Náhodně se ojevuje modrá smrt
Moderátor: Loki5567
- Patt
- Nováček

-
Náhodně se ojevuje modrá smrt
Zdravím, mám problém, koupil jsem si nový PC s Windows 7 64bit Home Premium. Deska ASUS M4A78-EM. VGA je integrovaná, CPU: Athlon II X4 630 2,8 GHz. Objevuje se to nepravidelně, ale když chci spustit nějakou aplikaci nebo film, tak se objeví modrá smrt nebo se vypne monitor a nebo se objeví správa že aplikace přestala reagovat.
Desku jsem poslal na reklamaci, podle výstupní zprávy tam nahráli jenom nový filmware, zkoušel jsem to jak z ovladačema který si tam nainstalovali sami 7 a i s těmi aktuálními z netu. Test RAM, HDD OK.
Zkoušel jsem i dát do PCI-E slotu nějakou grafiku od ATI a nainstaloval nejnovější ovladače, ale nic z toho nepomáhá. Nemáte nějaké rady jak z toho?
Minidump Vám dávám ke stažení zde:
http://www.edisk.cz/stahni/18061/060710 ... .09KB.html
Budu rád když mi pomůžete tuto nepříjemnou chybu odstranit. Předem děkuji za pomoc.
Desku jsem poslal na reklamaci, podle výstupní zprávy tam nahráli jenom nový filmware, zkoušel jsem to jak z ovladačema který si tam nainstalovali sami 7 a i s těmi aktuálními z netu. Test RAM, HDD OK.
Zkoušel jsem i dát do PCI-E slotu nějakou grafiku od ATI a nainstaloval nejnovější ovladače, ale nic z toho nepomáhá. Nemáte nějaké rady jak z toho?
Minidump Vám dávám ke stažení zde:
http://www.edisk.cz/stahni/18061/060710 ... .09KB.html
Budu rád když mi pomůžete tuto nepříjemnou chybu odstranit. Předem děkuji za pomoc.
- SilentDream
- Začátečník

-
Re: Náhodně se ojevuje modrá smrt
Jak to vypadá s teplotama CPU, desky?
CPU: Core2Duo E8400 OC @ 3,6Ghz (AC Freezer 7 PRO) RAM: 4GB 800Mhz Vitesta 4-4-4-12 VGA: Asus GTS 250 (AC Accelero Twin Turbo PRO) MB: Asus P5K HDD: Kingston SSDNow KC300 - 120GB + Seagate 1TB (Silentmaxx HD Silencer) AUDIO: ESI Juli@+proxima centauri, Casea LYRA Digital, AKG K701 + Cambridge Soudworks SW310 PSU: Seasonic X-650 LCD: BenQ BL2410PT CASE: Coolermaster Centurion 5 KEYBOARD: Logitech K120 MOUSE: Razer DeathAdder OS: Windows 7 Ultimate x64
- Patt
- Nováček

-
Teploty jsou následující:SilentDream píše:Jak to vypadá s teplotama CPU, desky?
Teplota CPU mezi 48 až 52 °C
Teplota MB se držela stabilně na 49°C
- Maranov
- Mírně pokročilý

A v zátěži?
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Jaký test RAM jsi provádel?
- Patt
- Nováček

-
Ramky jsem projížděl Memtestem a v tom programu co je v 7 + jsem tam zkoušel i jiný a pořád to padalá. v zátěži jsem teplotu neměřil - vyzkouším a napíši teploty. Je to nový PC a chlazení je tam dobrý, nemyslím si, že by se přehříval, kouknu ale na to, každá rada dobrá.
Když jsem zkoušel spustit 3D Mark Vantage, tak to lehlo po asi tak 1 minutě. Někdy stačí i jen kliknout pravím tl. myši na Počítač a dát zpravovat, kliknout na logy a když se začnou generovat, tak to spadne.
Zajímavé je, že když jsem spustil ten 3D Mark, tak po chvíli se program ukončil s chybou a dole se ukázala bublina, teďka z hlavy si to přesně nepamatuju, ale v tom smyslu že ovladač grafické karty byl restartován, zítra to jsem napíši přesně v plném znění.
Když jsem zkoušel spustit 3D Mark Vantage, tak to lehlo po asi tak 1 minutě. Někdy stačí i jen kliknout pravím tl. myši na Počítač a dát zpravovat, kliknout na logy a když se začnou generovat, tak to spadne.
Zajímavé je, že když jsem spustil ten 3D Mark, tak po chvíli se program ukončil s chybou a dole se ukázala bublina, teďka z hlavy si to přesně nepamatuju, ale v tom smyslu že ovladač grafické karty byl restartován, zítra to jsem napíši přesně v plném znění.
Naposledy upravil(a) Patt dne čtv 10. čer 2010, 23:56, celkem upraveno 1 x.
- arxeiss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Podobného mi toto dělalo když jsem měl přetaktlý procák s malým napětím, poté co jsem zvedl napětí tak to jede OK. Ale zase pravda že mi to padalo pouze bez zátěže, na zátěž to jelo i klidně 8 hodin a nic.
Teploty no nevím, já mám 52°C při 100% několikahodinové zátěži...
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
- Patt
- Nováček

-
Je pravda, že tam je chladič, který se přibaluje k cpu. V biosu jsou nastaveny teploty pro regulaci otáček větráku toho chladiče. Na plný výkon se vrtule co je na chladiči začne točit až co přesáhne teplotu 55 °C, to kvůli hluku, teďka se vrtule točí tak asi na třičtvrtě výkonu při těch 52°C. Kdybych to vypnul, což jsem už taky zkusil, přiznám, teplotu jsem při tom neměřil o kolik stupnů klesla, tak to padalo stejně.arxeiss píše:Podobného mi toto dělalo když jsem měl přetaktlý procák s malým napětím, poté co jsem zvedl napětí tak to jede OK. Ale zase pravda že mi to padalo pouze bez zátěže, na zátěž to jelo i klidně 8 hodin a nic.
- Patt
- Nováček

-
Chyba která se zobrazuje Při spuštění 3D marku Vantage, 2006. Většinou to spadne hned při načítání, spouštění prvního testu.

Chyba, která se zobrazuje společně s 3D Markem dole vedle hodin

Prohlížeč událostí

Omlouvám se že reaguji až teď, ale dřív mi to bohužel nevyšlo. Podle obrázků to vypadá, že je špatná grafika, ale jak jsem již psal výše, zkoušel jsem tam jak ovladače co si nainstalovali sami 7 tak i nejnovější 64 bit. z netu. Grafiku, to jsem zapoměl v prvním postu napsat, jsem taky poslal na reklamaci, přišla mi z vyjádřením Testováno/opraveno autorizovaným servisem - Funguje.
Dokonce jsem tam zkusil grafiku od Nvidie, ovladače od Ati jsem před tím samozdřejmě odinstaloval a nepomohlo to.
Dnes jsem tam zkoušel i jinou základní desku od jiný firmy, jestli tam nebude problém s nějakou vnitřní hw nekompatibilitou a pořád nic, žádná změna. RAmky jsem tam taky zkoušel jiný, grafiku, taky několikrát jsem to reinstaloval a nic, nepomáhá, už nevím, co kde mám vyzkoušet.
Dneska to padalo vždy při spouštění 3D Marku, modrá obrazovka se dnes ani jednou neukázala, jenom vždy zčernal obraz a objevila se dole vedle hodin zprava viz. obr. nahoře. Teploty jsem moc změřit nestihl když to padalo hned ze začátku, ale padalo to i když jsem měl desku vyndanou z bedny, volně na krabici, takže byla dostatečně chlazená a teplota tam byla kolem 43 °C.
Zdroj jsem taky zkoušel jiný viz. prohlížeč událostí.
Podle všeho bude problém z grafikou ale jak, čím ho odstranit, když běžný postupy nezabírají.

Chyba, která se zobrazuje společně s 3D Markem dole vedle hodin

Prohlížeč událostí

Omlouvám se že reaguji až teď, ale dřív mi to bohužel nevyšlo. Podle obrázků to vypadá, že je špatná grafika, ale jak jsem již psal výše, zkoušel jsem tam jak ovladače co si nainstalovali sami 7 tak i nejnovější 64 bit. z netu. Grafiku, to jsem zapoměl v prvním postu napsat, jsem taky poslal na reklamaci, přišla mi z vyjádřením Testováno/opraveno autorizovaným servisem - Funguje.
Dokonce jsem tam zkusil grafiku od Nvidie, ovladače od Ati jsem před tím samozdřejmě odinstaloval a nepomohlo to.
Dnes jsem tam zkoušel i jinou základní desku od jiný firmy, jestli tam nebude problém s nějakou vnitřní hw nekompatibilitou a pořád nic, žádná změna. RAmky jsem tam taky zkoušel jiný, grafiku, taky několikrát jsem to reinstaloval a nic, nepomáhá, už nevím, co kde mám vyzkoušet.
Dneska to padalo vždy při spouštění 3D Marku, modrá obrazovka se dnes ani jednou neukázala, jenom vždy zčernal obraz a objevila se dole vedle hodin zprava viz. obr. nahoře. Teploty jsem moc změřit nestihl když to padalo hned ze začátku, ale padalo to i když jsem měl desku vyndanou z bedny, volně na krabici, takže byla dostatečně chlazená a teplota tam byla kolem 43 °C.
Zdroj jsem taky zkoušel jiný viz. prohlížeč událostí.
Podle všeho bude problém z grafikou ale jak, čím ho odstranit, když běžný postupy nezabírají.
- Maranov
- Mírně pokročilý

Možná je špatný zdroj, při zátěži to padá...
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
- Patt
- Nováček

-
Zdroj jsem jiný taky zkoušel, v logu to bylo napsaný (problémy s napájením), bohužel i s novým ještě výkonnějším zdrojem to taky spadlo.