Máme adsl linku, za modemem je router Asus WL-500gP v.2(uplně nový). Ve vnitřní síti jsou 2 desktopy a 3 ntb. Jeden desktop spolu s tiskarnou je připojen přes LAN k APčku(jestlit o řikam spravně), které komunikuje s routerem. Druhý desktop má wifi kartu ASUS WL-130g. 2 notebooky mají vestavěné wifiny a ten 3tí PCMCIA kartu. Všechny notebooky běhaj plnou rychlostí.
Jenom ten desktop s ASUS WL-130g prostě nejde. A nejde tak, že ikdyž máme 8Mbit connect. Všechno frčí stahuje plnou rychlostí. Ale tenle PC(3,2ghz Prescott, 1gb ram, 6600gt, abit ic7-g..) se prostě s tim netem táhne jak smrad. Latence to má naprosto příšerné. Zkoušel jsem to otestovat na CSku přes Steam(lagy) a Dotu přes Garenu(lagy). Pingovat Seznam. No hrůza naprostá. Stránky se načítají šílenou dobu a stahování to je porod. Myslím, že mi to vylezlo max na nějakejch +-70kbyte/sec. Přitom ten desktop jsem čerstvě vyndal ze skříně, oprášil a nainstaloval XPčka.
Kdyby tu někoho napadlo, čím by to mohlo být, rád bych si to početl. Když všechno běhá všude dobře, kromě tédle herky, problém myslím nebude v připojení nebo v routeru. Myslím, že žádné omezení na připojení počítačů nemáme nastavené. Docela z toho kvetu, protože tomu nerozumím. Všechno frčí jak má, jen toto ne a to máme ty karty ASUS WL-130g DVĚ. S žádnou to nejde. Nevím jak přimět, aby fungoval nebo otestovat, abych našel řešení. Pusťte se do mě