Stixion B-400 : HK 3.0 killer

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

raym0n
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Stixion B-400 : HK 3.0 killer

Příspěvek od raym0n »

Zdravim, dlouho se to tu nepohlo a o tomhle bloku jsem na tomto foru moc nenasel(snad jen neco malo o I-300 a snad jsem hledal spravne) a rozhodne si prinejmensim svoje vlastni vlakno zaslouzi)
podle informaci, co jsem si procetl, tak ho nekteri mohou znat pod nazvem Stixion I-540 a majtrfuser Gorelord ho vysperkoval k dokonalosti a do prodejni verze mu dal nazev Stixion B-400
kompletni info pak primo na jeho webu aquacool.cz

pro me nejpodstatnejsi fakta - vlastni blok je poniklovany, nikde nekouka med a prodejni verzi topu bude tvorit odolny polykarbonat tloustky 9.5mm, zavity klasika G1/4, zakladna pak 54x52x5mm

ObrázekObrázekObrázek

a ted fakta:
Obrázek

no, neni to nadhera?
chtel bych proto pozadat novopecene majitele, aby sem postovali jejich sestavy a dosazene vysledky, lahodilo by to memu oku ;)
//pokud jsem se nekde dopustil jakychkoliv nepresnosti, hnedle me opravte, po dlouhe dobe premyslim, ze si do pc hodim zase vodu, tak bych nerad aquacool-u v necem krivdil
timemachine in Cooler Master ATCS 840: Intel Core i5-2500K, ASUS Maximus V GENE - Intel Z77, Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL10 Ballistix Sport Series, GIGABYTE GTX 660 Ti OC 2GB 1032/6008[MHz], Kingston HyperX 3K SATA III - 120GB, Corsair HX750 - 750W.
Ladin
Začátečník
Začátečník

Re: Stixion B-400 : HK 3.0 killer

Příspěvek od Ladin »

Jo. Gorelord se opravdu vytáhl.
Zvládl to, v co většina z nás ani nevěřila. Blok není složitý, průtok bude taky vysoký a i tak dosahuje perfektních výsledků.
Nemít zakoupený Supreme HF, tak do něj hned jdu, ani se nemusim rozmýšlet.
Gorelord a Cawedog jsou čeká špička (co se wb týče) a fakt je škoda, že jejich výrobky nemaj v rukou chlapi třeba z XS fóra.
Určitě by zírali, co tyhle frajeři dokážou. Pánové všechna čest :thumbsup:
Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život. Čínské (výstižné) přísloví
raym0n
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od raym0n »

prakticky s tim prisel v dobe, kdyz jsem na nej uplne zanevrel, wroom na tom neni vubec spatne co se tyce pomeru cena/vykon(i zpracovani ma na pohled fajnovy) a cekal jsem, jak na tom bude cawedog s jeho medenou prodejni verzi(ktera uz mi oku tak nelahodi) a prakticky jsem si rikal, ze HK3 je vazne hranicni limit, ze niz uz to vazne nejde, jedna se totiz temer o rozdil dvou stupnu, kdyz beru Δt, coz je v tyhle vykonovy kategorii, aspon pro me, neco jako milovej skok. takze well done a dostava za to 5/5 :D
prece jen blok se mi libi na pohled, poniklovany medene zakladny je vazne paradni, ty µm niklu navic, co se tam vytvorily, neubraly zhola nic na vykonu bloku
cena, kdyz vezmu, ze je tam i tryska a montazni material pro sockety 775, 1156, 1366, 754, 939, AM2, AM2+, tak je taky skvela
jen by me zajimalo, jeslti jsou nekde fotky B-400 i s topem, chtel bych vedet, jak je vyresen pro LGA 1156 a 1366, jestli to ma jako "zouy", tzn "ovalne" otvory v akrylatu, nebo tak to vlastne je
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
timemachine in Cooler Master ATCS 840: Intel Core i5-2500K, ASUS Maximus V GENE - Intel Z77, Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL10 Ballistix Sport Series, GIGABYTE GTX 660 Ti OC 2GB 1032/6008[MHz], Kingston HyperX 3K SATA III - 120GB, Corsair HX750 - 750W.
Gorelord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gorelord »

Diky moc za pochvalu, vubec jsem si tohodle vlakna nevsiml :) . Fotky s TOPem jeste nejsou, cekam na vysledky mereni prutoku od cttl ktere budou snad pristi tyden. Verim ze budou podobne jako mel I-300, ale misto spekulaci je to lepsi nechat Higiho zmerit :) . TOP pro intel bude univerzalni tak jak mel I-300=ovalne drazky pro vsechny 3-4 sockety. Pokud pujde vse podle planu bude blok vybaven silikonovym "O" krouzkem ktery ma 3x vetsi zivotnost..
CPU: AMD Ryzen 5 5600G, MB: Asus ROG STRIX B550-A, GPU: AMD Radeon RX 6700 XT, RAM: Crucial Ballistix DDR4 32GB (4x8GB) 3200MHz CL16, PSU: Be quiet! Straight Power 11 - 750W BN283, HDD: Samsung 970 EVO 500GB, Case: Lian Li PC-A7010, Headphones: Beyerdynamic DT 990 PRO, LCD: 32" LG 32GP850-B, **PC is Aquacooled**
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

do měření Gorelordovýho bloku se pustím dnes nebo zítra ;)
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

Gorelorde, nevis jak si vede v porovnani s EK supreme?
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Flegy píše:Gorelorde, nevis jak si vede v porovnani s EK supreme?
Budete vědet v pondělní recenzi 14.6.2010 na CTTL.cz
Gorelord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gorelord »

Jsem zvedav jak na tom Supreme HF je, je to podle me jeden z nejlepsich komercnich bloku. Tesim se na recenzi a na podrobne rozpitvani bloku tak jako vzdy.

Tlakova ztrata Stixionu B-400
Obrázek
CPU: AMD Ryzen 5 5600G, MB: Asus ROG STRIX B550-A, GPU: AMD Radeon RX 6700 XT, RAM: Crucial Ballistix DDR4 32GB (4x8GB) 3200MHz CL16, PSU: Be quiet! Straight Power 11 - 750W BN283, HDD: Samsung 970 EVO 500GB, Case: Lian Li PC-A7010, Headphones: Beyerdynamic DT 990 PRO, LCD: 32" LG 32GP850-B, **PC is Aquacooled**
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

cekam cekam, a porad nic :(
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Flegy píše:cekam cekam, a porad nic :(
Zejtra bude od rána venku. Bohužel v Brně byla včera slušná bouřka a já se nedostal včas domů, abych mohl článek hodit do systému.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

v pohode, to bylo spis takovy popichnuti :)
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Bohužel, omlouvám se. Recenze je od rána venku http://www.cttl.cz/index.php?gid=11033 ;-)
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

pekna recenze, chvalim :up:
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Flegy píše:pekna recenze, chvalim :up:
díky;)
Luděk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Luděk »

jake mate zkusenosti s temito typy bloku (mikrodrazky) ucpava se vam to nebo ne ? a pokud ano po jak dlouho dobe ?

planuju vymenu bloku na cpu a tento blok od gorelorda se mi zamlouva. nicemen pokud je to treba casto cistit, tak to by nebylo nic pro me, protoze vodni chlazeni rozdelavam tak jednou za dva roky ....

v okruhu mam pouze med, poniklovanou mosaz a destilku ...
Naposledy upravil(a) Luděk dne sob 7. srp 2010, 16:06, celkem upraveno 2 x.
raym0n
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od raym0n »

Highlander píše:
Flegy píše:pekna recenze, chvalim :up:
díky;)
jsem marod a ted jsem vstaval, tak pokud je to nepozornosti, ci rozespanim, tam me omluvte, ale ani v jednom grafu nevidim Stixion B-400.... tenhle thread jsem myslel tak, ze stixion b-400 udela i slovinskyho HK 3.0 a ne ze se chci pachtit po recenzi bloku od slovinskych HKWB :sad:
takze otazka na Highlandera, kdy se nam do grafu dostane Stixion B-400?
nevidany
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nevidany »

jake mate zkusenosti s temito typy bloku (mikrodrazky) ucpava se vam to nebo ne ? a pokud ano po jak dlouho dobe ?
Mám I-300ku a v životě se mi na bloku nic nezachytilo. Blok jsem nerozebíral zhruba 10 měsíců, nikde ani smítko.
Celkově si myslím, že ucpávání bloků je při zachování pravidla, měď a nic než měď nemožné.
Resp za dva roky problém se zanášením nebyl ani jednou.

edit/// jasně ještě jsem zapoměl... do okruhu se nesmí lít tuzingové přípravky...
Luděk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Luděk »

nevidany píše:
Mám I-300ku a v životě se mi na bloku nic nezachytilo. Blok jsem nerozebíral zhruba 10 měsíců, nikde ani smítko.
Celkově si myslím, že ucpávání bloků je při zachování pravidla, měď a nic než měď nemožné.
Resp za dva roky problém se zanášením nebyl ani jednou.

edit/// jasně ještě jsem zapoměl... do okruhu se nesmí lít tuzingové přípravky...
no tak ja prave s tim taky nemam problem, jedine co se mi ted za 3 roky stalo, ze mi med zoxidovala (zcernala), ale nic sem ucpaneho nemel.
Gorelord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gorelord »

Ucpavani bloku s mikrodrazkama dochazi jen u bloku kere maji trysku primo na drazkach(vsechny komercni), pak staci jakkoliv male necistoty. U meho bloku je tryska 0.5mm nad drazkama tak se necisoty nemaji za co zachytit. Pokud vam ale v okruhu plave neco vetsiho nez 1mm tak problem muze byt. Psal jsem to uz nekolikrat, pokud se vam ucpal muj blok prosim o zaslani fotek..
raym0n píše:..otazka na Highlandera, kdy se nam do grafu dostane Stixion B-400?
Konkurenci se nelibi ze se vysledky mereni Stixion B-400 ukazuji i u jeho recenze, tak je musel Higi na zadost stahnout. Porovnat vysledky muzes z me www kde jsem ty grafy "zachranil"
raym0n
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od raym0n »

Gorelord píše:Ucpavani bloku s mikrodrazkama dochazi jen u bloku kere maji trysku primo na drazkach(vsechny komercni), pak staci jakkoliv male necistoty. U meho bloku je tryska 0.5mm nad drazkama tak se necisoty nemaji za co zachytit. Pokud vam ale v okruhu plave neco vetsiho nez 1mm tak problem muze byt. Psal jsem to uz nekolikrat, pokud se vam ucpal muj blok prosim o zaslani fotek..
raym0n píše:..otazka na Highlandera, kdy se nam do grafu dostane Stixion B-400?
Konkurenci se nelibi ze se vysledky mereni Stixion B-400 ukazuji i u jeho recenze, tak je musel Higi na zadost stahnout. Porovnat vysledky muzes z me www kde jsem ty grafy "zachranil"
coze? co to je za demenci... takova propaganda uz i na cttl :( :blee:
urcite si to zaslouzi doplneni aspon tady na foru, ktery temhle "tlakum" snad nepodleha

texty a grafy pouzity z webu www.aquacool.cz
Autor tabulek: Michal Částka (Highlander)

Výsledky teplotních testů

Na grafech vidíte ohromný náskok proti těm nejlepším blokům na trhu. Blok hravě uchladí i bestiálních 220W.

Obrázek
Obrázek
Obrázek

P/Q měření tlakové ztráty

Restriktivita bloku Stixion B-400 je nejnižší ze všech vyráběných CPU bloků od Aquacool. Pro porovnání je blok téměř 8x méně restriktivní než Swiftech Apogee XT.

Obrázek

Montážní materiál
Pro všechny sockety

4x Šroub válcová hlava DIN 7985 M4x45
4x Matice rýhovaná nízká DIN 467 M4
4x Matice šestihranná DIN 934 M4
4x Pružina tlačná 18 N/mm
8x Podložka plochá DIN 125 polyamid

Konkurence si nezaslouzi, aby jeji potencionalni zakaznici nebyli informovani!
Naposledy upravil(a) raym0n dne úte 15. čer 2010, 14:46, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Voda“