako uživatel Ondrus84.Karta se mi přepíná do 3D to jsem si ověřil a chci se zeptat jest-li ten flash mohu udělat podle tohoto videa: http://www.youtube.com/watch?v=AFR7OTYu4zQ
Moje pc Nvidia Geforce GTX 570 800/2000,AMD PHENOM II X4 965 4GHZ,KINGSTON 4GB 1600MHZ DDR3,FORTRON BLACK POWER 750W,GIGABYTE 790XTA-UD4,WD CAVIAR BLACK 1TB,EUROCASE MONSTER 9002....BENQ G2420HDBL
Kllrt a Rox Cox jsou moji kamarádi
- Shit
- Odborník PCT

Re: Flash-Radeon HD5870
To video je v pohodě, ale i tak si předně pročti tento návod: http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... 7#p7759067
- vernys
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Flash-Radeon HD5870
Budu to nejspíš dělat podle toho návodu tady zdá se mi to přehlednější
// ještě jsem si všimnul že tam nemá link na ATiflash.exe a říkal že pod winama nefunguje tak já nevím
// ještě jsem si všimnul že tam nemá link na ATiflash.exe a říkal že pod winama nefunguje tak já nevím
Moje pc Nvidia Geforce GTX 570 800/2000,AMD PHENOM II X4 965 4GHZ,KINGSTON 4GB 1600MHZ DDR3,FORTRON BLACK POWER 750W,GIGABYTE 790XTA-UD4,WD CAVIAR BLACK 1TB,EUROCASE MONSTER 9002....BENQ G2420HDBL
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Linky na ATiFlash se válí po celém tomhle vlákně, ale linku ho tedy znovu 
ATIflash 3.79 (.zip, TechPowerUp, 585.69 KB)
//sloučení témat
ATIflash 3.79 (.zip, TechPowerUp, 585.69 KB)
//sloučení témat
- vernys
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Aha tak dík
ALe mám ještě otázku na flaskhu mám dát stženej bios+atiflash.exe ale ten bios má strašně dlouhej název (jinak je ve formátu.bin) můžu ho přejmenovat??