Olejové chlazení - akvárko

Chlazení pomocí dusíku, kompresoru, Peltierem a další.

Moderátor: morke

tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Olejové chlazení - akvárko

Příspěvek od tielka »

Co já vím tak hydraulika by měla mít při určitých podmínkách vizkozitu jako voda,dále lehce sehnatelný,a další vlastnost nemaže.Stejně když se tato sestava ponoří do takové lázně musí k tomu být aspon jeden upravený ventilátor nebo něco co bude pohánět olej aby cirkuloval.po delší době stejně olej něco rozeřere protože tyto součástky nejsou na toto stavěné takže stejně jenom laboratorní pokus.
Chroustostroj
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Chroustostroj »

No vypadá to hezky, ale jak se v tom vrtáš když potřebuješ něco předělat/přepojit ? Jde se toho oleje vůbec pak nějak zbavit, nebo je to potom absolutně neprodejný ?
X6 1100T@4.1GHz (CM 212+), C&Q-ON, default voltage, MSI K9A2 Platinum V2 (790FX+SB600), 4x2GB Adata DDR2 800+,Sapphire R9 290x, Nejrychlejší a nejžravější DDR2 stroj v ČR :), LCD: HP 2475W, Corsair HX-620, Win7 x64, NB: 13" MacBook Air 2012
kanecicq
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kanecicq »

J Michelfeit píše:Tohle mi stojí na stole: http://www.youtube.com/watch?v=WjMwA-9J5Rw :)
Chladi se to jen povrchem + odparovani vodni casti, ale mam v planu pridelat na ten vodni filtr jeste nejaky radiatorek (cele to ma stabilni teplotu 29 stupnu, coz je dost). Neni to teda delane kvuli chlazeni, ale spis na ticho, a tenhle ucel to plni znamenite ;)

BTW Kandiduju do snemovny a video je castecne (fakt jen trochu) propagacni, tak se kdyztak nezlobte :)
huh ty ryby jsou živé ? pokud jo tak jak můžou žít v oleji :?: PS : je to cool :thumbsup:
,,Lež je vždy o krok před pravdou"
Spim a myslím si že jsem UDK ,vzbudím se a myslím si že jsem vývojové prostředí pro ATMEL :P
Upozornění: Za psychické a fyzické újmy neručím!
Ignore list: smoula, RaZZoR, Tomme, unit-97, dejf9
vassago
Nováček
Nováček

Příspěvek od vassago »

No jak, ty už si zvykají na konzervu :-D Ale ne akvarko bude urcite rozdelene na 2 casti x)
AMD Phenom II X4 945, rev.C3 ; ASUS EAH5770 CuCore ; Gigabyte GA-770T-USB3 ; Zeppelin Gold - Evolve 4GB (kit 2x 2GB) 1333MHz ; Samsung SpinPoint F1 3.5" 1TB ; Cooler Master Elite 330 ; Enermax PRO82+ II 425W Bronze ; BenQ 24" LED G2420HDBL
gangland.cz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gangland.cz »

Tak jsem to našel:
http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=1227
http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=1214
Náhrada destilky ve vodním okruhu,toto se doporučuje.

EDIT:Někdo přehlídnul procento glycerolu...Používal jsem glycerol s trochou vody do mlhostroje do 300celsia,glycerol jsem několikrát ředil atd.¨Medicialní olej jsem viděl,mám rodiče a prarodiče atd. z lékařské sféry.Nahrazení vody v okruhu jsem řešil s tamním technikem z oleje.cz a potom z pár lidma z fyzmatu atd.Určitě jsme skupinka totálních vypatlaných dementu na hranici slabomyslnosti.
Naposledy upravil(a) gangland.cz dne úte 18. kvě 2010, 13:49, celkem upraveno 2 x.
Sestava: p4m 800t chipset via,CPU: celeron 2,6ghz l2 cache 128kb,
VGA:Nvidia FX5200 128mb 64bit 250/133mhz gpu/paměť,hdd western digital 120gb ide.Momentálně jdou pouze dva ventilatory zdroj+cpu velice tiché slyším pouze cvakání hardisku
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

zaprve se tady nediskutuje o nahrazeni kapaliny ve vodnicich a za druhe se prosim vyjadrujte tehdy, pokud o tom neco vite, nerad bych, aby se v teto sekci resilo "jedna baba povidal". pokud jsi mel nekdy v ruce glycerol, tak bys to tu nikdy nedal. dik.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
gangland.cz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gangland.cz »

:? viz. můj edit://
Jinač ten glycerol může vypadat dokonce pěkně když bude probunlikavat a podsvítí se to jemně ledkama sitou barvou,vytvoří to zajimavý efekt.Zředil bych ho technickým lihem,myslím že je s ním neomezeně smisitelny.Vodivost unknown.
Medicialní olej bude myslím efektivně pracovat.
Při vyrábění akvárka doporučuji použít černý akvarijní silikon.Tloušťku skla 2mm a více.Těch 2mm jsou na kraji použitelnosti.Sklenáři pohrozit ať to rovně nařeže s pravým 100%uhlem a ať nepoužívá staré sklo,které se rozsipává.Mě to sklenář nařezal trošku víc šikmo+zaplatil jsem nemalé peníze a podplatil ho jěště za pěkně provedenou práci.V konečné fázi doma jsem se hodně natrápil,sklo musí být 100% čisté,jinač se silikač nespravně přilne.Když se to dělá přes den v klidu s trojuhelnikem který mý uražený roh tak se to krásně rychle udělá.
Sestava: p4m 800t chipset via,CPU: celeron 2,6ghz l2 cache 128kb,
VGA:Nvidia FX5200 128mb 64bit 250/133mhz gpu/paměť,hdd western digital 120gb ide.Momentálně jdou pouze dva ventilatory zdroj+cpu velice tiché slyším pouze cvakání hardisku
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

a s NASA jsi to nekonzultoval? matfyzaci vedi o praktickych pouziti velke prd. jinak neznam izolacni vlastnosti glycerolu, ale jelikoz je to polarni latka, tak bych do toho rozhodne nic elektronickeho neponoroval. jo a jestli chces naredit glycerol do jakz takz tekuteho stavu, tak to uz neni glycerol, ale voda s primesi glycerolu a tam uz ten glycerol nema zadny smysl.

a mineralni oleje pri zahrivani pekne smrdi, takze tyhle experimenty jsou pekna blbost.
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
kanecicq
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kanecicq »

vassago píše:No jak, ty už si zvykají na konzervu :-D Ale ne akvarko bude urcite rozdelene na 2 casti x)
heh zabil :-D a jo fakt je to na 2 části .
,,Lež je vždy o krok před pravdou"
Spim a myslím si že jsem UDK ,vzbudím se a myslím si že jsem vývojové prostředí pro ATMEL :P
Upozornění: Za psychické a fyzické újmy neručím!
Ignore list: smoula, RaZZoR, Tomme, unit-97, dejf9
raym0n
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od raym0n »

na tyhle srandy se pouziva olej na sici stroje!!!
zadnej bordel, zadnej smrad, otazka bude spise pro lidi z oboru a to jak casto menit obsah nadrzky :)
timemachine in Cooler Master ATCS 840: Intel Core i5-2500K, ASUS Maximus V GENE - Intel Z77, Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL10 Ballistix Sport Series, GIGABYTE GTX 660 Ti OC 2GB 1032/6008[MHz], Kingston HyperX 3K SATA III - 120GB, Corsair HX750 - 750W.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní metody chlazení“