Disky na výšku, chyba v HD Tune

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
JvtDeSiGn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Disky na výšku, chyba v HD Tune

Příspěvek od JvtDeSiGn »

Zdravím,

měl bych pár dotazů. Zakoupil jsem počítač a do casu se dávají disky do klece na výšku, myslím tím jako na stojáka. Nemůže to mít vliv třeba na dlouhodobou životnost disku? Když do PC zapojím svůj disk a projedu benchmarkem v HD Tune, tak tam jsou pravidelné poklesy. Viz:

Obrázek

Nemůže to něčemu vadit? Není to způsobeno polohou disků? Jinak disky v PC byly WD Green, takže jsou výrazně pomalejší ale problém s tím nemají.

Druhá věc. V PC byly, vlastně stále jsou :-), disky WD Green. Ale s čím mám problém, tak v testu v HD Tune mi to hlásí u všech těch disků krom mého (můj Samsung je ok) chybu "Ultra DMA CRC error count". Co to je vím, kabely jsem měnil a stále to píše. Takže asi samotné kontakty na konektorech disků. Každopádně bych se chtěl zeptat:

- může to být způsobeno dlohodobým umístěním polohy disků?
- obejdu se dlouhodobě bez toho? (prakticky jestli se to u té chyby nezastaví, ale prostě to udělá. Abych neměl v datech díry, že je tam vadný soubor)
- můžu se toho zbavit i jiným způsobem?

Budu rád za každou radu a nápad. Díky :-)
All I know is that I know nothing. ~Socrates

Intel Pentium II 233 MHz, Nvidia GeForce2 MX 200, 192 MB RAM
KAR
Začátečník
Začátečník

Re: Disky na výšku, chyba v HD Tune

Příspěvek od KAR »

Disky lze provozovat v jakékoliv kolmé poloze, tudíž postavené na jakékoliv své ploše.
Takže polohu disku máš v pořádku.

Problémy s výkonem budou v něčem jiném.
JvtDeSiGn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Disky na výšku, chyba v HD Tune

Příspěvek od JvtDeSiGn »

Ok, díky :)

Jinak ještě k tomu problému s hlášením ""Ultra DMA CRC error count", má to vpraxi nějaký vliv na funkčnost nebo životnost?
All I know is that I know nothing. ~Socrates

Intel Pentium II 233 MHz, Nvidia GeForce2 MX 200, 192 MB RAM
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“