Nejsem žádný znalec a tak prosím berte na vědomí, že zde nejspíš budu plácat blbosti.
CPU: Intel Pentium E2200 2.2Ghz
Paměti: 2x1Gb 800Mhz DDR2 + 2x1Gb 1066Mhz DDR2
Zákl. deska: Gigabyte GTA-P35-DS3L
Můj problém je asi takový: Když přetaktuji procesor klidně na 3Ghz tak mi vše funguje bez jediného problému. Žádné vysoké teploty, modrá smrt nebo cokoliv. Takhle mi počítač vydrží asi 2 zapnutí a pak to jde do kytek. Při zapínání mi start skončí u Memory testu, kdy se mi počítač sám restartuje a to už se základním taktem procesoru. No tak skočím do biosu a procesor přetaktuji tak jak by měl bez problému fungovat. Jenže zase se mi počítač vypne při memory testu a zpátky na základní takt. Zkoušel jsem snad všechny možné kombinace taktování. Různé rychlosti pamětí od 667Mhz až po 1066Mhz, různou voltage jak do procesoru tak do pamětí. Zkoušel jsem dokonce přetakt jen s jedním kitem pamětí, ale nic nepomohlo. Když jsou frekvence CPU a pamětí na základních tak se počítač bez problémů spustí. Takhle to nechám 2-3 dny a potom už mi ten přetakt zase funguje, ale pouze na těch pár vypnutí. Takhle se mi to střídá už asi měsíc. Zní to jako naprostý nesmysl, ale mě už došly nápady tak se chci zkusit poradit s někým kdo se v tom více vyzná. Předem děkuji.
btw. Můžu dodat i fotky pokud by to k něčemu bylo.
Problém při taktování
- Jouda5
- Nováček

-
- Lokomotiva
- Začátečník

Re: Problém při taktování
Můžeš vyzkoušet jiný zdroj?
Jaký máš teď na jakou GK a kolik disků?
Jaký máš teď na jakou GK a kolik disků?
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Problém při taktování
Zkus si za pár korun koupit novou baterii (CR2032) do desky.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6