5850 a pencil mod
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Varimathras
- Začátečník

-
5850 a pencil mod
Zdarec, byl by někdo schopnej a ochotnej popsat srozumitelně a podrobně jak to udělat na nových atinách? Jelikož jsou verze u kterých nejde hýbat s napětím, myslím, že by to docela pomohlo.
Pro šťouraly - ne přehrát bios opravdu nestačí...
Pro šťouraly - ne přehrát bios opravdu nestačí...
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Re: 5850 a pencil mod
U 5850 jde napětí měnit SW cestou, čili lidé co chtěli taktovat si takovou kartu koupili. Ti co si vzali nereferenční verzi kde to nejde ani ňákou utilitou od výrobce maj hold smůlu, nebo googlovat, nebo alespoň vygooglovat danej čip na kartě odpovědnej za ovládání voltáže, sehnat si datasheet, atd, atd.
- Varimathras
- Začátečník

-
Výborně, to je přesně odpověď na kterou jsem čekal - chceš poradit? najdi si to sám...
- Hurikan
- Začátečník

-
Prosimtě, koupil jsem si GIGABYTE HD 5850 OC a napětí nejde zvedat a Core Clock jen z 765 na 775, to jsem nečekal, no nic asi jsem málo pročítal Fora!
CPU i5 12600K - Noctua NH-D15S chromax. black(Grizzly) MB Asus Z690 TUF WiFi RAM Kingston 16GB DDR4 3733MHz GPU: RTX 3080 PWR GIGABYTE AORUS P850W 80+ GOLD Modular HDD Samsung 980 PRO 500GB + SSD 1TB + 8TB Case Corsair 4000D AIRFLOW Tempered Glass Black Mouse Logitech G403 + Razer Goliathus Control Monitor Samsung C27FG73 Headphones HyperX Alpha Mic. Rode NT USB
- Varimathras
- Začátečník

-
Jakej program používáš na OC?
- Hurikan
- Začátečník

-
Zkoušel jsem to na MSI Afterburner 1.5.0. na CCC jsem to zatím nezkoušel, mám kartu chvilinku, jen co bude čas tak se na to vrhnu ale už když mi MSI nenabídnul zvýšení napětí tak pochybuju že přes CCC to pujde. To napětí mě až tak neštve, dá se dobře taktovat i bez zvedání napětí, ale štve mě Core Clock že nejde víš než na 775, pokusim se jiným programen a uvidíme!
CPU i5 12600K - Noctua NH-D15S chromax. black(Grizzly) MB Asus Z690 TUF WiFi RAM Kingston 16GB DDR4 3733MHz GPU: RTX 3080 PWR GIGABYTE AORUS P850W 80+ GOLD Modular HDD Samsung 980 PRO 500GB + SSD 1TB + 8TB Case Corsair 4000D AIRFLOW Tempered Glass Black Mouse Logitech G403 + Razer Goliathus Control Monitor Samsung C27FG73 Headphones HyperX Alpha Mic. Rode NT USB
- Varimathras
- Začátečník

-
Najeď si do složky, kde máš nainstalovanej Afterburner. Otevři si v texťáku soubor MSI Afterburner. CFG. U "EnableUnofficialOverclocking" přepiš nulu na 1 a po spuštění programu by to mělo šlapat i daleko výš než jen do 775.
- Hurikan
- Začátečník

-
Hned zítra se pokusim, děkuji za radu a pak napíšu!Todle beru jako kvalitní odpověd!!! 
- Varimathras
- Začátečník

-
Jooo, kdyby tu tak nějakej dobrák prdnul ten pencil mod...
- nou
- Začátečník

-
vsak trosku googlenia najdem http://www.overclock.net/ati/708571-sap ... 870-a.html
- Varimathras
- Začátečník

-
Toto jsem viděl, ale nerozumím tomu. Potřeboval bych návod krok po kroku co mám všechno udělat. To že je tam fotka karty a označený nějaký věci je mi k ničemu.
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Pokud nerozumíš té fotce ani doprovodnému textu a nemáš multimetr, tak se do toho radši ani nepouštěj
Stačí vrstvou tužky přemostit ty dva kontakty vyznačené v červeném rámečku na spodní fotce
Stačí vrstvou tužky přemostit ty dva kontakty vyznačené v červeném rámečku na spodní fotce
- prochybike
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Nejdriv si vyzkousej voltmod hlavne na nejaky stary grafice at mas aspon tuseni jak se to dela a neodpalis si hned 5850. A pokud ti vubec nic nerika fotka s oznacenyma bodama (kde merit voltaz atd.) + text k tomu kde je to celkem popsano tak bych se o volmod ani radeji nepokousel. Neber to jako nejakou urazku to v zadnym pripade, ale jen jako varovani
pro predstavu jak na voltmode v cestine koukni sem - http://www.cttl.cz/forum/viewforum.php?f=58
pro predstavu jak na voltmode v cestine koukni sem - http://www.cttl.cz/forum/viewforum.php?f=58
- Varimathras
- Začátečník

-
Tak ale všechno se snad člověk musí naučit tím, že mu to někdo ukáže a vysvětlí ne??Dík za to forum.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Bohužel ti řeknu že ne. Když jsem šel voltmodovat karty, už jsem měl ňákou tu praxi s letováním a tišťákama z dětství a dále pak jsem si ty voltmody prostě našel a prostě to zkusil. Ty sem přijdeš s nereferenční atypickou kartou (asi nejhorší 5850 u nás v prodeji) a vyjadřuješ se stylem: Tak a teď jsem tady a všichni mi pomožte, od toho tu to forum přece je. Tak to tě ujišťuju že ne.
- Varimathras
- Začátečník

-
Ale prosím tě, ty seš chytrej, jak rádio Jerevan. Jen jsem se slušně zeptal, jestli je tu někdo kdo to umí a je ochotnej to tu popsat. Nevím kde jsi přišel na to, jakou kartu mám, když píšeš nejhorší co se u nás prodává, asi jasnovidec co? Pokud se nový věci učíš jinak než že ti to někdo ukáže a vysvětlí, tak si asi jeden z těch co šli ze školky zrovna na vysokou... pokud nejsi ochotnej pomoci, tak sem nepiš.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Proč uvažuji že máš ten GB? Protože u všech ostatních jde Vcore měnit SW cestou a tudiž žádnej pencil mod nepotřebuješ, jen si nainstaluje poslední afterburner (třeba).
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
na 775 je lock kterej jde obejit pres AMDGPUClock uility. Ja to delam stejneHurikan píše:Prosimtě, koupil jsem si GIGABYTE HD 5850 OC a napětí nejde zvedat a Core Clock jen z 765 na 775, to jsem nečekal, no nic asi jsem málo pročítal Fora!
- Krteq
- Středně pokročilý

-
@Varimathras: Nevím co očekáváš. Nenapíšeš ani výrobce karty, ani typové označení PCB ani žádné další podrobnosti a čekáš, že si někdo z prstu vycucá schéma (kterému by jsi podle všeho stejně nerozuměl)? Takhle ne. Jinak postup jak na pencil mód je v mém předchozím příspěvku.
- Varimathras
- Začátečník

-
No vidíš chytrolínku, jenže já GB nemámDOC_ZENITH píše:Proč uvažuji že máš ten GB? Protože u všech ostatních jde Vcore měnit SW cestou a tudiž žádnej pencil mod nepotřebuješ, jen si nainstaluje poslední afterburner (třeba).