Jakou myš? Přehled kvalitních herních myší a podložek...

Klávesnice, myši, volanty, tablet, joysticky, podložky, pedály, řadící páky, atp.
Odpovědět
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Jakou myš? Přehled kvalitních herních myší a podložek...

Příspěvek od sam_217 »

tak speedlinku bych jako značce rozhodně nevěřil, všechno to je jenom pro blbce tyhle předesignovaný vymazlený "pro-gamer's" myši, senzor to má určitě nepoužitelnej nějakej a jen to má spousta svíticích kravinek jak asi roccat kone... vše, co pro-gamer FPS potřebuje, je tvarem jednoduchá, spolejlivá myš, ne nějak extra tvarovaná, pouze vychytaná tak aby z ní nebolela ruka, jako např Razer DA, a jednoduchostí Razer DiamondBack, který se už ale nedělá a nahradil ho stejnym tvarem Razer Copperhead....
Pro větší ruku je akorát tak vhodná logitech MX518, která je trochu větší, sice nevypadá moc hezky, ale senzor má za to spolehlivej, podobně sou pak na tom steelseries - tyhle značky sou prostě ověřený, všechny debility kolem - roccat, speedlink, gigabyte, Naos, Coolermaster, Cybersnipa, Saitek stojej za prd...
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX

PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

supfor o profesionálním hraní nic nepsal. :wink: Jinak ten SpeedLink má Avago 9500. :)

Každopádně platí, že koupě myší nezavedených značek je velký risk. Pokud už Avago 9500, tak nejlépe Logitech G9x, možná ještě SteelSeries Xai, ale za tu už neručím. Pokud je cenový strop kolem 1000Kč, tak by se dalo uvažovat o Ozone Smog nebo Logitech G500. Smog má trošku slabší povrchové zpracování (ale výborný poměr cena/výkon), G500 zase občas trochu chrastí (dle některých uživatelů). Možná by ještě stála za zvážení SS Kinzu, která stojí okolo 800,-, ale hodně lidí s ní mělo spoustu problémů s pozitivní akcelerací, někomu funguje, někomu ne, takže to už je taky celkem loterie.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

Tak profi neprofi, jde o to že celkově je to zbytečná útrata, pokud to někdo kupuje jako umělecký výtvor, tak prosim (byť je tohle dost pochybné...plastový šmejdy nic víc) ale jako na použití, účel, tam má smysl jeidně nějaká jednoduchá pěkná desigově decentní myš s dobrym senzorem, sou takový, takový myši najdeš do 1300kč, ale jinak je to většinou všechno zbytečný, spousta věcí nepotřebuješ....makra, přiřazování tlačítkům spouštění aplikací...to se někde hodí, ale většinou, co se týče hraní, člověk potřebuje 5 talčítek na myši, dobrej úchop a aby se ten senzor choval aspoň jako na A4techu X750F (což má např roccat kone i horší vlastnosti...).
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX

supfor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od supfor »

To sam_217: " .....všechno to je jenom pro blbce , .... roccat, speedlink, gigabyte, Naos, Coolermaster, Cybersnipa, Saitek stojej za prd...".
To máš z vlastní zkušenosti,nebo jsi o tom někde slyšel?
a " ...člověk potřebuje 5 talčítek na myši, dobrej úchop a aby se ten senzor choval aspoň jako na A4techu X750F (což má např roccat kone i horší vlastnosti...)." - tak to jsi asi trošku přehnal.Mimochod. spousta uživatelů zase za největší šmejdy uvádí m.j. ty A4tech. DiamondBack 3G mám pár roků,skvělá,tichá,ale už mě z ní pobolívá ruka.Zkoušel jsem Kone,G500,Gigabite a nesedly do ruky(těžké,hlučné). MX518 nemá 4směrné kolečko,které každopádně preferuji.Zdá se mi,že Kudos,nebo CybSnipaStinger(popř.Silencer),by mohly být OK.Jenom chybí informace od uživatelů.
W10pro64,case Midi ThermWingRS101,zdroj Seasonic S12/II 500W, mb Asus P8Z77-V Deluxe,cpu i5-3570K(3.4-4.2GHz),ram DDR3 DCH 4x4GB CorsairVeng.LP CML8GX3M2A1600MHzC9,gk GTX 1070 Gainward GS,disky SSD CrucCT250MX200(syst.),SSD CrucM4-CT256M4(hry),HDD Seag3250410AS 250GB(data) +2x extHDD(0.5+1TB),mon Eizo EV2436W, tisk Canon iP7250,kláv MicrDigMed.3000,myš Roccat KonePureOpt.,repro BoseCompTM2 III.
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

Všechno tohle mám s zvlastní zkušenosti, a s tim senzorem mi věř že fakt nepřehánim, pokud nejsi pro gamer a nehraješ s ultra low sens, tak ti můžu potvrdit, že vlastnosti senzoru na a4tech X750 sou lepší než u roccar kone, tam je to fakt tragédie - naisntaluju software, nebo nastavim 1000hz místi 500 a ta myš se chová úplně jinak, nepochopitelně, popřípadě zapnout to TCU je taky sebevražda, to se to pak chová ještě jinak a to pak fakticky není prospěšné tomu, s jakou citlivostí sem naučenej hrát - pokud máš diamondbacka, ani bych ho neměnil, jestli že tě až teď zni začla pobolívat ruka, nemysli si, že tě s nějakou j inou myší ruka přestane pobolívat, to je totiž taky otázak techniky držení, máš asi 3 typy - fingertip, claw grip, palm grip - já hrál s myší na palmgrip asi 8 měsíců, přitom vlastně sem zvyklej mířit psíš jako stylem claw grip neb fingertip grip, který sou si trošku příbuzný - když sem zkoušel hrát tak, jak je na to ta myš dělaná, tak nebyl problém, ale když sem s tim chtěl hrát jak sem zvyklej, prostě sem cejtil že mám po čase otlačnou dlaň u palce atd...měl sem i a4tech - ten je právě víc na ten fingertip, ale jelikož sem spíš na claw, tak mě z něho bolel prstemíček, kterym sem tlačil do strany myši abych měl pevnej úchop, a pak mě to takhle bolelo v kloubu, u kone tento problém nemám, za to ale můžu potvrdit katastrofální senzor, kterej je použitelnej tak tak a fakticky se a4tech choval líp, ikdyž po pravdě ten tvar tý myši mi pomáhá víc než senzor a4techu s blbym tvarem a polohou senzoru, kdyby se kone dělala s optikou byla by to super myš.
4 směrný kolečko...to nefunguje jako mouse button 6 a 7, ale jako možnost přiřadit tomu funkci nějaký klávesy nebo makro, takže ten užitek z toho je zase k ničemu, nemluvě o tom, jak se chceš při hraní soustředit ne jen na točení kolečkem ale i pohybem do stran - 4 směrný kolečko je pro hráče nesmysl, pokud to máš do kanceláře, ok, nic proti, jeslti ale hledáš myš na hraní, diamondback 3g bych nemělnil, maximálně že bys zjistil že ti nevyhovuje styl držení, to se pak dá vystřídat za jinou myš, a koneckonců, ten NAOS asi nebude k zahození, protože má kvalitní senzor avago 9500 jak již psal myslim sobo, jeidnej použitelnej laser, takže na výběr opravdu je, pokud ho má u ten speedlink, tak si stačí ověřit jen dílenský zpracování a pak by to taky asi nebylo marný, jen tě varuju že všechny přeergo designy sou ve skutečnosti stejně zbytečný, v jednoduchosti a povedenosti vede pořád razer...

sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

A mám ještě dotaz, vzhledem k tomu, že asi budu zkoušet Razer Copperhead, nevíte někdo něco o schopnostech/neduhách senzoru Agilent 6018, který copperhead používá? Abych neskočil z bláta do louže, když u kone není na ten laser takový spolehnutí...

//Jinak co se týče Speedlinku Kudos, řekl bych, že tak nějak kopíruje design Roccat Kone, jen si ověřit parametry, ale podle oka to vypadá na stejno, jen jiný kryty, pogumování, kolečko...

Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Copperhead nee, podle esreality úplná katastrofa. Ono se taky není čemu divit, když je to první generace laserů - http://esreality.hexus.net/?a=longpost& ... 293&page=4

Jestli chceš malou myš na claw grip s tvarem Copperheadu, tak vem Diamondback. :)
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

Jenže Diamondback se nikde neprodává, dokonce se snad už ani nevyrábí ne? prostě není k sehnání...
Jinak copperhead a katastrofa? v tom článku o DeathAdderu sem nic nenašel, je pochybné score v tabulkách, v tabulce je že copper zvládá skoro 1m/s (0,83m/s), a já nejsem low sens hráč, potřebuju tak 10cm podložky hejbu jen dlaní a to by měl stíhat ten senzor bezproblémově ne? ten diamondback (nevim jewslti 3g) co tam testovali je lepší akorát v tom že stíhá 1,5m/s perfektně, končí až na 4,5m/s což je docela fast speed, takhle snad ani nikdo nehraje, nejvíc low sens je přece těch 2m/s snad ne?

Ostatně nechápu, proč se lidi snaží hráčům vyvinout něco lepšío s vyššim DPI když už 1800 optickej infračervenej senzor je silně naddimenzovanej tim jak se nedá utrhnout - a vůbec optika přece stačí, proč tedy vymýšlí lasery s ultra vysokým DPI?

Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Ten "pochybný" test je ten naprosto nejlepší, jaký můžeš na internetu najít. Naprosto přesně říká, co která myš zvládne a z vlastní zkušenosti můžu říct, že je opravdu přesný.

Copperhead má 0,8 m/s, to je polovina Roccat Kone, o které jednou říkáš, že je to křáp, pak zase otočíš a najednou podle tebe dobré myši potřebují jenom progameři. Jestli chceš malou myš na claw grip, můžeš zkusit Razer Salmosa, ikdyž tu už asi taky nebude lehké sehnat.
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

Roccat že zvládne 1,5m/s? to nevěřim, jednak jí utrhnu když to testuju a další věc je chování senzoru.....jinak jsem to snad nikde nenazvalk pochybným testem ne? jo tak maximálně o pochybném score - ne máš pravdu je to fakt užitečný a pochybný to není zpočátku sem na to moc nekoukal, sou tam přesně metry za sekundu, na tom nic pochybnýho není, a jestli je pravda že i kone má lepší senzor než copperhead, tak se na to asi vykašlu...

1,6m/s kone se mi nechce věřit, když rychle cuknu na nízkou citlivost přes celou podložku roccat sense (skoro celou) tak se senzor utrhne - to chceš říct že jsem vyvinul rychlost 1,5m/s?jestli jo tak se copperhead musí utrhnout při sebemenším cuku a další věc je nepřesnost snímání, meschopnost stabilního chování - nastavim 1000hz a chová se to jinak, zapnu TCU - to samý, je to strašně nespolehlivý, nemůžu nainstalovat konedriver protože by se mi s tim hrálo jinak - to chceš říct že senzor na copperheadu je ještě katastrofálnější?

Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Ano, přesně to chci říct. :) Senzor na Copperheadu je úplně první z laserů, proto je tak slabý. Kone je mnohem novější, takže je výkonnější. Jinak při prudkém pohybu přes celou podložku můžeš vyvinout rychlost i přes 2 m/s.
supfor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od supfor »

Když budeme preferovat TICHO+DRŽENÍ+KvalitaProvedení - kterou myš by jste pro STŘEDNÍruku brali ? (vím,že někteří žádnou,že to jsou šmejdy,že jedině Razer,Lpgitech atd...) :

Cyber Snipa Stinger...?
Speed Link Kudos...?
Ozone Smog...?
W10pro64,case Midi ThermWingRS101,zdroj Seasonic S12/II 500W, mb Asus P8Z77-V Deluxe,cpu i5-3570K(3.4-4.2GHz),ram DDR3 DCH 4x4GB CorsairVeng.LP CML8GX3M2A1600MHzC9,gk GTX 1070 Gainward GS,disky SSD CrucCT250MX200(syst.),SSD CrucM4-CT256M4(hry),HDD Seag3250410AS 250GB(data) +2x extHDD(0.5+1TB),mon Eizo EV2436W, tisk Canon iP7250,kláv MicrDigMed.3000,myš Roccat KonePureOpt.,repro BoseCompTM2 III.
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Ani jednu z nich jsem zatím nepotkal, takže budeš muset na internetu najít nějaké majitele, nebo se spolehnout na recenze.
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

Podle mě, jelikož sám přestávám uvažovat o copperheadu, tak právě mě zaujala ta ozone smog, a to hlavně proto, že má senzor Avago 9500, a vypadá na fotkách malá, jenže :evil: po celym širym internetu sem se nedohrabal inforamcí a velikosti myši, právě nechci nějak velkou myš, něco torchu menšího, něco co má na šířku těch 63mm jako copperhead nebo razer Abyssus, délka - těch 13cm tolik nevadí ale za optimální považuju tak 12cm a výška tak 4cm - tim mě právě nadchl i Abyssus, do kterýho bych hned šel, jenže ten nemá postraní tlačítka :evil: ozone smog je hodně tvarovaná, ale dalo by se to přežít, kdyby nebyla nějak velkám rozhodně nechci ale myš s šířkou 7cm...

Speedlink Kudos podle mě kopíruje tvar roccat kone a cyber snipa stinger je podle mě nevhodná kvůli senzoru...
Takže bych zkusil ozone smog na tvym místě (ovšem pro mě osobně je důležitá ta velikost - kdyby sis jí koupil tak bys to třeba mohl naměřit :) )

Jinak sobo - salmosa je právě dělaná na fingertip, na claw se uvádí lachesis ne? navís salmosa je možná malá až moc a je to notebooková myš a navíc zase k nesehnání (a zase bez postraních tlačítek, to už je lepší myslet na abyssus)...

Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Jo, Razer sám to tak prezentuje:

Fingertip grip
Palm grip
Claw grip

K rozměrům Smogu něco tady - http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-P4 ... l?ansid=13
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

Aha, díky, tak to ne no, pokud je prostor mezi úchopem palce a prsteníčkem větší jak 6 cm, nemá to pro mě smysl, s kone sem taktak spokojen, je to cca 6cm mezi palcem a prsteníčkem, ale vim že by mi vyhovovalo něco menčího a užšího, co sem koukal tak steelseries xai by byla ideální, kdyby teda odstranili to chování senzoru co se jeví jako pozitivní akcelerace...

Vypadáto že asi zůstanu u svojí roccat...sice mám stále podezření na senzor, že nedělá kroužky jak má a když hejbu ze strany na stranu tak si sukakuje občas na jednu stranu víc - tohle kdyby ten senzor nedělal, tak by mi nic nevadilo, otázka je, jak to vlastně je, nemůžu to ničim prokázat, chtělo by to nějakej teseter kterej bude zaručeně hýbat myší po 100%rovný dráze, jako kdyby myš jela v koleji a tam by se dalo zjistit, jestli ten senzor u kone není nějakej šikmookej...

Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Možná dělat čáru v malování podle pravítka, kdo ví. Máš nejnovější firmware? Na webu se píše, že má zvyšovat výkon - http://www.roccat.org/Support/Support/O ... river/230/
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

mám, podle pravítak sem to zkoušel, no je to relativně rový, nejsem úplně přesnej protože jak tlačim na pravítko tak se ta myš trošku pohne to strany a pak ta čára de trošku šikmo, kdybych nějak zafixoval polohu tý myši kdy to snímá vodorovně tak bych asi čáru podle pravítka udělal, jinak fw 1.41 mám.

sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

Ne, to se fakt nedá vydržet, teďsem testoval kone s max DPI a velmi nízkou sensitivitu a ve windows si ten kurzor dělá co chce hejbu nahoru dolu někdy si zůstane víc dole než by měl, hejbnu trošku rychlejš a nepohne se tak daleko jak by měl - furt selhává! to je jako by se ten senzor nechal utrhávat při 0,2m/s! při vyšších citlivstech to poznat není, protože je to rychlejší a ve hře hraju s trošku vyšší taky (pro představu v call of duty sens 0,8 a 3200DPI..)

Zejtra asi jedu pro copperheada, známej ho má, hraje s citlivostí 0,44 2000dpi a nedaří se mu ho utrnout, psal sem mu že mu nevěřim ale on to prej testoval ještě víc harcore jak na na jedno videu http://www.youtube.com/watch?v=5hBJjRgu ... r_embedded a neutrh ho...zřejmě se jedná o nějakou novou revizi kdoví, ale sám otestuju, když nebude stíhat, vrátim...

XTad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od XTad »

Opakuji, Kudos ma senzor Avago 9500. Rozmery mysi jsou: dlohá 130mm, široká 75mm a vysoká 40mm.
Odpovědět

Zpět na „Vstupní zařízení“