Zdravím,
mám v plánu si koupit digitální fotoaparát pravděpodobně Olympus SP-600 Uz. Chtěl bych se zeptat jestli má s ním někdo zkušenosti? jak je s ním spokojený apod. Jako záložní volbu mám Nikon CoolPix L110, ale ten je o několik stovek dražší a parametrově jsou si s Olympusem velmi podobní.
Za všechny rady a připomínky budu rád.
Digitální fotoaparát - výběr, zkušenosti
- xp__
- Červená karta
-
- crashPC
- Mírně pokročilý
Re: Digitální fotoaparát - výběr, zkušenosti
Ahoj. Několik ultrazoomů od Olympusu jsem v ruce měl, jeden i vlastnil. Teď si nevzpomenu který model. Nějaký starši než 560UZ. Všecky do jednoho měly ošklivý šum, hrozné korekce, takže to dělalo místo fotek na vyšší citlivosti (200-400) naprostou olejomalbu, nekvalitní objektiv, takže ten zoom nebyl v té dálce tak moc použitelný, a manuílní nastavování bylo naprosto iracionální a nemožné, takže u toho utrpení člověk ještě ztrácel nervy. Olympus UZ opravdu velmi nedoporučím. Cokoli jiného Od Canonu, Pentax, Panasonic, a další....
Doporučuju také prolézt recenze na fotografovani.cz , dpreview.com, cameralabs, digitalcamerareviews a dalších webech, kde to otestují i v porovnání, a rozdíl je vidět. Olympus tuhle řadu dost "zesral".
Doporučuju také prolézt recenze na fotografovani.cz , dpreview.com, cameralabs, digitalcamerareviews a dalších webech, kde to otestují i v porovnání, a rozdíl je vidět. Olympus tuhle řadu dost "zesral".
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
We are not here because we're free, we are here because we're not free...