EDIT: hmmm, novej postřeh -> hrozně doskakují objekty, i na maximální dohlednost se vykreslují některé věci 2 metry před xichtem. Ta hra asi fakt neví co se 4GB pamětí a 1GB grafických pamětí
Mafia
Moderátor: Baneshee
- r0nn!e
- Nováček

-
Re: MAFIA
Dobrý, zvukovkama to není. Jupí. Je to divný no. Teď jsem hrál Crysis a absolutně excelentní chod. No jdu se sekat do mafie.
EDIT: hmmm, novej postřeh -> hrozně doskakují objekty, i na maximální dohlednost se vykreslují některé věci 2 metry před xichtem. Ta hra asi fakt neví co se 4GB pamětí a 1GB grafických pamětí
- Kašpec
- Mírně pokročilý

Problem hry to asi neni, hral jsem na 6GB pameti a GTX275 SLI v pohodě ... Reinstall OS si zkousel? Psal si neco o problemech pameti v memtestu, pokud mas moznost, zkus vyzkouset jine pameti.
PC: AMD Ryzen 7800X3D | Asus Ryujin 240 | Asus Strix B650E-E | G.Skill Z5 Neo 32GB 6000MHz CL30 | Gainward Phantom RTX 4080 | Solidigm P44 Pro 500GB | Solidigm P44 Pro 1TB | Seagate HDD 2TB | Asus Thor 850W | case CoolerMaster 932 | keyboard Asus Falchion | mouse Asus Keris | mousepad Razer Strider | headphones Beyerdynamic DT 770 PRO | monitors Asus PG27AQDM + XG27AQ
- r0nn!e
- Nováček

-
OK, paměťma to nebylo. Zkusil jsem postarší A-Data DDR2 800MHz..... stejný jako předtím....
Je to grafickou kartou. Teď mám nasazenou stařičkou 8800GTS 320MB a Mafia se ani neškubne.... ach jo.. a to ticho oproti tý Radeonce
tak teď mám dilema jestli to takto nechat na furt.... lol... nějakej nápad, proč ta Radeonka nemůže rozdejchat Mafii?
Je to grafickou kartou. Teď mám nasazenou stařičkou 8800GTS 320MB a Mafia se ani neškubne.... ach jo.. a to ticho oproti tý Radeonce
- r0nn!e
- Nováček

-
No, mě by zase nepřekvapilo, kdyby na to nebylo nějaký řešení. Už jsem na netu našel pár týpků, co si stěžujou na stejnej problém, ale řešení? No way. Nikdo neví nic.
Jo a kolizí ovladačů to určitě není, protože to dělalo i na čisté instalaci ATi ovladačů, tzn. že předtím na tomto PC ani na této instalaci Windows jiná značka grafické karty a tudíž jiné ovladače nebyly, než od AMD/ATi.
+ používám geniální prográmek DriverSweeper a ten všechen marast po ovladačích dokonale vyčistí.
No když jsem tam včera v noci dal tu 8800GTS tak jsem si v Nvidia panelu všiml, že tam je v 3D nastavení grafiky možnost jakéhosi počítání scény dopředu v podání procesoru, tzn. že procesor dopředu počítá možnosti (v nastavení se určí kolik jednotek může dopředu počítat) a grafika si to jen potom veme a dá tomu podobu. Tak nějak tu funkci chápu. No a v ATT je taky podobná možnost, a u té jsem měl 0. Tzn, zákaz procesoru předpočítávat. Tak jsem zajásal, že to asi bude třeba řešení, ale není
pořád stejné i frontou na procesoru... já si myslím, že to bude o tom najít nějakou kombinaci nastavení grafiky přímo v ATT, a pošlape to, ale já už jsem vyzkoušel takovejch možností, že už mě to dál nebaví zkoušet.
Každopádně díky všem za snahu pomoct, kdyby vás cokoliv dalšího napadlo, jsem otevřen všem návrhům.
Ještě shrnutí na závěr: Problém je pravděpodobně v Catalystech a celkovém SW nastavení grafiky. A taky v celkově špatný podpoře od ATi karet.
Jo a kolizí ovladačů to určitě není, protože to dělalo i na čisté instalaci ATi ovladačů, tzn. že předtím na tomto PC ani na této instalaci Windows jiná značka grafické karty a tudíž jiné ovladače nebyly, než od AMD/ATi.
+ používám geniální prográmek DriverSweeper a ten všechen marast po ovladačích dokonale vyčistí.
No když jsem tam včera v noci dal tu 8800GTS tak jsem si v Nvidia panelu všiml, že tam je v 3D nastavení grafiky možnost jakéhosi počítání scény dopředu v podání procesoru, tzn. že procesor dopředu počítá možnosti (v nastavení se určí kolik jednotek může dopředu počítat) a grafika si to jen potom veme a dá tomu podobu. Tak nějak tu funkci chápu. No a v ATT je taky podobná možnost, a u té jsem měl 0. Tzn, zákaz procesoru předpočítávat. Tak jsem zajásal, že to asi bude třeba řešení, ale není
Každopádně díky všem za snahu pomoct, kdyby vás cokoliv dalšího napadlo, jsem otevřen všem návrhům.
Ještě shrnutí na závěr: Problém je pravděpodobně v Catalystech a celkovém SW nastavení grafiky. A taky v celkově špatný podpoře od ATi karet.
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Zkus starší ovladače.
Flegy: tak když to u nVidie jde, proč to u ATi nejde?
Flegy: tak když to u nVidie jde, proč to u ATi nejde?
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
- Kašpec
- Mírně pokročilý

Je blbost aby nebyla podporovana v nejnovejsich ovladacich, kdyz jsme to u kamose hrali na 4870X2 tak jsme zadne problemy jako ty nemeli. Zkus jeste nahodit uplne cistou instalacku OS ...
PC: AMD Ryzen 7800X3D | Asus Ryujin 240 | Asus Strix B650E-E | G.Skill Z5 Neo 32GB 6000MHz CL30 | Gainward Phantom RTX 4080 | Solidigm P44 Pro 500GB | Solidigm P44 Pro 1TB | Seagate HDD 2TB | Asus Thor 850W | case CoolerMaster 932 | keyboard Asus Falchion | mouse Asus Keris | mousepad Razer Strider | headphones Beyerdynamic DT 770 PRO | monitors Asus PG27AQDM + XG27AQ
- Tomson
- Začátečník

MAFIA help
Ahoj, neznáte nějaký program na létání bez HUDu a bez postavičky ve městě?V tomto videu je (1:04) vidět něco z vývoje (?) a taky si tam jen tak poletuje v naprogramované scéně.
> http://www.youtube.com/watch?v=iEeZi2pb48c
Ve druhém videu musel být nějaký podobný program použit.
> http://www.youtube.com/watch?v=mbHGdamewco
> http://www.youtube.com/watch?v=mbHGdamewco

Re: MAFIA help
Tak už to mám.
je to modifikace FreeCamera.
Dík moc ste mi pomohli
můžete 
Dík moc ste mi pomohli
- Mafian277198
- Začátečník

Re: Mafia
Tak muj postřeh ..... hra mi jela na XP v pohodě na HD 3850 až do ovladačů 9.4 .... s novějšími ovladači už se škubala ..... teď mam HD 5770 a to samý ... ale když hru pustim pod Windows 7, hra jede na 63 FPS, což je správně ... blbne to jen v XPčkách ... takže, nikdo neví, jak tohle vyřešit ? 
|MB:Prime Z790-P WiFi|CPU:Core i9-14900K (NH-D15S 2×NF-A12x25, NF-A14x25)|RAM:Vengeance 48GB DDR5 (2×24GB 6,4GHz CL32)|GPU:Aorus RTX 4090 (3×NF-A12x25)|SSD:FireCuda 530 500GB, 4TB|SND:Sound BlasterX AE-5|PSU:Prime TX-1000 (NF-A14)| Fotky PC
- Mafian277198
- Začátečník

To dělám, jen jsem myslel, jestli se to fakt nedá vyřešit, ale to je spíš na soudruzích od ATI.... jinak podobných problémů mám víc, třeba HL2-EP1... tam mi zas zčerná obrazovka, jakmile zapnu AA ... pod Sedmama zase v pohodě a naopak třeba Vietcong s vynuceným AA zase nejede pod Win. 7 .... prostě musim mít v PC jak XP, tak Sedmy, abych mohl fungovat a to mě trošku štve.Flegy píše:pouzivat win7?
Sry, že sem trochu ujel do OT.
|MB:Prime Z790-P WiFi|CPU:Core i9-14900K (NH-D15S 2×NF-A12x25, NF-A14x25)|RAM:Vengeance 48GB DDR5 (2×24GB 6,4GHz CL32)|GPU:Aorus RTX 4090 (3×NF-A12x25)|SSD:FireCuda 530 500GB, 4TB|SND:Sound BlasterX AE-5|PSU:Prime TX-1000 (NF-A14)| Fotky PC
- Mafian277198
- Začátečník

Hm, tak hold vývojáři grafických driverů už hold prděj na starý dobrý pecky, což je škoda
(pochybuju, že by to nešlo vyladit kvůli technickýmu pokroku). Vlastně bych měl bejt ještě rád, že co nefunguje v jednom OS, de v tom druhým, ale samosebou by bylo lepší, kdyby v těch Sedmičkách jelo vše.