Nastavení napětí

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
vandrak
Začátečník
Začátečník

Nastavení napětí

Příspěvek od vandrak »

Ahoj, mám dotaz ohledně napětí u ramek. Mám koupené http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 21Y50ALRR8 a uvedené hodnoty jsou 1.7 - 1.9. Potřeboval bych poradit, jaké napětí nastavit v Biosu. Teď je mám s přetaktovaným procesorem i5 775 na frekvenci 1600, napětí jsem dal manuálně na 1.7, stačí to nebo bych měl zvýšit?

Podle čeho Bios určí, jaké napětí zvolit defaultně? V Biosu bylo uvedené 1.5 a nastavení na auto.. Tak nevím, jaké napětí původně bylo, jestli jsem nenastavil to samé. CPU-Z ukazuje v SPD voltage 1.5.

Časování je momentálně 10 11 11 29 88. Má smysl zkusit dát např. 9 9 9 25 34, což je doporučené pro frekvenci 1333 nebo to nemá moc význam..

Děkuji za případné vysvětlení :)
veteran13
Začátečník
Začátečník

Re: Nastavení napětí

Příspěvek od veteran13 »

Jestli ti systém nepadaá, tak napětí není třeba měnit. A myslim že u toho tvojeho procesoru ho nemůžeš dávat příliš vysoko(nad 1.65V), protože to by to mohlo poškodit paměťový řadič
Má milá rozmilá neplakej! Život už není jinakej.
Dnes buďme ještě veselí, na naši bílé posteli.
Zejtra, co zejtra? Kdožpak ví, zejtra si lehnem do rakví.
jack08
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od jack08 »

napětí nastav max. 1,65V, časování CL9 a frekvenci na Auto, případně nižší než 1600MHz a otestuj v Prime95. Laborování s časováním a frekvencí nepřinese stejně žádný hmatatelnější výsledek.
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

Jak již zde píšou, napětí drž na 1.65V a zkus, co ty paměti snesou, ale imho nad 1333Mhz nepůjdou, mě nedrží ani na 1600MHz při 1.9V, což by měly, dle výrobce a nejhorší na tom je, že nejsem sám.... :(
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
vandrak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vandrak »

Díky za info chlapi :)

Abych to shrnul, včera bylo:
Procesor z 2.6 na 3.3
Napětí ram manuálně na 1.7 (což jsem měl dát asi míň)
Frekv ram 1600, násobič 10

Při tomhle nastavení se ram moc zahřívaly a byly nestabilní, tak jsem to dal takhle:
Procesor je momentálně na 3.6
Ram na 1440, násobič 8
Napětí u procesoru i ramek na auto a po testu stabilní.

Ještě bych se chtěl zeptat na jednu věc. Když v biosu najedu na PC Health Status tak napětí u procesoru je momentálně 1.3 (default 1.2) a u ramek 1.58 (default 1.5). Neznamená to tedy, že si to deska upravuje sama dle potřeby a není třeba příliš zasahovat a nechat spíš na auto? Protože vím, že když jsem předtím napětí měnil jak u procesoru, tak u pamětí (dle návodu na pct), tak mi systém občas zahlásil boot failures a najel v default hodnotách. A teď, když jsem nechal na auto, jede bez problému. Díky za odpověď..

Jinak jsem moc spokojený, že to takhle jede :roll:
Odpovědět

Zpět na „Paměti“