Já bych tedy neřekl, že to bude v kabelu či redukci, když TV hraje správně. To spíš PC není schopen signál správně "pochopit". Pak je tu ještě malá šance na HW problém, např. se samicí konektoru na kartě. Zkus se zapojenou koncovkou při testování opatrně zakývat.
Jinak pro pochopení problematiky bude asi nezbytně nutné získat znalosti o jednotlivých typech signálu a jejich příslušných kabelech. K tomu doporučuji navštívit Wikipedii a tam si vyhledat pojmy SCART, S-video, component video a composite video. Je potřeba mít jasno, k jakému typu signálu se používá jaký kabel a pak také pochopíš, proč na scart musí být přepínač. To je dáno tím, že scart má pro každý směr vlastní žíly. Je toho moc k přečtení a lépe bych to určitě nevysvětlil, proto raději odkazuji. S těmito vědomostmi bude mnohem snazší nastavit správně PC.
Pro názornost sem dám krátký úryvek, vypocený google překladačem:
Samostatné Video [1], více obyčejně známý jako S-Video, také volal Y / C, a někdy nesprávně [2], jen Super Video [3], je analogový video signál přenášející obrazová data jako dva oddělené signály: luma (luminance) a chroma (barva). Toto se liší od kompozitního videa, které nese informace o obrázku jako jeden nižší-kvalita signálu a komponentní video, které nese informace o obrázku jako tři samostatné vyšší-kvalita signálu. S-Video přenáší video ve standardním rozlišení (typicky u 480i nebo 576i rozlišení), ale nevykonává audio na stejném kabelu.
Z předchozích příspěvků je patrné, že by pro tebe bylo mnohem lepší sehnat DVD rekordér a digitalizovat videa jednoduchou metodou stolních přístrojů. I po pochopení signálů totiž stále budeš zápasit s pojmy jako je interlace - deinterlace, frekvence, nastavení videa pro ukládání do formy, které pak bude rozumět nějaký přehrávač. Každý koho jsem znal se s tím pral málem do roztrhání těla a všichni si oddechli, když nastal technologický pokrok. Tato metoda zálohování videa je totiž už dost stará a překonaná.
Jaká grafická karta je dobrá pro digitalizaci analogového vi
- Beny.eM
- Nováček

-
Re: Jaká grafická karta je dobrá pro digitalizaci analogového vi
CPU: AMD Phenom II X4 965 Black Edition rev.C3, MB: ASUS M4A89GTD PRO/USB3, Zdroj: Fortron Black Power 550W, RAM: Kingston HyperX 4GB BlackEd. (kit 2x 2GB) 1600MHz, GK: Sapphire ATI Radeon HD 5770 Vapor-X 1GB DDR5, OS: Microsoft Windows 7 Home Premium CZ Retail (nainstalován 64b) + Windows XP Pro (dualboot)
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Dík za reakci.
Mezi tím jsem ještě komunikoval s technikem Alfacompu, kde mi doporučili kabel Cinch - Svideo s kondenzátorem.
Obraz sice už není černobílý, ale kvalita je stále nepoužitelně špatná.
Zkusím se na to podívat během týdne. Teď odjíždím na mistrovství republiky, tak nám držte palce http://www.sport.cz/ostatni/frisbee/170 ... nline.html
Mezi tím jsem ještě komunikoval s technikem Alfacompu, kde mi doporučili kabel Cinch - Svideo s kondenzátorem.
Obraz sice už není černobílý, ale kvalita je stále nepoužitelně špatná.
Zkusím se na to podívat během týdne. Teď odjíždím na mistrovství republiky, tak nám držte palce http://www.sport.cz/ostatni/frisbee/170 ... nline.html
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak nakonec pomohlo vyměnit video (ten přístroj).
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6