G6950 v OCCT testu zamrza po 15. minutach

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
xpirates
Nováček
Nováček

G6950 v OCCT testu zamrza po 15. minutach

Příspěvek od xpirates »

pokud pc zamrzne v OCCT v CPU linpack testu po 15. min. (teplota nevyleze nad 65), muze to znamenat vadny processor? je na zak. frekvenci nepretaktovany, deska asrock h55m, pameti Kingston HyperX 2x2GB 1600MHz(otestovany v memtest86+), druhy test v OCCT - cpu OCCT probehl po hodine korektne
...testovat v OCCT jsem zacal hlavne proto, ze mi mrzne bad company 2 nekdy po 10min., nekdy vydrzi 3 h., ve win pc bezi OK i 12.h.
...pripadne muze to byt i vadny nebo slaby zdroj?(modrej fortron 400W)v OCCT jsem testoval s externi HD 5770 i interni grafikou integrovanou v processoru(tu by snad mel zdroj bez problemu utahnout)
...diky za pripadny rady co s tim
Davidsan
Nováček
Nováček

Re: G6950 v OCCT testu zamrza po 15. minutach

Příspěvek od Davidsan »

Ahoj, a dělá ti to hned po instalaci této hry ??

Pokud by byl velmi slabý zdroj, tak by se to projevilo už při startu, počítač by nevytuhl během provozu, ale dal by to znát už při začátku po biosu. 400Wattový zdroj je dle mého názoru hranice, pokud máš ještě procesor I7 nebo něco v této řadě, nebylo by na škodu dát 500W.

Zkus jiný bech. třeba 3Dmark. Pokud by byl vadný CPU, tak by se to okamžitě také projevilo. Viděl bych to spíš na problém softwerového původu, či s grafickou kartou (jeji teplota, či spotřeba). 3Dmark by měl rozhodnout (vyloučit problém se spotřebou, pokud vše proběhne hladce).

Podobný případ jsem zažil u Counter Strike...
xpirates
Nováček
Nováček

Příspěvek od xpirates »

3d mark 06 probehne bez problemu, je to nove pc a v bad company 2 to dela od zacatku, full hd filmy, nebo tak nejsou problem, proto sem zacal testovat komponenty, z testu co jsem zkousel OCCT v rezimu linpack testu a intellburn test pc do 30 min. vzdycky sekne, chybu grafiky jsem vyloucil zkousel jsem dve ruzny HD 5770+tu integrovanou...pokud by to byla chyba jenom v bad company cekal bych, ze ty testy zamereny na test procesoru pocitac ustoji...
Davidsan
Nováček
Nováček

Příspěvek od Davidsan »

jaká verze programu je použita pro testování??? Pokud tedy dobře chápu, tak test nedoběhne do konce. (pc se "zasekne"??)
xpirates
Nováček
Nováček

Příspěvek od xpirates »

OCCT v3.1.0
INTELBURN TEST v2.50
v obou jsem nastavil, aby test bezel hodinu...bezi tak 15. min pak pc prestane reagovat(zamrzne)
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

No normální to opravdu není. :sad:
=>
Slabý zdroj, a pokud je to na výchozích taktech tak to může být i vadná deska ,nebo vadný CPU.
Davidsan
Nováček
Nováček

Příspěvek od Davidsan »

No, varianta zdroje mi přijde na vahách, jelikož, jak majitel sestavy píše, že někdy je v provozu klidně v zátěži až 12 hodin. To ovšem neznamená, že ji vylučuji. Jak jsem již zmínil vyděl jsem stejný problém u Counter strike source, vada byla na straně softwaru, nebyly aktuální ovladače hardwaru. Někdy to prostě běželo hodinu, jindy zase minutu.

Možností je mnoho. Ve windows může být nějaká neplecha v registru, či problémy se stabilitou nějaké aplikace, která narušuje běh.

Vada CPU by se dle mého názoru projevovala nenastartováním pc. atd (zažil jsem)

Co se týče testovacího nástroje pro CPU je nutné podotknout, zda podporuje daný model.
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

Zkusil bych nejaky zatezovy test, ktery neni spousteny z Windows. Treba Prime test na UBCD. Pokud bude taky padat, tak se vylouci problem s drivery nebo OS.

Vadny procesor neni zas tak casta zavada, mnohem castejsi jsou vadne pameti, zakladni deska nebo zdroj. A 100% jistotu ziskas jen testem jinych komponent - jine pameti, desky a zdroje. Pokud byl nekolika hodinovy test pameti v poradku, tak zbyva deska a zdroj.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

no já bych zkusil prvně ty paměti...takhle frekventované pády mívají často na starost ony :wink: pokud není zdroj nějak načatý, tak by měl bohatě dostačovat...rezerva tam bude ještě hodně velká
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
xpirates
Nováček
Nováček

Příspěvek od xpirates »

co se tyce pameti testoval jsem je nasledujicim zpusobem: pres memtest86+(pri bootu pc)probehlo jedno cely kolo bez chyby coz je neco pres 20 min., dyl jsem je netestoval(to jsem testoval obe zasunuty v desce 2x2GB)
pak jsem zkousel ten test v OCCT vzdy jen s jednou pameti zasunutou v zakladovce, ovsem pc vytuhlo v obou testech stejne, myslim, ze by to byla velka nahoda, aby obe pameti byly vadny
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

stát se to může, ale pokud projel Memtest v pohodě, tak jsou paměti zřejmě v pořádku
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
freezy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od freezy »

ja bych radsi nechal memtest bezet tak alespon 24h v kuse, porad dokola, takove pady a mrznuti byvaji casto pametmi, jedna vec je taky ta, ze ve win nezatizis ty pameti na plno, a jakmile pustis nejakou hru ktera sezere vice RAM tak je konec, neco podobneho mi ale delala grafika, nekdy vse bezelo v pohode, i hry, ale jakmile jsem pustil nejakou hodne narocnou hru nebo jsem nechal bezet hodinu 3D Mark porad dokola, tak pak byl problem a spadlo to.
DayDreamer
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DayDreamer »

Ahoj, ja mam problem s OCCT take, tedy ne uplne s programem, ale s vysledkem, occt cpu mi po chvili (do minuty) napise: error detected on core #3, nevi nekdo co to znamena prosim? Procesor mam intel core i7 930, pretaktovany na 3.5ghz - muze byt problem s napetim?
xpirates
Nováček
Nováček

Příspěvek od xpirates »

...tak nakonec to byl prece jenom procesor, vymenil jsem ho za core i5 a uz zadny problemy se zamrzanim
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“