Copak se nám podařilo spálit...

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Copak se nám podařilo spálit...

Příspěvek od NEONET »

no jestli je cistil vodou...
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
Mike13
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mike13 »

Brnkal sem si jednou na elektrickou kytaru, kterou sem měl kabelem připojenou do zvukovky a natáhl sem ruku abych rozsvítil lampičku. Jenže ta mrcha probíjela a protože sem měl ruku na strunách tak mnou projelo 220 do kytary a z kytary kabelem do zvukovky a pak už nezvukovala :)
mencmi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mencmi »

já jsem jednou odpálil amd athlon64 3200+ spolu s deskou a diskem, zdroj funguje normálně gpu taky teda podle zpráv kamaráda terému jsem zbytky věnoval.

druhý příběh:
Kamarád zapnul nové pc - nenaběhlo, na reklamaci rekli - hmm tak to bude deskou -> druha deska, druhy procesor a pridala se k nim i dokonce 4870 x2 která první zkrat přežila - nakonec to samozdrejme bylo zdrojem ale hodnota zničených komponent byla docela vysoka :P
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

//tak to byla pikcovina servisu, prvni, co se VZDY ma vyzkouset, je zdroj :wink:
mencmi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mencmi »

:D njn czc
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

Tomu servisakovi je to jedno, poslou to vyrobci a dostanou nove :)
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

tak dnes se mi do sbírky odpálených věcí přidal Nanoxia regulátor do zadní záslepky...připojil jsem na něho Scythe Ultra Kaze s 3000ot./min., běželo to asi 20s, potom hrozný smrad a fan se přestal točit...smrad šel samozřejmě od potenciometru, tak mi to bylo jasné :mrgreen: to jsou ty rádoby kvalitní regulátory :-D
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

LM317 a trimr je správné řešení :)
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

omg na co sis kupoval fan kterej točí 3K? :-)
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

2Trinom: já vím, že to jde vyřešit, ale nepotřebuju...jen jsem chtěl zkusit, v jakém rozsahu jde ten fan regulovat...moc jsem to teda nezkusil no :-D

2Jeltík: pro taktování, resp extrémní přetaktování :wink: čím rychleji budu hnát páry z dusíku na ofoukávané komponenty, tím menší budou mít teplotu
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Ono taky samotnej potak neni na vykonne fany.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
gangland.cz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gangland.cz »

Blue Storm Co tak zkusi z gme sunon větráček? :?
http://www.gme.cz/cz/pmd1212pmb1-p625-168.html
300m3/h a normální cena
AC ventylátory taktéž,ale jsou dražší http://www.gme.cz/cz/a2175-hbt-tc-p625-070.html ....
Sestava: p4m 800t chipset via,CPU: celeron 2,6ghz l2 cache 128kb,
VGA:Nvidia FX5200 128mb 64bit 250/133mhz gpu/paměť,hdd western digital 120gb ide.Momentálně jdou pouze dva ventilatory zdroj+cpu velice tiché slyším pouze cvakání hardisku
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

no já ho taky nekupoval nový, respektive kupoval, ale zde v bazaru :roll: ten Sunon nemá cenu, pokud nějaký výkonnější, tak budu brát 240CFM Deltu z USA, což je úplně o něčem jiném
KAR
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KAR »

Elektroniku staršího disku :( Dotek šroubováku propojil něco, co neměl
Ladin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ladin »

Gigabyte/Gigashit EX58 UD5 při obyč OC. Ta srágora neustála 1,52V pro cpu a zdechla. Zmetková deska.
Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život. Čínské (výstižné) přísloví
RiZe
Nováček
Nováček

Příspěvek od RiZe »

Jednou jsem přišel domů a zapnul počítač, bylo slyšet takové jemné bzučení. Zalezl jsem rychle pod stůl podívat se na zadní stranu skříně a v tu chvíli modrý záblesk a rána jako z děla. Z mrtvého Fortron Blue Storm jsem vyklepal kousek něčeho, co připomínalo regulátor. Reklamace uznána :-)

Pak jsem krom několika žároviček odpálil už snad jen vrtačku :-D

EDIT: Vlastně jsem ještě odpravil 1 GHz ThunderBird Athlona. Nevím jestli jsem špatně nandal chladič, nebo pastu. Po sestavení a zapnutí jsem šel do BIOSu a když už jsem šel po položce PC Health Status abych zkontroloval, jestli se nepřehřívá, tak se zaseknul a po restartu nenaběhl. Po rozebrání bylo jádro na úplném kraji pouzdra (nikoliv ploše) černé a procesor mrtvý.
RiCK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RiCK »

RiZe píše:... a v tu chvíli modrý záblesk a rána jako z děla. Z mrtvého Fortron Blue Storm ...
Pravý Blue Storm :lol:

Inak, mne sa naposledy podarilo (záhadným spôsobom) odpáliť termostat ...
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

V pondělí se mi povedlo odpálit DVD/RW Samsung vrácenou z RMA, asi mi dali nějakej superkousek, po instalaci do PC se začala mechanika samovolně vysouvat a zasouvat, nepomohlo čachrování s kabelama ani přehazování do jiných SATA na MoBo, měl jsem blbou náladu, tak jsem jí "napálil" pěstí.
Už je v popelnici, sviňa :-)

RiZe: krásný příklad pravdivých názvů produktů FSP, BlůStorm :-D
Saphire
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Saphire »

Tak mě napadlo, že jsem už před půl rokem odpálil jeden RAM modul své sestavy. Asi zbytková elektřina a šroubek co mi spadl mezi paměti způsobil skrat :|
MB: Fujistu-Siemens D1961 CPU: Intel P4HT 521 2.8Ghz GPU: ATI Radeon 9600 Atlantis 128MB RAM: 2x1GB DDR400 ADATA PREMIER HDD: 2x 40GB Samsung SP0411c, 250GB WD Caviar D2500AAJB-00J3A0 OS: Windows XP/Linux Mndriva 2010.2
Airsoft archivements: Bloody BB, Amphibious operations, Calm under fire, Sugar rush, Dance, F**ker Dance!, Speedy Gonzales, 1 of 300
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

bluestorm: jo, ale tim docilis i rychlejsi kondenzaci par :roll:
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“